Célozni tudni kell! Találjon el százból százat!. 2016. 09. 25. 2.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
[fre ]. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás: Szonda.
Advertisements

MEGÉRKEZETT A LEGNAGYOBB VIDEÓHIRDETÉSI FELÜLET A MAMMUTMAILRE! ÚJ HIRDETÉSI FORMA ÚJ.
MILLIÁRDOK! FORINTOCSKÁK? figyelem: hatékony szponzoráció
Reklámhatékonyság növelése retargetinggel. A hatékony display kampány: minimális költséggel maximális konverzió. 2/10 Hogyan lesz hatékony egy kampány?
DISPLAY HIRDETÉSEK. DISPLAY HIRDETÉSEK Fontos a technológiai háttér AZ ONLINE HIRDETÉSEK ELŐNYEI Real-time menedzselhető Mérhető Targetálható Interaktív.
alklalmazott ország forgalom (2009) € 1,5 Mrd Már nem skandináv, már több mint €1,5 Mrd.
okostelefon alkalmazások a turizmusban
Keresőmarketing Nap 2007 A keresés mindent visz? Avagy a keresés szerepe a mindennapokban… Darvas Péter Szonda Ipsos.
Hatékony e-commerce hirdetés az Árukeresőn. Az Árukeresőről • Magyarország piacvezető árösszehasonlító oldala • Operáció 5 országban (HU, TR, RO, BG,
Copyright © 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1.
KGFB kampány a nagyok árnyékában Keresőmarketing nap november 17. Keresőmarketing nap november 17. Sziebig Péter.
A Privátbankár portál tartalma •Online gazdasági hírszolgáltatás témakörökre bontva – főbb rovatok: –Befektetési hírek –Bank rovat –Biztosítási tudnivalók.
Online hirdetési piac Erőss Csaba. Tartalom • Miért? • Hogyan? • Kik?
linked by isobar ÚJ MARKETING-ÚJ ÜGYNÖKSÉG?1 Miért nem megy gyorsabban? (… I just don’t dig on swine, that’s all) Kovács Zoltán.
NIVEA For Men Mobil internet kampány Gábos Anna, NIVEA FOR MEN – a NIVEA férfias oldala…
Hirdetési termékek – Direct Marketing eszközök.  Célzott, testreszabott hirdetési lehetőség  A hirdető által megadott szempontok alapján szűrt címlistára.
Lilla útja a sikerig– a Lilla magazin kampánya szeptember 11.
Listings: egy méltatlanul elfeledett milliárdos piac? Szávuly Krisztián Sanoma Budapest internet lapigazgató.
Mit tudhat az adserver az internetezőről és szabad-e tudnia?
A Kormány és az MLSZ egyaránt elkötelezte magát, a magyar futball reformja mellett, melynek kiemelt része a labdarúgás és az MLSZ társadalmisítása. Az.
Keresőmarketing stratégiák
2002. február 6. Mobil marketing a hirdetők szemszögéből.
Keresők & Brandek A keresőoptimalizálás fontossága.
Reklámok az interneten: célozni tudni kell! Erőss Csaba.
Biobi.eu AdFlan Right on target adflan.com Copyright © 2010 Biobi Kft. Minden jog fenntartva. Ezen dokumentum a Biobi Kft. Tulajdonát képező bizalmas információkat.
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
Értékesítési ajánlat elemei február. A termék koncepciója Tisztázandó a termék vagy szolgáltatás célpiaca.
Az online marketing kommunikáció hatékonyságának mérhetősége és jelenlegi helyzete április 24. Összegzés Jelenlegi helyzet Hatékonyság Mérési lehetőségek.
A Facebook titka Héjj Szilárd Marketingarc
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Középpontban: A mindentudó páciens Trendek az egészségügyi online kommunikációban Somogyi Máté Ügyfélkapcsolati igazgató Neo Interactive Kft.
Hatékony OTC kommunikáció az interneten
ATL - mit hirdessünk és hol?
HATÉKONYSÁGNÖVELÉS RETARGETINGGEL A CEMP SALES HOUSE-NÁL Érvényes: május 19-től.
Az adserver és adnetwork szerepe az online kampányokban.
IMK – Mobil marketing február Mobilreklám: a tenyérbemászó médium? Szabados Andrea Marketing vezető Voxline Kft.
Jegyezz médiarészvényt!. MagyarVendor Sziget Kft. Az econet.hu Nyrt. PRINTRÁDIÓ ONLINEEVENT.
Iwiw bemutatkozás. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás:
18-39 évesek elérése. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás:
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
Online értékesítési modellek
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
A kulturális turizmus trendjei és a
Trendlakás&Design lakberendezési és életmód magazin Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011.
DIGITÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ ÜGYFÉLSZEMMEL
REMARKETING STRATÉGIÁK
Direkt marketing A digitális reklám eszközei Kemecsei Attila.
Rólunk Cégnév: proACTIVE kommunikációs ügynökség Cím: 1056 Budapest Molnár u. 26. Tel./Fax: Alapítás éve: 2001.
2010. február 10. Együttműködési ajánlat Labdarúgó Világbajnokság 2010.
„Még nagyobb, még hatékonyabb…” JUVENTUS MÉDIA I.FÉLÉV
A digitális reklám eszközei 1.
1.Gyógyszeripari kommunikáció célcsoportja 2.Direkt mail és mérési lehetőségei 3.Direkt és alapfogalmak 4.Direkt mérési lehetőségei 5.Direkt.
Biobi.eu AdFlan Right on target Copyright © 2010 Biobi Kft. Minden jog fenntartva. Ezen dokumentum a Biobi Kft. Tulajdonát képező bizalmas információkat.
A keresőmarketing szerepe és lehetőségei a könyvpiacon Sziebig Péter ügyvezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség április 15.
PRbiotikum, avagy kategória- építés a PR eszközeivel Tudatos márkaépítés a PR és a marketing együttműködésében Rózsa Iván, kommunikációs igazgató Dr Kovács.
NoSalty.hu a közösségi márka Marketing cél: Facebook aktivitással a NoSalty.hu márka felépítése és honlap látogatottságának növelése. Kommunikációs cél:
Crowdfunding Dobozi Sándor Executive Vice President GCT Holding.
CMA 2014 B2B KOMMUNIKÁCIÓS MEGOLDÁSOK Digitális Média Tények Könyve 2013 Megjelenés: május.
EMPLOYER BRANDING KUTATÁS MIT GONDOLNAK AZ ÜGYFELEK, AZ ÚJSÁGÍRÓK ÉS AZ ÜGYNÖKSÉGEK?
Viniczai András, Café Connection Mit tesz a BTL a közösségi médiával? Vagy az ővele?
Mi a keresőmarketing? A feladat: az internetes keresők által a számunkra legrelevánsabb látogatókat az oldalunkra juttatni a leg- költséghatékonyabban.
Reklámeszköz tervezés? Modern (eladáshelyi) marketingeszközök a gyógyszeripari kommunikációban.
2006/072007/ / / /11 Partnerségben Budapestért.
A PERSZONALIZÁLT KREATÍV KÉRDÉSKÖRE...
A tartalommarketing lehetőségei és korlátai a gyógyszergyártók szemével szeptember 29.
A tévés főműsoridő a célkeresztben Látogatottsági adatok után már nézettségi adatok?! Mester Sándor [origo] értékesítési igazgató T-Online Magyarország.
„Adatbázis építés, adatállományok felhasználása, frissítése, targetálás; egy sikeres DM esettanulmány bemutatása” Vörös Gergely online média értékesítési.
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Hogyan előzz be kisvállalkozóként
Előadás másolata:

