ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
A KNOWBRIDGE projekt áttekintése Nagy István nemzetközi projektmenedzser NORDA Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Miskolci Vigadó,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
TURIZMUSFEJLESZTÉS AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERVBEN „Kárpát-medence kincsei Egerben” OKTOGON ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓ Eger, szeptember 17. Gerlach.
A RÓNA-JUH Klaszter innovációs hatékonyságának növelése ZÁRÓKONFERENCIA A RÓNA-JUH Klaszter működése Dr. Monori István Karcag
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Az Észak-Alföldi Operatív Program által nyújtott fejlesztési lehetőségek Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
Nagy Ferenc Vállalkozási tanácsadó november 30.
Innováció jelentősége a régió fejlesztésében Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Mit tartogat még a as pályázati időszak a vállalkozások számára?
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Termelői csoportok jövője, az Európai Uniós csatlakozás után kialakult helyzet szeptember 2. PÁLYÁZATI IRODA Alapítva: július Készítette:
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Van ötletem, de hogyan valósítsam meg?
Csongrád Megyei Önkormányzat Gyarmati Zoltán
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Gyakorlati megvalósítása
Mayer József Budapest február 27.
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Határtalan lehetőségek a kisvállalkozások támogatására
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
K+F+I pályázati lehetőségek vállalkozásoknak!
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
A Digitális szakadék csökkentése (GINOP-6. 1
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Innovációs források felhasználásának regionális tapasztalatai
HHR.
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
A hazai KKV-k fejlesztése hiteltermékkel
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Európai és Magyar Építésügyi Technológiai Platform
MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Baranya Megyei Önkormányzat
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Előadás másolata:

ÉAOP által támogatott klaszterek eddigi eredményei és jövőbeni fejlesztési irányok

K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Támogatásban részesített pályázatok száma:14 db (4 fejlődő és 10 induló) Elszámolható összköltség: Ft Megítélt támogatás: Ft Visszalépett: 1 db Lezárt: 1 db Folyamatban van a zárás: 6 db

K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Fő együttműködési tématerületek: agrár- és élelmiszer-innováció építőipari-mérnöki tervezés informatika létesítmény-energetika műszergyártás, diagnosztika és módszerfejlesztés számviteli- és adószakértői tevékenységek termál-innováció turisztikai innováció zöldipari fejlesztések

K LASZTER MENEDZSMENT SZERVEZETEK LÉTREHOZÁSA, MEGERŐSÍTÉSE ÉAOP-2008/1.1.2./A Jellemző együttműködési tevékenységek: új tagok felkutatása, benchmarking klubok szervezése projektgenerálás, termékfejlesztés, közös K+F tevékenység, közös projektek előkészítése, szakmai rendezvények és kiállítások szervezése, illetve azokon történő részvétel jó megoldások felkutatása és adaptálása, újdonságkutatás, technológia- transzfer elősegítése tanulmányutak szervezése klasztertagok számára arculatfejlesztés, marketing tanácsadás klasztertagoknak, piackutatás stratégiafejlesztés, humán erőforrás igények feltérképezése, kompetencia fejlesztés, környezet- és minőségirányítási rendszerek kialakítása innováció-menedzsment, szakmai képzések a klaszter működési területén, képzési tananyagok kidolgozása, közös használatú informatikai platformok létrehozása

Thermos Hűségkártya Program Az Észak-alföldi Termál Klaszter indította el a Thermos elnevezésű Hűségkártya Programot elsősorban a régióban lévő szolgáltatásnyújtó és kereskedelemi cégek bevonásával, amelyek kiemelten fürdők, szállodák és éttermek. A hűségkártya rendszer egy potenciális eszköz a közösség számára, hogy vendégeik széleskörű kiszolgálásban részesüljenek a szolgáltatási és kereskedelmi paletta minden részéről, kiemelt figyelmet kapjanak, illetve kellőképpen jutalmazzák vendégeik hűségét. A Thermos Hűségkártya Program egy olyan vevőjutalmazási rendszer, amellyel a partner cégeknél történő fogyasztások után cseppek gyűjthetőek illetve a partnereknél történő szolgáltatások igénybevétele esetén beválthatóak.

Létesítményenergetikai Klaszter Kifejlesztésre került egy új építőanyag, mely mezőgazdasági melléktermékekből és cement alapú kötőanyagból készül. A fejlesztés során a fő kérdés az anyag hővezetési tényezőjének értéke volt.

Informatikai klaszter Informatikus hallgatók szakmai gyakorlata a klasztertagoknál a Rendszerfejlesztés Technológiája tárgy keretében A Klaszter közvetítésével 2007/2008-as tanév első félévétől kezdve immár harmadik alkalommal szerezhetnek az informatikus hallgatók gyakorlati tapasztalatokat a tagvállalatoknál. A Rendszerfejlesztés technológiája című tárgy keretében a hallgatók – kapcsolódva a tantárgy tematikájához – gyakorlati feladatokat teljesítettek a cégek telephelyein. A programban eddig több mint 25 vállalkozás és 80 hallgató vett részt.

Vállalati együttműködések és klaszterek támogatása ÉAOP-1.1.2/A Beérkezett pályázatok száma: 15 db (3 fejlődő és 12 induló) (0 db vállalati együttműködés) Igényelt támogatás Ft

Klaszter fejlesztési koncepció A négy fejlesztési fázis: 1. Induló klaszterek 2. Fejlődő klaszterek 3. Akkreditált innovációs klaszterek 4. Pólus innovációs klaszterek A fejlődési pályájuk elején járó klaszterek az első két fázisban elsősorban a Regionális Operatív Programokból, míg a komoly együttműködéseket felmutató, akkreditált és pólus innovációs klaszterek a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból kerülnek támogatásra. Az akkreditációs cím előnyt, illetve több esetben kizárólagos jogosultságot jelent a Pólus Programhoz kötődő egyéb pályázati konstrukciókon történő induláskor.

“A folyó és a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen – de nem az erejének, hanem a kitartásának köszönhetően!” (H. Jackson Brown) Köszönöm megtisztelő figyelmüket!