Nyertes pályázat Felmérés Jelentkezés Csiszolódás Együttműködés  Változás?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
EISZ nemzeti program 2012 dr. Téglási Ágnes főigazgató-helyettes.
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Vitaindító a Magyar Orvosi Bibliográfia kérdésköréhez INFORMATIO MEDICATA 2004 Budapest, október Karácsony Gyöngyi Debreceni Egyetem Egyetemi.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Szervezetfejlesztési Program
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
eEgészség – Digitális Aláírás (TTP) státusz a projekt 11. hetében „A digitális aláírás egészségügyben való alkalmazhatóságát lehetővé tévő módosítandó.
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Határon átnyúló civil együttműködések Kulcsár Mária, Fórum Információs Központ, Somorja.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
Szociális és egészségügyi ellátórendszer kínálta válaszok a demenciában szenvedők és családtagjaik számára.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
„Hazai pályaorientációs szabályzók áttekintése - javaslattétel egy nemzeti szintű szabályzó és finanszírozási rendszer kialakítására” Előrehaladási jelentés.
1 Felelősségvállaló szereplő avagy mit tehet a könyvtár a fogyatékosok érdekében.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Elektronikus aláírás és iratkezelés
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

Nyertes pályázat Felmérés Jelentkezés Csiszolódás Együttműködés  Változás?

Volt-e értelme?

Tóthné Vámosi Gyöngyvér Ágnes „Tapasztalatlan, „zöldfülű” szervezetként olyan hátteret jelent nekünk, ami miatt a Balaton térségében is komolyan vesznek bennünket.”

Komolyan vesznek bennünket! Csak közösen érünk el eredményt! Nehéz helyzetben is számíthatunk egymásra!

Segítséggel felzárkózhatunk egymáshoz!

"Ez már úgy kellett, mint egy falat kenyér..."

Ahogy másokkal beszélgettünk, rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül....

Együttműködésből születnek az eredmények!

Wire Empire, mint "Drót Birodalom"

adatgyűjtés adatelemzés diagrammok térképek

Kiindulási állapot - információhiány Több szintű: Az AOSZ nem rendelkezik elegendő információkkal a tagszervezeteiről és tagjairól, és azok sem egymásról és az AOSZ tevékenységéről. Az érintetteknek sok esetben nincsenek információik az egészségügyi, oktatási, szociális szolgáltatások elérhetőségéről. Nincs elfogadható adatbázis az autizmussal élő személyek létszámára, sajátosságaira vonatkozóan. Megfelelő információk hiányában nehéz megalapozott döntéseket hozni, illetve meggyőzni az illetékeseket a cselekvés szükségességéről adatgyűjtés (kérdőív, stb.).

Jogi szakértő: Jogi segítségnyújtó anyagok a szervezetek számára On-line iránytű anyagainak kidolgozása Szervezeti vízió jogi szempontú áttekintése A projekt jogi támogatása

A vonatkozó hatályos jogi ismereteket tartalmazó segédanyag kidolgozása Indok: (1) Megfelelő jogi ismeretek nyújtása az alapvetően megváltozott jogi szabályozó környezetben -Új Polgári Törvénykönyv -Módosult a civil szervezetek működéséről és a közhasznúságról szóló törvény -Átalakult a civil szervezetek létrehozására, nyilvántartására vonatkozó eljárási rend (2) A civil szervezetekre vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelő működési rend fontosságának a megismertetése (3) Közvetlen segítség az aktuális problémák jogszerű megoldásához

II. Elektronikus információs adatbázis létrehozása Indok: (1) Közvetlen és gyors segítség azok számára, akik nehezen igazodnak el a szociális ellátórendszerre vonatkozó jogszabályokban (2) Életkor szerinti keresési lehetőség az ellátási fajták között (3) Segítség nyújtása az egyes ellátási fajták igényléséhez (4) Az egyes ellátási módozatokra vonatkozó hatályos jogszabályok megjelölése és a hozzáférés biztosítása III. Számviteli, pénzügyi, adózási ismeretek összefoglalása Indok: Segítség a civil szervezetek hatékony és jogszerű működéséhez

Karácsonyi adományozás Helyi Esélyegyenlőségi Programok vidéken AOSZ kártya kampány 181 elfogadóhely javaslat CSEÖH partnerségek – részvétel az érzékenyítésben On-line intézménykereső On-line iránytű