PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR A közösségi egészségtervezés útkeresései Prof. Dr. Füzesi Zsuzsanna PTE ÁOK Magatartástudományi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Advertisements

Pécs Megyei Jogú Város Ifjúságpolitikai Koncepciója és Cselekvési Terve „Csellengő fiatalok” - Az ifjúságpolitika komplexitása – 2007.március
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Nagy Ferenc Vállalkozási tanácsadó november 30.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
Solymosy József Bonifácz Egészségfejlesztési Osztályvezető NEFI Budapest, szeptember 29. Egészségfejlesztés az iskolai színtér vonatkozásában.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A VÁROSRÉGIÓ DEFINIÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI Horváth Sarolta Noémi Ph.D. hallgató Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
A felsőoktatási tanácsadás országos módszertani fejlesztése
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Az Áldozatsegítő Szolgálat átalakulása
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Konfliktusok az iskolában
Fiatal Regionalisták VII. Konferenciája
Szakmai köszöntő Dr. Csizmadia Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
A projektek jelentősége a Műegyetemen
HHR.
Fazekas Ágnes – Halász Gábor-Horváth László
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Út a munkához” program
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Felhasználóképzés a kórházban
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR A közösségi egészségtervezés útkeresései Prof. Dr. Füzesi Zsuzsanna PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet INNOVÁCIÓ AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSBEN Információk a megújuló lakóhely-közeli egészség szolgáltatásról NEFI, Budapest, szeptember 29.

Az egészségtervek hazai története  ENSZ WHO – Healthy Cities  : Pécs, Fact Alapítvány (OEP)  : pécsi modell – 13 másik településen (OEP)  : Soros Alapítvány községi és települési ET-k  2003-tól OEFI (fókuszban az önkormányzatok)  2004-től civil szervezetek: Egészséges Településekért Alapítvány, Tegyünk Egészségünk Színvonaláért Alapítvány, Egészségporta Egyesület, Béres Egészség Hungarikum Alapítvány  Munkahelyi egészségtervek  Iskolai egészségtervek

Az egészségtervek hazai története  Egészségtervek, mint pályázatok előfeltétele: - Világbanki program (90-es évek második fele); - TÁMOP programok (2000-es évektől) : felületes bírálatok; nem kívánt következmény egészségterveket készítő „szabadcsapatok” portyázása, súlyos károkozása  Jelenleg: TÁMOP B-13/ "Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben - Területi együttműködések kialakítása”- Közösségi egészségtervezés módszertanának kialakítása  TÁMOP / „Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” NEM TÖRTÉNT VALÓDI ÁTTÖRÉS A MEGVALÓSÍTÁSBAN!

Egészségtervek a felsőoktatásban  Népegészségügyi Iskola (Boján Ferenc ismeri fel…)  SOTE (SE) Egészségügyi Menedzserképző  PTE Egészségtudományi Kar (jelenleg is!)  Corvinus Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar  Széchenyi István Egyetem, Egészségtudományi Tanszék NEM TÖRTÉNT VALÓDI ÁTTÖRÉS AZ OKTATÁSBAN!

Az egészségtervezés fókuszának különbségei  Nincsenek egységes alapelvek (értékek és érdekek), célok, eltérő a gondolkodásmód és nincs bizalom.  Ezekből adódik a módszertan különbözősége is.  Kikre helyezzük a fókuszt a módszertan és a tervezés során? - a döntéshozókra, politikusokra? - az önkormányzatokra? - a szakértőkre? - a civil társadalomra?  Hatékony lehet egyedül bármelyik szereplő? Kell-e választanunk közülük?

Az egészségtervezés fókusza  Önmagában lehet-e az egészséget fejleszteni az életfeltételek és az életminőség javítása nélkül?  Alulról építkezzen vagy felülről irányított legyen?  A helyi szükségletekre épüljön, amit az egészségpolitika is támogatni akar és képes, vagy a központi irányelveket alkalmazzuk a helyi szintekre?  Kell-e kizárólagosan választanunk?

Az egészségtervezés fókusza  Az „alulról-belülről” építkező és „felülről-kívülről” támogatott egészségtervezés segíti  a különböző aktorok együttműködését és a helyi szereplők aktív bevonódását  a szakértők „helyén” kezelését  az egészség-egyenlőtlenségek csökkentését a közösségi erőforrások igazságosabb hozzáférhetősége által.  Ehhez kell:  folyamatos oda-visszacsatolás és fejlesztés  hálózatosodás a szereplők között  bizalom minden szereplő között (a szakértők között is)

Feltételek  Társadalmi normák (benne a jogi normákkal) alakítása – döntéshozói felelősség  Társadalom, helyi társadalmak egészségpolitikát alakító lehetőségeinek, szerepének és felelősségének megteremtése a saját közösségeiken keresztül  Bizalom építése az egyes szereplők között (amely kompetencián és jellemen alapul, legyenek a szereplők egyének vagy intézmények)  Rendszerszemlélet és innováció a módszertanban (és annak érthető, pontos, felhasználóbarát leírása)  Hitelesség, helyi demokratikus gyakorlat, folyamatos „tanulás”, fejlesztés

Ami nélkül nem megy… Megalapozó filozófia, világos értékek, célok (Koleszterin-szinteket csökkentünk, vagy az emberi életeket tesszük jobbá, boldogabbá, magasabb minőségűvé? Miközben a holisztikus egészségfogalom mellett tesszük le a voksunkat, továbbra is medikális modellekkel dolgozunk. ) Azok a boldogabbak, elégedettebbek az életükkel akik egészségesek? vagy Azok érzik magukat egészségesebbnek, akik boldogok, elégedettebbek az életükkel ? (utóbbiak: 30%-al alacsonyabb rizikó a kardiovaszkuláris halálozásra)

Az egészségtervezés paradigmája

Ami nélkül pedig nincs értelme… Közösségek Egészség

„MINTHA LEHETNE MÁSKÉPP IS” Íme Medveczky Medve úr, amint bukdácsol lefelé a lépcsőn, kopogtatva feje búbjával, kipp- kopp, minden lépcsőfokon egy koppanás. Előtte Róbert Gida az ő gazdája. Amennyire Micimackó értelme terjed, meg van győződve róla, hogy ez az egyetlen módja a lépcsőn való közlekedésnek. Néha ugyan kétség fogja el, mintha lehetne másképp is, de ezt csak akkor tudná megfontolni, ha egy pillanatra megállnának a lépcsőn, és módjában állna fontolgatni. Talán akkor se. A.A. Milne