A PACITA-projekt eredménye: ajánlások a döntéshozóknak Mosoni-Fried Judit.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
EU alapismeretek E-Learning.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
Egészségpolitika.
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
. Egy nemzeti képesítési keretrendszer lehetséges előnyei Vitaindító [ Derényi András ]
EU II..
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Fogd A Kezem Alapítvány
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Magyar Útügyi Társaság
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 13.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Túl alacsony-e Magyarországon kórházi ágyak száma?
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Boldog Európa, boldogtalan magyarok? Dr. Lelkes Orsolya, European Centre, Bécs II. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia – április 29.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Új innovatív beszerzési modellek (PcP – Pre-Commercial Procurement) és alkalmazásuk Fenntarthatóság és energiahatékonyság a közbeszerzési eljárásban Miskolc,
GYERMEKESÉLY MAGYARORSZÁGON AZ UNICEF-JELENTÉS TÜKRÉBEN XIV. Baranyai Pedagógiai Napok Pécs, április
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
And what else?... Leszakadó gyerekek.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Megbecsülés az idős embereknek
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Magyar Útügyi Társaság
Lorem ipsum.
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Ferencsik Mária, Zöllei Magdolna SZTE ÁOK I sz. Belgyógyászati klinika
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

A PACITA-projekt eredménye: ajánlások a döntéshozóknak Mosoni-Fried Judit

Miről beszélek? - Technológiai hatáselemzés - Miért van szükség technológiai segítségre? - Konzultációk tíz országban - Konzultáció Magyarországon - Ajánlások

PACITA = Parliaments and Civil Society in Technology Assessment EU FP7, A technológiai hatáselemzés (TA) intézményi bázisának erősítése, új szervezetek létrejöttének segítése Európában. Részvevők: Ausztria, Belgium (Vallónia), Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Hollandia, Írország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Portugália, Spanyolország (Katalónia). Koordinátor: Danish Board of Technology. A konzorcium magyar részvevője: az MTA Titkársága.

Technology Assessment (TA) = technológiai hatáselemzés = Kutatási tevékenység: társadalmi szempontból fontos fejlemények, technológiai fejlesztések várható hatását vizsgálja. Alternatív megoldásokat dolgoz ki a politikai döntéshozók számára. = Bevonja a társadalmi szereplőket. Párbeszéd. = Politikai kapcsolatépítés, függetlenség. = Nyilvánosság, a figyelem felkeltése.

Technológiai hatáselemzés: intézményes formában TA: Intézményes keretben végzett tevékenység Intézményi formák: parlamenti támogatással; akadémiai ernyő alatt; technológiapolitikai szervezet tudományos egységeként; nonprofit szervezetként Témák a 2000-es években: klímaváltozás, nukleáris energia, közlekedés, fenntartható fogyasztás, biztonság, személyiségi jogok és a közösségi média stb.

A PACITA 3 mintaprojektje 1. genomika a közegészségügyben; 2. idősödő társadalom; 3. fenntartható fogyasztás. Idősödő társadalom: Új technológiai lehetőségek a gondozásban, gyógyításban.

Technológiai segítség? Lehetőség és kényszer A téma indokoltsága: ben 3x annyi 80 éven felüli, mint ma (világ); - a 80 év felettiek kb. 30%-a ellátásra/segítségre szorul; - sok az egyszemélyes háztartás; - az életkor előrehaladásával csökken a mobilitás, beszűkülnek a társas kapcsolatok; e közben:

Technológiai segítség? - a betegséggel küzdő ember is szeretne minőségi életet élni. Feszültség: - a közösségi források növekedése jelentősen elmarad az igények növekedése mögött; - nincs elég képzett munkaerő az egészségügyben, illetve a szociális ágazatban; - a családokra túlságosan nagy terhet ró az idős (beteg) családtagok gondozása.

Technológiai segítség? Az EU „érdekeltsége”: aktív és egészséges öregedés Európa polgárai számára. Az egészségügyi és szociális kiadások mérséklése.

Konzultáció 10 országban. Forgatókönyvek 2025-ig Feltételezés: a) Az egyén és a társadalom felismeri a távgondozás és a távgyógyítás előnyeit. Aktív fellépés. b) A politikai szereplők felismerik a probléma súlyát. Készek stratégiai döntések meghozatalára.

10 ország: az alapellátás része legyen egy távgondozási alapcsomag. - Az öregedő társadalmakban új szemlélet, új módszerek és eszközök kellenek az egészségügyben és a szociális ágazatban. - Fontosak a távgondozással kapcsolatos kutatások, modellkísérletek, projektek. Egyre inkább szükség lesz az önálló életvitelt segítő távfelügyeleti és távsegítséget nyújtó rendszerekre. - Fiatalon kell megkezdeni a felkészülést.

Az idősek is sokfélék Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy: - Az (idős) emberek többsége igényli az emberi segítséget a gondozásban. - A közpénzből finanszírozott alapellátás biztosítása és színvonalának emelése a legfontosabb. A távgondozásnak kiegészítő szerepe lehet. - Az idősek is sokfélék. Nem jó a „mindenkinek ugyanazt” megoldás.

Lassú haladás Ausztria, Norvégia, Dánia: hosszú távú stratégia, öngondoskodás, állami szabályozás Németország, Írország: társadalmi párbeszéd az öregedés társadalmi következményeiről

Eszközök kipróbálása: projektek Leggyakoribb: riasztók Norvégia: 2014-ben 32 városban indult az eszközök kipróbálása. Alapcsomag Katalónia: detektorok (elesés) és vérnyomásmérők, gyógyszerszedési figyelmeztetők. Állami támogatás+saját hozzájárulás Dánia: tájékoztatási projektek. Mi vehető igénybe Németország: Modellfalu a távgondozási és a távgyógyítási eszközök használatához

PACITA szcenárió workshop Budapesten, 2014 KSH: 65+ népesség aránya 13,2% (1990); 17% (2011), 30% (2060: népesség előreszámítás). - Ne bízzunk mindent az államra - Mentális, fizikai és anyagi felkészülés - Legyen információ, tájékoztatás a lehetőségekről - Önkéntes munka: már vannak eredmények - Tíz év távlatában várható: közösségi összefogás, az önkéntes részvétel erősödése az idősek gondozásában is. Ehhez képzés, anyagi és más segítség

PACITA: ajánlások döntéshozóknak/minden érintettnek 1. Újfajta egészségügyi és szociális rendszerre van szükség az európai társadalmak elöregedése miatt. 2. Közmegegyezés szükséges a kötelezően biztosítandó minimális, de minőségi, személyre szabott alapellátás elemeiről. 3. Legyen az alapellátás része a technológiai alapcsomag.

Ajánlások (folytatás) 5. Legyen hosszú távú állami feladat a távgondozáshoz szükséges informatikai infrastruktúra fejlesztése. Uniós szinten egyeztetett állami szabályozás kell az eszközök alkalmazásával kapcsolatban. 6. Minden jel szerint növekszik az önkéntes munka szerepe az egészségügyi és a szociális ellátásban is. Kapjanak képzést az önkéntesek. 7. Az önkormányzatok fontos szerepet játszanak a gondozásban. Az állam kiemelt partnerei az ellátás területén. 8. Kapjon állami támogatást a távgondozást és a távegészségügy fejlődését segítő K+F tevékenység.

Köszönöm a figyelmet!