A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az 1991. évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Egyéb adók változásai Törvénytervezetek alapján. ART változásai 1) Munkáltatói adó-megállapítás, egyszerűsített bevallás lehetősége  Az új szabályok.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
Nemzeti Civil Alapprogram Jogi háttér, általános tudnivalók évi L. tv. a Nemzeti Civil Alapprogramról szól 160/2003. (x.7.) kormányrendeletet.
SZAKKÉPZÉSI FÓRUM MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMOK, TÁMOGATÁSOK SZOMBATHELY, november
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
Vidékfejlesztési Program pályázatai dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség április.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
A Nemzeti Tehetség Programról Budapest, március 24. Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta mb. tudományos és szakmai főigazgató-helyettes.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
A kis- és középvállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Géczy Gyula szakmai főtanácsadó.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK Szombathely, november 19.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A kamara szerepe az export vezérelt magyar gazdaság megteremtésében. Eredmények és problémák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Kína üzleti szemmel június 24..
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Van ötletem, de hogyan valósítsam meg?
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Összeállította: Horváth Józsefné
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Esélyek a munkaerőpiacon
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
K+F+I pályázati lehetőségek vállalkozásoknak!
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projekt helyzete és egyéb FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK Dr. horváth Zoltán kormánymegbízott.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
A POSTAPARTNER munkaerő-piaci program
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Készletek transzformációja
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Baranya Megyei Önkormányzat
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Előadás másolata:

A munkahelymegőrző támogatás

Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból a foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról )

Feltételek  kaphatja: legalább 50 főt, hátrányos helyzetű térségben legalább 25 főt foglalkoztató vállalkozás  feltétele: átmeneti működési zavar, létszámleépítési szándék bejelentése, elvárt béremelés végrehajtása, továbbfoglalkoztatás vállalása  támogatás: a minimálbér 120 %-a ( ,- Ft/fő/hó) max. 6 hónapra

Döntés, kifizetés  Mérlegelési jogkörben a támogatásról a megyei kormányhivatal munkaügyi központja dönt  Támogatásról hatósági szerződést a megyei munkaügyi központ köt, a teljesítést is ellenőrzi  Kifizetés a havi érfizetést követően – utólag

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása

Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet (a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból a foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról )  A 37/2011. (III. 22.) Kormányrendelet (az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről)  240/2006.(XI.30.) Kormányrendelet (az elmaradott települések felsorolása)  311/2007.(XI.17.) Kormányrendelet (a kedvezményezett kistérségek)

Pályázati lehetőség  Vissza nem térítendő formában  Új munkahely létrehozásához, meglévők bővítéséhez, korszerűsítéséhez - építéshez, eszközbeszerzéshez, technológia korszerűsítéshez  munkahelyenként 1,4 - 2,9 millió Ft  február 8-tól március 30-ig

Feltételek  Pályázó lehet belföldi székhelyű, vagy külföldi székhelyű, de Mo-n telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkező KKV, aki: A beruházást ig befejezi, az elszámolást eddig az időpontig benyújtja Legalább 2 új munkahelyet teremt a beruházás eredményeként A befejezést követő 90 napon belül létszámot bővít és azt legalább 2 évig megtartja A beruházással létrehozott termelő kapacitást minimálisan 3 évig működteti A támogatás összegének %-ára fedezetet biztosít

A támogatás mértékének szempontjai  Alapösszeg 1,4 millió Ft/munkahely  Többlet forrás pályázati lehetőség: Hátrányos kistérség/település e Ft Leghátrányosabb kistérség/település +300 e Ft Nyilvántartott álláskereső felvétele e Ft Kisebbségi önkormányzat ajánlásával roma álláskereső felvétele esetén további e Ft Amennyiben a fejlesztés szabad vállalkozási zónában valósul meg e Ft

Döntés szempontjai  A nyilvántartásban lévő álláskeresők foglalkoztatásának vállalt aránya  A pályázat benyújtása előtt meglévő és a létrehozott új munkahelyek száma  A beruházásban érintett térség, település hátrányos helyzete, kiemelten a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben és településeken létrejövő és működő vállalkozások segítése  A kistérség, település foglalkoztatási helyzete és munkanélküliségi mutatói  A termelő tevékenység ellátása  A beruházásnak a térség munkaerőpiacára gyakorolt hatása.

Döntés, kifizetés  Mérlegelési jogkörben a támogatásról a nemzetgazdasági miniszter dönt ig.  Keretösszeget meghaladó támogatási igény esetén az igényeltnél kevesebb támogatás is megítélhető – a hiányzó forrást a pályázónak kell biztosítani – vagy forráshiány miatt elutasítható  Támogatásról hatósági szerződést a megyei munkaügyi központ köt, a teljesítést is ellenőrzi  Kifizetés számlák és teljesítés igazolás alapján – utólag, nettó értékben

Köszönöm a figyelmet! Butora K á roly oszt á lyvezető