Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program"— Előadás másolata:

1 Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (általános tájékoztató)

2 Duális képzés A duális felsőoktatás a felsőoktatási intézmények és az érintett vállalatok együttműködésén alapuló, gyakorlatorientált képzés. A minőségi elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal és készségekkel rendelkező hallgatók képzését szolgáló modell. Az egyetem és a vállalat a képzés időtartamán osztozik: a mesterképzés képzési idejének (2 év) közel felét a vállalatnál tölti a hallgató, az egyetem feladata elsősorban az elméleti, míg a vállalaté a gyakorlati képzés.

3 A program célja Olyan gazdasági szakemberek képzése, akik az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer és a vállalatokat átfogó ellátási láncok komplex irányítására. Ehhez a termékek és szolgáltatások áramlását realizáló tevékenységek (szállítás/fuvarozás, készletgazdálkodás, telephely megválasztás, beszerzési és értékesítési csatornák, rendelés-feldolgozás, vevőkiszolgálás, stb.) integrált szemlélete szükséges.

4 A duális képzés feladatai A duális képzés erősségei
Minőségi, gyakorlatorientált képzés Piacképes tudás megszerzése Képzés alatt valós feladatok megoldása Végzéskor már szakmai tapasztalat! A duális képzés erősségei Magas színvonalú szakmai és gyakorlati tapasztalatszerzés Naprakész technikai/technológiai ismeretek elsajátítása Csapatmunka elsajátítása Szakmai kapcsolatok Biztonságosan tervezhető életpálya Anyagi biztonság

5 A duális képzés résztvevői
Duális képzésben résztvevő Hallgatók Piacképes felkészültség, gyakorlati jártasság, vállalati képzések Személyes fejlődés, szakmai tapasztalat Rendszeres jövedelem, munkaviszony Vállalatok A végzett hallgatók rendelkeznek a munkavégzéshez szükséges szakmai és személyes készségekkel Versenyképes és teljes értékű munkavállaló (nincs szükség további képzésekre) Jövedelemtermelő tevékenység a hallgatók gyakorlati foglalkoztatása során Egyetem Szoros együttműködés a vállalatokkal Folyamatos fejlődés, új ismeretek integrálása az oktatásba Minőségi, színvonalas és gyakorlatorientált képzés Jobb képességű hallgatók Szélesebb beiskolázási kör

6 A hallgató és a vállalat vállalásai
A hallgató és a vállalat között munkaszerződés jön létre: hallgató vállalása: mintatanterv szerinti haladás, vállalat vállalása: pénzbeli juttatás és gyakorlati képzőhely biztosítás (mindenkori minimálbér 60%-a/hónap), A képzés után nincs kötelezettsége egyik félnek sem. Megjegyzések: A duális képzés nem váltja fel a jelenlegi rendszert, hanem alternatívát kínál a hallgatóknak! A duális hallgató együtt tanul a hagyományos képzésben résztvevő hallgatóval!

7 A képzés menete A teljes képzési idő alatt (4 félév) párhuzamosan folyik az elméleti és a gyakorlati képzés, az év elméleti és gyakorlati hetekre van osztva. A gyakorlati képzést a partner vállalatok biztosítják, melyek a régió legkiemelkedőbb vállalatai közé tartoznak. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. A hallgató által a duális gyakorlatnak  helyt adó szervezetnél eltöltött idő el kell, hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezt az arányt a teljes képzési időszakra vonatkozóan kell értelmezni, azzal a megkötéssel, hogy minden (indokolt esetben kettő) elméleti szakaszt egy gyakorlati szakasznak kell követnie.

8 Miért jó a hallgatónak a duális képzés?
Hallgatói munkabér a képzés teljes ideje alatt. Korszerű technológiák, ipari folyamatok megismerése. Szakmai gyakorlat megszerzése a képzési idő alatt. Gyakorlatias tudás, biztos problémamegoldó készség megszerzése. Munkavállalói kompetenciák, készségek megszerzése.

9 Mit jelent a dualitás a képzésben, munkavégzésben?
A képzés tanévenként 2*24=48 hétből áll. 2*13=26 hetet az intézménynél, 22 hetet a vállalatnál tölt a hallgató. A vállalat a hallgatóval hallgatói munkaszerződést köt, melyben rögzítésre kerül a járandóság és a szabadság. A vállalatok specialitásaiknak megfelelő szabadon választható tárgyakat is meghirdethetnek a duális képzésben résztvevő hallgatók részére. A képzés végén lehetőség van olyan témájú szakdolgozatot készítenie a hallgatónak, ami a vállalat alkalmazott kutatási témáihoz kötődik. 

10 Duális fogadó intézmények és férőhelyeinek száma
Airport Debrecen Kft. (Debrecen)- 4 fő BI-KA Logisztika Kft. (Szolnok)- 2 fő Coloplast Hungary Kft. (Nyírbátor)- 5 fő Coveris Rigid Hungary Effekt Ltd. (Debrecen)- 2 fő Rail Cargo Hungaria Zrt. (Budapest)-4 fő NI Hungary Kft (Debrecen)- 2 fő T-Alfasystem Gazdasági és Üzleti Tanácsadó Kft. (Debrecen)- 1 fő Trans Sped Kft. (Debrecen)- 5 fő Saigo Logistics Kft. (Debrecen)-1 fő

11 Duális képzésre való jelentkezés menete
Felvi.hu-n NOVEMBER 15-ig kell jelentkezni a DE GTK logisztikai menedzsment mesterképzésre 2017. január 5. MSc felvételi elbeszélgetés 2017. január 10. a cégek saját felvételi eljárás keretein belül felvételiztetik a hallgatókat 2017. január 24. felvételi értesítés (a felvi.hu hivatalos értesítése után legkésőbb 1 héttel a cégeknek értesítenie kell a hallgatót a céges felvételi eredményéről) Megjegyzés: pótfelvételi lehetséges (duálisról a cégek döntenek)

12 Intézményi kapcsolattartók
Dr. habil Oláh Judit, docens Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet Logisztika Menedzsment Tanszék 4032 Debrecen Böszörményi út 138. Főépület (A) 11/B iroda Tel.:  444/88538-as mellék Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztálya

13 Bővebb információ Dr. habil Oláh Judit, docens Kapcsolattartó:
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet Logisztika Menedzsment Tanszék 4032 Debrecen Böszörményi út 138. Főépület (A) 11/B iroda Tel.:  444/88538-as mellék Hasznos weboldalak: Duális képzésről: Felvételi információk: További információk:

14 Jelentkezés NOVEMBER 15.!


Letölteni ppt "Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program"

Hasonló előadás


Google Hirdetések