A Tudomány Világa. Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ajánlások.
Advertisements

könyvtár ismeretek A könyvtár fogalma, típusai
A külföldi forgalmi rendszámú gépjárművek ellenőrzése Budapest, november 23.
A ló.
OBJEKTÍV FELELÖSSÉG- ZÉRÓ TOLERANCIA
Kiemelt Ügyek Igazgatósága
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
A közúti fuvarozás nemzetközi szabályozása
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
A Béla-tuning Amióta Béla megcélozta az orosz piacot, neve és a „tuning” ugyanazt a fogalmat jelöli keleti szomszédainknál. Novogradnosztyban kiállítást.
Speed Sec Quick Folding Gate
© Michel Roggo / WWF-Canon 1 Vállalati autóflották környezettudatos használata Benkő Dániel WWF Magyarország október 17. Zöld flotta program.
© ABB Group July 11, 2014 | Slide 1 Az ABB Magyarországon 2012.
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
A BEMUTATÁSA kft.. Visszatekintés Férfi, női divatáru és munkaruházati sapkák gyártása Férfi, női divatáru és munkaruházati sapkák gyártása Cégünk a 80-as.
Vezeték nélküli átvitel
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
A BMW (Béla Művek, Watzakpuszta) évi üzleti beszámolója A év kimagaslóan sikeresnek mondható a BMW történetében. A cég fő profilja, a gépjárműfejlesztés.
Környezetbarát termékjelek
Kormányzás Segédlet a Járműszerkezetek tantárgyhoz
Kormányzás Segédlet a Járműszerkezetek tantárgyhoz
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
E-beszerzés Bravo csoport.
Cars Old cars Története Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5.
Teknőcök. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése.
Az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács (újabb nevén: Önkormányzat) felhívása: Vezessen biztonságosan!
Saját magunk ellen… A SZMOG. Elrendelte a szmogriadót Budapesten a főpolgármester. E szerint páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg.
Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Központi Közlekedési Felügyelet Közúti Jármű Felügyelet Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Mihalek Miklós.
A REPÜLÉSI ZAJPANASZOK HÁTTERE Hajdú Sándor tagozatvezető helyettes tudományos főmunkatárs március 12. Járműtechnikai, Környezetvédelmi és Energetikai.
2008. március 12. A FIATAL GÉPJÁRMŰVEZETŐK OKTATÁSÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Különös tekintettel a többszintű képzésre Kedves Miklós tudományos segédmunkatárs.
ELKÉPZELÉSEK ÉS VALÓSÁG a évi forgalmi adatfelvételek tükrében Albert Gábor tagozatvezető-helyettes március 12. Közlekedésszervezési és Hálózatfejlesztési.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Intelligens közúti kereszteződés
A politikai rendszerváltás utáni években egyes szervezett bűnözői körök gyorsan végrehajtható, jelentős profittal kecsegtető, ugyanakkor nagy kockázattal.
Mátyásföldi buszok Amerikának Forrás: Világgazdaság című internetes portál „ollózta”: Janeszmester.
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
Vezető nélküli autók az utakon 2015-től? Számítógépes alapismeretek, első beadandó feladat.
4. 1. Definíciók Közlekedés: Közlekedési rendszer:
A TECHNOLÓGIA MÉRFÖLDKÖVEI KÉMIKUS SZEMMEL A vegyészek és vegyészmérnökök számos találmánya és fejlesztése az energiaszolgáltatás és a szállítás területén.
Veszélyes áruk vízi szállítása
Gyorsulás, lassulás. Fékút, féktávolság, reakció idő alatt megtett út
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
A latin-amerikai kultúrrégió társadalomföldrajza
Gyors átállás – SMED ₤ehel’s Management Karcsúsítási program™
Rendőrség és az informatikai biztonság Dr. Peszleg Tibor r. őrnagy Nemzeti Nyomozó Iroda.
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
A Paksi Atomerőmű üzemidő hosszabbítása Lenkei István Műszaki főszakértő A műszaki-vezérigazgató helyettes tanácsadója Energiapolitika 2000 Társulat Energiapolitikai.
MPK Nagyleállás 2016 Régió Biztonság MOL Régió Biztonság MOL.
1 Egészségvédelem a munkahelyen II. Stresszmentes munkahelyek. Prof. Dr. Ungváry György.
Az orosz piac lehetőségei február 1. Miskolc Dr. Szécsiné Bányai Ilona.
ADR 2017.
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
A jövő Készítette: Bodó Beáta
Körforgalmú csomópontok fejlődése, kialakításuk
ÜDVÖZLÜNK A VÁLLALKOZÓI FÓRUMON!
Apor Vilmos tér megállóhely a Márton Áron tér végállomás irányába b.)
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y !.
ADR: kit érint, kinek kell foglalkoztatnia biztonsági tanácsadót?
okl. hegesztő szakmérnök TÜV Rheinland InterCert Kft.
Munkatársak kiválasztása, képzése
Egységrakomány képző eszközök Készítette: Dávid István
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