Célozni tudni kell! Találjon el százból százat!

 „A költések csökkenésével fordított arányosságban nő a szakmaiság és a résztvevők elkötelezettsége a hatékony kommunikáció irányába. Az internet kreatív és jól célzó médiatípus. Ráadásul elérés alapon kell fizetni érte.” /Kiss Emőke – Porsche Hungária/  „A költséghatékonyabb, kreatív megoldások kerülnek majd előtérbe. Számunkra az online média az egyik leghatékonyabb eszköz a célcsoportunk elérésére. Fontos, hogy a megfelelő kreatív és a jól elhelyezett hirdetés esetében kicsi a meddő szórás (és ezáltal kimelkedően jó lehet a költség/elérés arány). /Jenet Kata – Adidas/  „Enyhe visszaesést várunk a médiaköltésekben, azonban az online volumen változatlan, vagy nagyobb lesz. Az online médiával sokkal célzottabban érjük el a célcsoportunkat. Mérhetősége révén a legköltséghatékonyabb kommunikációs eszközünkké válik. /Balogh Gergely – Budapest Bank/

Mitől lesz áttörő egy megoldás? Újszerűség (pilot mehet), nemzetközi benchmark (elvárás?) Alapszolgáltatást elkezdik használni Komplex, niche? Hirdetői illeszkedés Hirdetői hatékonyságTrend, Időmérleg változásIndirekt forma Targetálás, személyre szabás 14 ügyféllel és 4 ügynökséggel készített [origo] mélyinterjús kutatás eredménye, 2008 szeptember

A célzás az online média egyik legfőbb előnye AAF 2004 november, eMarketer 2004 november

A hirdetők számára a legnagyobb kérdés: hol találom a célcsoportom? JupiterResearch Advertiser Executive Survey 2007 május, n = 335 (amerikai hirdetők) Percentage of Advertisers A hirdetők %-ában

Ha egy hirdetés számomra nem releváns, tolakodónak, zavarónak érzem. 7 73%73% 9% TNS, TRUSTe,1105 interjú, február

Ha az egyik hirdetésen ezt a gombot fedezném fel - Kattintson ide, hogy megszűntesse a nem releváns hirdetéseket! - rákattintanék. 8 44% 32% TNS, TRUSTe,1105 interjú, február

