Vizsgaszabályzat ismertetése 2012. A vizsga ideje  2012. május 24-25. (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Készült a leendő vizsgázóknak
Az informatikai szakmai vizsgakövetelmények Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április 5.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
1 Emelt szint – továbbtanulás Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Készülés az érettségire és a továbbtanulásra!?
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
1 Emeltválasztás 2015 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Félévi értekezlet 2014/2015-ös tanév.
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,27. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,41 A legalacsonyabb átlag: 3,6. Nyolc osztály teljesített a négyes.
2011/2012. tanév  Általános iskola alsó tagozat 1-4. évf.  1-1 osztály  Nyolcosztályos gimnázium évf.  2-2 osztály (A és B)  Nyelvi előkészítő.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
 12. A vizsgabizottsága -jegyző: Szalay Ilona  12. B vizsgabizottsága -jegyző: Zekéné K. Erzsébet  13. C vizsgabizottsága -jegyző:Vári Tercia  12.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
1 Emeletválasztás 2016 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,13. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,62 A legalacsonyabb átlag: 3,53. Hét osztály teljesített a négyes.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Szülői értekezlet
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Kétszintű érettségi.
2016. november 12..
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016/ Vizsgaszabályzat 2016/2017
Érettségi eredmények 2017.
Általános Iskola tanév
2016. november 7..
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Gimnáziumi statisztika
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Pályaválasztási szülői értekezlet
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Vizsgaszabályzat ismertetése 2012

A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás  Megjelenés: a házirend szerinti ünneplő ruhában  Késés esetén is érdemes inkább bejönni, mert a vizsgakötelezettség miatt pótolni kell az elmulasztott vizsgákat.  A mulasztásról (orvosi) igazolást kell hozni.

A vizsga helye  Kijelölt emeleti tantermekben ( )  Egy tanterem a pihenő,gyülekező, felkészülő helyük a gyerekeknek

A vizsga fajtái  Rendes: a meghatározott vizsganapon (napokon) a szabályzat rendelkezéseinek megfelelően teljesített vizsga.  Pótló:a vizsgázó távolléte miatt meg nem kezdett, a megkezdett, de be nem fejezett, vagy elégtelen rendes vizsga miatt szervezett újbóli vizsga.(7 nappal később!)

A vizsga formája  Írásbeli: az egész osztály egy időben egy tanteremben ül  Szóbeli: névsor szerinti beosztásban 3 helyszínen 3 vizsgabizottság előtt

Vizsgatantárgyak 1. nap: írásbeli  magyar nyelv 45 perc  szövegértés 45 perc  matematika 60 perc

A vizsga eszköze: feladatlap A feladatlapok képesség szerint differenciáltak: A (alap) B (emelt) C (speciális) típusúak. Szintek: A- típusút a félévkor 2-es 3-as osztályzatot kapott tanulók, B-típusút a 4-es 5-ös osztályzatot kapott tanulók, C-típusút a felmentettek és sajátos nevelési igényű tanulók írhatnak.

Az írásbeli vizsga sajátosságai  A tanulók négyjegyű kódot kapnak,így a feladatlapok javítása névtelenül történik.  Elégtelen matematika írásbeli vizsgát szóbelivel lehet pótolni. (magyart nem)  Ha az adott tárgyból felmentése van a tanulónak, nem kell vizsgáznia.

Vizsgatárgyak 2. nap: szóbeli  Irodalom  Idegen nyelv (angol)  Komplex természetismereti Az adott tantárgy témaköreit előre tudják a gyerekek. Ebből kell felkészülni, és a szóbeli vizsgán tételhúzás után, rövid rákészülést (20 perc) követően számot adni a tudásról.( max. 10 perc)

A szóbeli vizsga menete  Tételhúzás  20 perc gondolkodási idő, jegyzetkészítés  Felelet szabad előadása max. 10 percben.  A kérdező tanár segíthet, kérdéseket tehet fel

Vizsgabizottságok  Írásbelinél: felügyelő tanárok felügyelő tanárok  Szóbelinél: 3 fős vizsgabizottságok Kérdező tanár ElnökJegyző

Hiányzások  Az a tanuló, aki neki fel nem róható okokból sem a rendes, sem a pótló vizsgán nem tud jelen lenni – hiányzási okának igazolása után – kérhet rendkívüli vizsganapot június első hetében. Ennek engedélyezéséről az igazgató dönt.  A vizsgákról való igazolatlan távollét eredménytelen vizsgának minősül.

Eszközök  Tollal kell írni! (Kivéve a rajzokat)  Számológép használható (telefon nem)  Néhány vizsgán a tételfüzet megléte szükséges  Minden vizsgához szükséges térképet, szótárat, irodalmi szemelvényt megkapnak a tanulók a helyszínen

Szabálytalanságok: ”puskázás”  Ha a felügyelő tanár a vizsga során szabálytalanságot észlel, elveszi a feladatlapot és ráírja, milyen szabálytalanságot észlelt. Továbbá feljegyzi az elvétel idejét, aláírja, majd visszaadja a vizsgázónak, aki folytathatja a munkát.  az adott megoldásokat részben, vagy egészben érvénytelennek nyilvánítják, e részek figyelmen kívül hagyásával értékelik a teljesítményt;  - az adott tantárgyból pótló vizsgára utasítják a tanulót.  Pótló vizsgán történő újbóli, bármilyen szabálytalanság esetén a tantárgyi vizsga érdemjegye elégtelen.

Speciális esetek, felmentések, könnyítések  Amiből felmentése van, nem kell vizsgát tennie  A szóbeli vizsga írásbelivel, az írásbeli szóbelivel váltható fel (csak szakértői vélemény alapján)  A gondolkodási idő +10 perccel több

Eredmények  Írásbelinél a témazárók szokásos százaléka alapján kap érdemjegyet a tanuló  Szóbelinél 0-5 pontig pontoz a két tanár. 10-9=jeles 8-7= jó 6-5= közepes 4-3= elégséges 2-0= elégtelen

 A vizsgákon elért teljesítmények beszámítanak az év végi értékelésbe:  Mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgák érdemjegyeit témazáró osztályzatként kezeljük.

Vizsgakötelezettség  A vizsgázó a vizsgakövetelményeket akkor teljesítette, ha valamennyi vizsgatantárgyból legalább elégséges (2) osztályzatot szerzett. A sikertelen vizsga önmagában nem évfolyamismétlő hatású.  A vizsgázó az általános iskolai tanulmányainak befejezését igazoló bizonyítványt akkor szerezte meg, ha teljesítette vizsga-, ezáltal tanulmányi kötelezettségét.