Projekt hét a Békésyben 2015. decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

Témahét a 3. b osztályban október
„Legyél te is természettudós”
TIOP 1.1.1/09/ Digitális reál-is? Készítette:Mátisné Szultos Erzsébet.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A temészet ABC- je Fakultáció 5. évfolyamosok számára.
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
A Szelektív Hulladékgyűjtés
Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium Ökoiskolai képregény 2009.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
A könyvtár mint a felnőtt képzés helyszíne Tapasztalatok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Gőzerővel dolgozott mindenki. A művészek dolgoztak lelkesen, a kréta fogyott rendesen!
December.
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
A szőlő a művészetben.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola IX. alprogram: Szakmai.
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
1. 2 A jövő fiatal vállalkozója 2008 A Dreher Sörgyárak Zrt. pályázata a vállalkozó szellemű és kreatív diákok számára „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
Hulladékból termék c. kiállítás ÖKO- Pack Kht
Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA. Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy.
ACES Academy of Central European Schools Nemzetközi iskolai együttműködés Két, vagy több partner iskola között Támogatók:
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
Mi így gyűjtjük a szemetet
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / A papír útja-Tóth-Pliska Ágnes.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
1 „Hogy életünk is fenntartható legyen” FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Dunaújvárosban Környezetvédelmi témájú internetes vetélkedősorozat A Dunaújvárosi Főiskola.
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
5 napos program szóbeli asszociációs játékok Dixit-kártyákkal Célok: - Ismeretbővítés a média világából - Képességfejlesztés - Játék - Kikapcsolódás.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Adventi forgatag December 19. Adventi vásárunk idén is új meglepetéseket tartogat! Az iskola első emeletén olyan programokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
Hajdúszoboszló.      Tanulói létszám: 320 fő  ebből SNI-s: 29 fő.
A VÍZ. A témahét célja az volt, hogy: a mindennapi órák és a tanagyag szorításán engedve a kijelölt célcsoportba tartozó diákok (9/a, 9/b) egy héten át.
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
LEGO Dacta program.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma.
BALATONI ÖKOTÁBOR július 30. – augusztus 3. Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola.
ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
Készítette a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium 9.D osztálya
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Városi Fenntarthatósági és Alkalmazkodási Tudásközpont
Tanár neve | Kurzus száma
Újrahasznosítás Forrás:
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”

Szervezkedés, készülődés A projekt hetet előadások szervezése, tesztek összeállítása, kupakok, flakonok, tea filter papucsok és parafa dugók gyűjtése előzte meg mind a tanárok, mind a diákok együttműködésével, hiszen számos tárgyat készítettünk. Aztán belevetettük magunkat a „hétbe”. A kézműves foglalkozásokon kívül különböző érdekes benti és külsős programokat szerveztünk a diákok számára. Környezetvédelemmel, fenntartható fejlődéssel és újrahasznosítással kapcsolatos előadásokon, filmvetítéseken, s ezekhez kapcsolódó vetélkedőkön vettek részt a diákok, s ezekre épülő tesztek kitöltésére is sor került.

Egy kis ízelítő az előadásokból… Az Eszterházy Károly főiskola jóvoltából hasznos előadásokat hallgathattak meg a Békésy diákjai felsőoktatási tudnivalókkal kapcsolatban.

Elgondolkodtató kérdések is felmerültek… Kerekes Sándor professzor úr arról mesélt, hogy „Lehet-e jó a gazdaságnak, ami árt a Földnek”?

A Gödöllői Szent István Egyetemről 2 előadó látogatott el hozzánk… „A klímaváltozás hatása az életünkre”-Szőke Linda phd hallgató tolmácsolásában. „A karbon lábnyomunk mérése”- Herczeg Boglárka phd hallgató előadásában

A hulladék megfelelő gyűjtéséről is sokat megtudtunk… Az FKF Nonprofit Zrt. munkatársaink a segítségével a hulladékgazdálkodásról, a szelektív hulladékgyűjtésről és a környezetvédelemről kaptunk információkat, melyekkel még környezettudatosabban éljük majd a napjainkat.

Számos külső helyszínt is meglátogattunk… A XVII. Kerületi Hulladék udvart A sörgyárat A XV. Kerületi Fővárosi Hulladékhasznosítót A Merzse-mocsarat Az Eisberg salátagyárat A Nagytétényi úti szelektív hulladékgyűjtő udvart

Az iskolai falain belül sem unatkoztunk… Szelektív hulladékhasznosítással kapcsolatos témában vetélkedtünk Hulladék újrahasznosításról szóló filmvetítést követően teszteket töltöttünk ki Környezetvédelmi játékokat is szerveztünk

Szerda és csütörtök A tanulók elővették a kreativitásukat és igazi remekművek készítésével kápráztattak el mindenkit, mint például: -wc papír gurigából karácsonyfa, -plakát, újság és képregény, -iskolaújság, -kreatív tárgyak, -origami, -kupakból készült lábtörlők és képek, illetve -teafilter papucsból és parafadugóból díszek.

Ízelítő a remekműveinkből Kupakok felhasználásával készültek…

…még több…

A műanyag flakonokat sem hagytuk veszni…

Belevetettük magunkat a tea filter papucsokba is…

Verseket és novellákat is faragtunk, sőt egy egész újságot megtöltöttünk érdekes tartalommal

A lelkes, németül tanuló diákok plakátot is készítettek

Elkészült az iskolánk fája is, melyen minden tanuló „szerepel”…

Az utolsó nap…. A csapatok bemutatták az iskola színháztermében az általuk készített tárgyakat. A diákokat természetesen különböző ajándékokkal jutalmaztuk, majd az iskola kórusa, mely erre az alkalomra alakult meg, előadott 2 dalt. Jól éreztük magunkat, reméljük, jövőre ugyanitt találkozunk!