HEFOP 3.5.4. összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
HUMÁN-TÁR-HÁZ Mottó: A felnőttképzés a kultúra része.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Szakmai monitorozás.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
2.-3. Beszámoló, folyamatos és tervezett feladatok január 24. Közgyűlés Feladatok Képzésszervezés Pályázatok IT-mentor munka Kapcsolatépítés.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
EU-s pályázatok írása és módszertana
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
főosztályvezető-helyettes
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.

HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
A HEFOP e-taneszközeinek és anyagainak disszeminációs feladatai Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg PKSZ rendszer bemutatása Önkormányzati projektvezetők.
HUMÁN-TÁR-HÁZ Mottó: A felnőttképzés a kultúránk része Meyer törvénye: Társas helyzetekben a legnehezebb megoldás a helyes megoldás.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt
HEFOP projekt a Gönczi Ferenc ÁMK-ban
Előadás másolata:

HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor

Várakozások a HEFOP P után Jobb pályázatok, jobb projektek Legalább azzal azonos színvonalú szakmai fejlesztések Hatékonyabb és gördülékenyebb projektmegvalósítások Tudatos tartalmi és szervezeti fejlesztési szándék a felnőttképzési tevékenységre az induló projekteknél

Fenyegetettségek már az induláskor Projektek „rabsága” Előre meghatározott tevékenységelemek Konzorciumi kényszer Szakmai függőség („no akkreditáció”) Változó monitoring rendszer Mérhetőség megteremtése Látogatások számának csökkentése (projektenként 3-4 nap)

Előre vetített kockázatok - INDIKÁTOROK A kifejlesztett új programok száma nem éri el a tervezettet Hátrányos helyzetű célcsoportok bevonása nem éri el a tervezettet, illetve nem lesz motivált a megvalósításban A képzettek száma nem éri el a tervezettet A munkához vagy más pozitív eredményhez jutók száma nem éri el a tervezettet

Előre vetített kockázatok – SZAKMAI TARTALOM A célcsoporttal való szegregált foglalkozás hátráltatja az integrációt A felnőttképzési programok, szolgáltatások, módszerek nem érik el, illetve nem fedik le a pályázatban megjelölt szintet, illetve skálát. A képzési programok nem tartalmaznak célcsoport-specifikus elemet

Előre vetített kockázatok – SZAKMAI TARTALOM A szervezet szakmai kompetenciái alapján nem képes megfelelő minőségű tananyagfejlesztésre, különösen az e- learning tananyagok vonatkozásában A tananyag nem igazodik a célcsoport igényeihez, lehetőségeihez, elvárásaihoz Az e-learning fejlesztések alkalmazása nem válik gyakorlattá

Előre vetített kockázatok – SZAKMAI TARTALOM A kulcskompetenciák fejlesztése nem eredményez valós fejlesztőhatást A projekt nem tartalmazza a horizontális szempontok fokozott érvényesítését

Előre vetített kockázatok – PROJEKTEK MŰKÖDÉSE A konzorciumi partnerek közötti együttműködés nem megfelelő a célok teljesítéséhez A projektmenedzser és/vagy a projektben közreműködők nem elkötelezett a projekt megvalósításában A szervezet mérete alapján a forráshiányos időszakok hátráltathatják a megvalósítást

Előre vetített kockázatok – PROJEKTEK MŰKÖDÉSE A szerződések nem megfelelőek A közlekedési nehézségek hátráltatják a projektmegvalósítást

Arra nem gondoltunk, hogy… Sor kerül támogatási szerződés felbontására A finanszírozási rendszer semmivel nem mutat jobb képet, mint a „2004-es körben” A felnőttképzést csak „részben” akarják az intézmények Menet közben változik az előrehaladás bemutatása, a projektek követhetősége (EPEJ)

Arra nem gondoltunk, hogy… Lesznek projektek, akiket az utolsó pillanatban kell megmenteni Lesz olyen RKK, amely nem megfelelő képzési dokumentációt használ, vagy amely kifejezetten hátráltatja a megvalósítást A projektek zárásakor is még tanítani kell a főkedvezményezettek számára a magyarországi felnőttképzés rendszerét

Akár örülhetnénk is, hiszen… Az indikátorok a lezárt és lezárás előtt álló projektek adatai szerint teljesülnek A projektek jellemzően megvalósították a tervezett szakmai tevékenységeket

Viszont… „A projektek rendkívül változó szakmai szinten teljesítenek, s bár az indikátorok, illetve a dokumentum alapú megfelelés realizálódni látszik, a felnőttképzés fejlesztése, mint intézkedési cél csak részben azonosítható. Nagy a szórás a projektek között abban, hogy fenntartható értéket hoztak-e létre, akár szakmai, akár üzleti vonatkozásban” (vezető monitori ÁMJ – január)

Sikeres projektjeink jellemzői Reális szakmai önismeret A felnőttképzés kialakult rendszerének megismerése és elfogadása Tudatos szakmaiság Hálózati működés Öt sikeres projektünk közül egyik az MMIK – GRATULÁLOK!

Köszönöm figyelmüket!