SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak 2016. SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatási szakképzési programok
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
Szakemberek – Szakértők melyikből – mennyit ? XII. FOE Szakmai Napok Balatonalmádi 2012.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
A munka világával kapcsolatos tudás
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Szakmai gyakorlat Útmutató a Szakmai Gyakorlat elvégzéséhez Környezetmérnök hallgatók részére Dr. Torma András Buruzs Adrienn
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS május 4.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Amit a diákmunkáról tudni kell
1 Üzleti Képzések Angol Nyelven Vezetés és Szervezés mesterszak Master of Sciences in Applied Management.
Felsőoktatási szakmai gyakorlatok megújuló szabályozása
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
Továbbtanulási tájékoztató
Munkaszervezési ismeretek
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Felsőoktatási Szakképzés
Álláskeresőként történő nyilvántartás
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
Pályázati és Együttműködési Lehetőségek
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2016/2017 Köszöntjük a I. éves PhD hallgatókat!
Gyakorlati képzőhely ellenőrzés HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY OF HAJDÚ-BIHAR COUNTY DEBRECEN PETŐFI.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Specializáció választás
DUÁLIS KÉPZÉS felépítése
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Felsőoktatási Szakképzés
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG

MI A SZAKMAI GYAKORLAT? Nftv: szakmai gyakorlat: felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, külső gyakorlóhelyen vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen teljesítendő részben önálló hallgatói tevékenység A szakmai gyakorlat teljesítése feltétele a záróvizsgára bocsátásnak. A szakmai gyakorlat elkezdésének feltétele legalább 165 kredit teljesítése. A hallgatónak a NEPTUN-ban ugyanúgy fel kell vennie a szakmai gyakorlatot, mint bármilyen más kurzust.

Mi a szakmai gyakorlat célja: a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen, munkakörben az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolása a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő fejlesztése az anyag-eszköz-technológia ismeretek és gyakorlati jártasságok, valamint a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatok és együttműködés, feladatmegoldásokban az értékelő és önértékelő magatartás, az innovációs készség fejlesztése.

Szakmai gyakorlat teljesítése Választott szakmai gyakorlóhelyen történik. A Kar elsődlegesen a 6. és 7. félév közötti nyári szünetben végzett egybefüggő, szakmai gyakorlatot támogatja. Levelező képzés esetén van lehetőség a munkatapasztalat szakmai gyakorlatként való elismertetésére.

Szakmai gyakorlóhely Az a jogi személy vagy gazdálkodó szervezet, amely felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben - a felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás, a hallgatóval kötött hallgatói munkaszerződés alapján - az egybefüggő szakmai gyakorlatot biztosítja.

Munkatapasztalat szakmai gyakorlatként történő elfogadása Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) rendelkező levelező tagozatos hallgató előzetesen kérvényezheti munkatapasztalata szakmai gyakorlatként való elfogadását. A kérelemhez csatolnia szükséges munkáltatói igazolást és munkaköri leírást. A munkaviszony (vállalkozói tevékenység) időtartama minimum a kötelező szakmai gyakorlat hossza, amely 3 éven belül keletkezett.

Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) nem rendelkező hallgatók Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) nem rendelkező levelező tagozatos hallgatók esetében a nappali tagozatos hallgatókra vonatkozó szabályok érvényesek. 0GYAKORLAT.pdf A fogadó nyilatkozat leadásának határideje: