SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap 2012. június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
Nemzeti Civil Alapprogram Jogi háttér, általános tudnivalók évi L. tv. a Nemzeti Civil Alapprogramról szól 160/2003. (x.7.) kormányrendeletet.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
A Nemzeti Tehetség Programról Budapest, március 24. Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta mb. tudományos és szakmai főigazgató-helyettes.
A munkavállalói személyes adatok kezelésének gyakorlati problémái.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Munkajog 5. előadás (Munkagazdaságtan és munkajog) Dr. Csőke Rita
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Vagyonadók, „valódi” illetékek, díjak
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyar Tudományos Művek Tára
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
NYUGDÍJ, EGÉSZSÉGÜGY, AGE(I)NG
Ereky István Közjogi Kutatóközpont
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS RENDSZERE
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Állampolgári jogok és kötelességek
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
Interaktív Adatmenedzsment Kft.
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II
Adatvédelem a könyvtárakban
Köszöntjük kedves vendégeinket!
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
GDPR – Adatvédelmi kihívások a könyvtárakban
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Pályázati lehetőségek
Előadás másolata:

SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett NTP-TDK-11-B-0014 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Kamerák a munkahelyen: a munkavállalók képmáshoz való jogának védelme a magyar joggyakorlatban Lukács Adrienn Felkészítő oktatók: Prof. Dr. Hajdú József, Dr. Lajkó Dóra SZTE-ÁJTK, Adatvédelmi Kutatócsoport június 29.

Felvetődő kérdések Milyen feltételek mellett figyelheti meg a munkavállalóit a munkáltató? Milyen érdekből? Melyik helyiségekben helyezhetőek el kamerák? Alkalmazható-e titkos megfigyelés? Szükséges-e a munkavállaló hozzájárulása a megfigyeléshez?

Adatkezelés alapelvei: adatgyűjtés korlátozásának elve korlátozott felhasználás elve célhoz kötöttség elve adatbiztonság elve személyes részvétel elve adatminőség elve nyíltság elve felelősség elve

Kamerák elhelyezésének esetleges céljai meghatározott helyiségekben VagyonvédelemÉlet és testi épség védelme Munkaintenzitás megfigyelése Raktárak, folyosók Állandó munkavégzésre szolgáló helyiségek Nem munkavégzésre szolgáló helyiségek (pl.: öltöző, tusoló)

Adatkezelés alapelvei: adatgyűjtés korlátozásának elve korlátozott felhasználás elve célhoz kötöttség elve adatbiztonság elve személyes részvétel elve adatminőség elve nyíltság elve felelősség elve

Köszönöm a figyelmet!

Források: Besenyei Lajos- Bíró György: Személyek joga, Novotni Kiadó, Miskolc, 2010 Hajdú József: A munkavállalók személyiségi jogainak védelme, Pólay Elemér Alapítvány, Szeged, 2005 Sári János- Somody Bernadette: Alapjogok, Osiris Kiadó, Budapest, 2008 Magyarország Alaptörvénye évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról évi I. törvény a Munka Törvénykönyvéről 15/1991. (IV. 13.) AB határozat 36/2005. (X. 5.) AB határozat A korábbi adatvédelmi biztos állásfoglalása. Ügyszám:1165/K/ A korábbi adatvédelmi biztos állásfoglalása. Ügyszám: 2900/P/ A korábbi adatvédelmi biztos állásfoglalása. Ügyszám: 2812/P/ ILO Code of Practice on the protection of workers’ personal data megfigyeles/#comment-66 (letöltés dátuma: június 26.) megfigyeles/#comment-66