Ha lenne lehetőségem a választásra, csak olyan cégek hirdetéseivel találkoznék, amelyeket ismerek és amelyekben megbízom % 11% TNS, TRUSTe,1105 interjú, február

Targetálási típusok modellje – DATM Eszköz és felhasználófüggő célzás a felhasználóról vagy gépéről tudott információk alapján: Pl.: technikai, tematikus, regisztráció, magatartás alapú Külső körülményekre vonatkozó célzás, amelyek a felhasználó szempontjából fontosak: Pl.: idő, időjárás,stb. Külső körülményekre vonatkozó célzás, amelyek a felhasználó szempontjából indifferensek Pl: mágnestargetálás, konkurenciakizárás Digital Advertisement Targeting Method, Neo Interactive

A ROI és a targetálás összefüggései A MarketingSherpa kutatásai alapján a magatartás alapú és a tartalmi targetálás segítségével nagymértékben növelhető a ROI. MarketingSherpa, 2008 február

% 32.9% 30.5% 14.6% 4.9% American Advertising Federation (AAF), 2006 november Magatartás alapú targetálás Demográfiai targetálás Tartalmi targetálás Földrajzi Egyéb Leghatékonyabb online targetálási típusok A leghatékonyabb targetálási típusok Az AAF kutatásai szerint a magatartás alapú célzás a leghatékonyabb az online targetálási típusok közül.

A legszofisztikáltabb: Magatartás alapú targetálás A targetálás egyik legkifinomultabb típusa, amikor a hirdetés elhelyezését a felhasználó neten végzett aktivitásai (pl.: keresés, szörfözés, hirdetésekre kattintás, vásárlás) alapján célozzuk. Emberekre és nem weboldalakra céloz! Segítségével ugyanazon fogyasztói szegmens eléréséhez kevesebb megjelenés kell! eMarketer

Magatartás alapú targetálás

Cél: Népszerűsíteni a VW weboldalán lévő autó konfigurátort és elvezetni a látogatókat egészen az oldalon lévő információkérésig. Esettanulmány 1: Volkswagen Demográfiai targetálás Azon látogatókra targetáltak, akik az elmúlt fél évben autók után érdeklődtek. Azon látogatókra targetáltak, akik már jártak a weboldalon, de nem használták az autókonfigurátort. Advertising.com Megjelenések9.7M Konfigurációk10,449 Információ kérés7,970 Conversion Rate for Configurations42% Conversion Rate for Info Requests32% Megjelenések100M Konfigurációk8,495 Információ kérés3,609 Konverziós ráta (konfigurációkra)10% Konverziós ráta (infókérésre)4% Magatartás alapú targetálás 1 millió megjelenésre 1,077 konfiguráció és 822 információkérés! 1 millió megjelenésre 85 konfiguráció és 36 információkérés

Cél: Magatartás alapú targetálással visszaterelni a hirdető weboldalára azokat a látogatókat, akik korábban már jártak ott, de nem vásárolták meg a terméket. Cost per Sale Várható CPSTeljesült CPS Cost per sale Advertising.com Várható bevételTeljesült bevétel Online sales bevételek 85%-kal alulteljesült a várható CPS-t Teljesült bevételek Esettanulmány 2: Lane Bryant 408%-kal megverte a várható nyereséget

Cél: Magatartás alapú targetálással visszaterelni a hirdető weboldalára azokat a látogatókat, akik korábban már jártak ott, de nem vásárolták meg a terméket ,000 1, Vásárlások Hét Konverziós ráták (BT-vel és anélkül) BT nélkülBT-vel targetáltan Konverziós ráta Konverziós ráta megduplázódott Heti vásárlások száma (BT előtt és után) Magatartás alapú targetálást alkalmaztak Esettanulmány 3: Vonage Advertising.com

A legnagyobb hazai online portfolió: [origo] Adhouse *Median, Webaudit A Network segítségével elérhető a hazai internetezők több, mint 90%-a!

20 [o]ptimail – Szofisztikáltan targetált E-DM Real-time regisztráció Real-time regisztráció 7 különböző célcsoport szegmens státusz és kor alapján 7 különböző célcsoport szegmens státusz és kor alapján  Testreszabott kreatív  Nőknek  wellness  Férfiaknak  rádió 3 tesztkampány 3 tesztkampány Szegmentált post-buy eredmények Szegmentált post-buy eredmények

21 – Példa targetálásra Az Austrian Airlines a Bécsből induló járatait az Adnetwork nyugat- magyarországi sitejain népszerűsítette  Geo-targetálás! A Michelin téli gumiabroncsait népszerűsítő bannerek akkor jelentek meg, amikor +7 C fok alá süllyedt a hőmérséklet  Data targetálás!

Mit mondana ma John Wanamaker? ~ ~ 2008 All of the money I spend on online advertising is without any wastage. Half of the money I spend on advertising is wasted. The trouble is, I don’t know which half!

Kattanjon ránk!