A Tudomány Világa

Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését. A „T-Rex” hashajtó piaci bevezetése várhatóan 2006-ban történik meg, jelenleg állatkísérletekben való tesztelése folyik. (Élet és Tudomány)

Dr. Nyergess Attila, a KERMI tudományos főmunkatársa hatalmas felfedezést tett az alkalmazott matematika területén. A „107%-os törvény” várhatóan új alapokra helyezi a hagyományos százalékszámítást. (Dabasi Kurír)

Vértesszöllős térségében, a Baj-Agostyán-Vértestolna-Tarján-Tornyópuszta ásatási területen Jurasszik Adorján régész megtalálta az emberi törzsfejlődés hiányzó láncszemét. Az ős-punk koponyája szinte sértetlenül került elő a föld alól. (BBC)

Orosz kutatók szerint a munkagépek mintegy 37%-al tovább tarthatók üzemben, ha pihenőidejüket az emlős állatok nagy részéhez hasonlóan fekve tölthetik. A felfedezés iránt nagy érdeklődés mutatkozik a Caterpillar és az MTZ cégek részéről (CAT News)

Egy új IATA előírásnak megfelelően a repülőgépeken alkalmazott vészkijárati csúszdákat január 01-től biztonsági okokból felszállás (take-off) előtt fel kell fújni, és az út teljes ideje alatt készenléti állapotban kell tartani. (TASSZ)

A Ferrari piacra dobta közúti használatra szánt F-1 modelljét, a Benetton-t. Az együléses roadster lóerős, álló helyzetből 200 km/h sebességre 2.01 sec alatt gyorsul. Sajnos kiderült, hogy a jármű irányjelzője nem felel meg az USA előírásainak, így a közutakon fokozott ellenőrzésre számíthatnak vezetői. (Car&Cash)

Főként trópusi országokba szánja turbóturbulenciás, kényszerléghűtéses PC modelljét az IBM. A berendezés nemcsak a saját, hanem a helyiség hűtését is megoldja + 43 C hőmérsékletig, így feleslegessé téve a légkondícionálást. (Reuters)

Az utak terhelését csökkenti az új magyar szabadalom, a Magyar Tandem. A politikai ihletésű kétkerekű iránt főleg belföldön nagy az érdeklődés. A salgótarjáni Öblösfémgyár 2006-ban mintegy járművet tervez forgalomba hozni. (Nógrád Times)

Gyerekek részére fejlesztette ki a LogiGeniusTech cég új PC egércsaládját, a ® szériát. A vezeték nélküli modellek a környezetre és az egészségre ártalmatlan, könnyen emészthető műanyagból készülnek. (CNN)

PC Kompakt néven árusítja lakótelepi lakásokba szánt íróasztalát az Eres Bútor Rt. A fejlesztés lényege a jobb helykihasználás és a lakossági igények maximális kielégítése. Az íróasztalra évi szállítással már idén megrendelést vesznek fel. (Metro)

A különösen veszélyes szállítmány (pl. ha 4 kopasz, kigyúrt csávó ül az autóban) jelzésére új eljárást vezetett be a közlekedési rendőrség. A kötelező kelléket bizonyos kiemelt gépkocsitípusoknál az izzókészlet, az elakadásjelző háromszög és az elsősegélydoboz mellett kell tárolni, ellenőrzéskor pedig fel kell mutatni. (Autósélet)

A Greenpeace bemutatta környezetkímélő téli felsőruha-modelljét. A kizárólag természetes műanyagokból készülő ruházat kiváló hőszigetelő és remek álca is egyben. A US Navy eddig 2 millió darabra adott megrendelést a Greenpeace-nek. (APS)