Facilitátorok felkészítése a foglalkozás-, illetve munkakörelemzések megvalósításához Menyhért Anikó Szakképzés-kutatási és fejlesztési osztály 2005. január.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Advertisements

A kompetencia alapú képzés
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
TECHNIKA ÉS ÉLETVITEL 5. évfolyam
Nyerjünk együtt! Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres foglalkoztatásáért TAMOP /
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
TÁMOP /A
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
Fontosabb fogalmak Képesség :
A CSALÁDI NAPKÖZI GONDOZÁS
Reintegrációs tanácsadó munkakör
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
A szakképzés kihívásai az új szakképzési szerkezet tükrében Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április.
KOMPETENCIA ALAPÚ MODULÁRIS KÉPZÉS
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
„A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése”
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Munkakörelemzés munkakör-tervezés
Szakképzési dokumentumok
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Feladat gyűjtemény részlet
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során: a elv alkalmazása Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során:
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
Közlekedésre nevelés az óvodában - workshop
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Az Osztrák Intézet Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
1 SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS SZAKÉRTŐI MŰHELYMUNKA Február
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
Zárlati munka (Horányi Márton). Ütemezés Tao – HIP feltöltés  egyedi igények szerint hó  2008.IV.negyedév bizonylatok, könyvelés.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
A foglalkozás –munkakör elemzésének módszere
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
A SZAKMAI KOORDINÁTOROK FELADATAI
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Önértékelési projektterv
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Koordinátori képzés A 2016-os Erasmus+ pályázatok intézményi záróbeszámolójának elkészítése (KA103) szeptember 21. Györke Julianna.
PMK minőségirányítási szakmai nap
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Pályaválasztási szülői értekezlet
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
KÖZOKTATÁSI VEZETŐ III. szemeszter
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
3. osztályban.
Pályaválasztási szülői értekezlet
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Facilitátorok felkészítése a foglalkozás-, illetve munkakörelemzések megvalósításához Menyhért Anikó Szakképzés-kutatási és fejlesztési osztály január 31.

Munkakörelemzések időbeosztása Február 7-8, 14-15, 16-17, 21-22, 28-márc.01. Március 2-3, 7-8, 9-10, 16-17, 21-22, Április 4-5, 6-7, 11-12, 13-14, 18-19, 25-26, Május 4-5, 9-10, 11-12, 18-19, 23-24, Hétfő-kedd, illetve szerda-csütörtöki napokon 1. nap: óráig, 2. nap: 8-16 óráig

Koordinátorok beosztása 1fő NSZI-NFT koordinátor egy időpontban 5 munkacsoportot koordinál 1 időpontban, 1 helyszínen párhuzamosan 20 foglalkozás-, illetve munkakörelemzés történik A facilitátor, az írnok és a munkaszakértők a saját koordinátorukkal tartják a kapcsolatot a munka befejezéséig A koordinátor nem vesz részt a műhelymun- kában, de a helyszínen van és segít a problémák megoldásában

Helyszínek I. (2005. február és május) CEU Hotel és konferenciaközpont*** 1106 Budapest, Kerepesi út 87. A szálló és konferenciaközpont az Örs Vezér tértől (a 2-es Metró végállomása) a piros 44 és 44/a autóbusszal egy megállóra - autóval 3-5 percre - található a Kerepesi úton, (amely a Keleti pályaudvartóI a Rákóczi út folytatásaként vezet keresztül a városon).

Helyszínek II. (2005. március és április) Ibis Hotel Váci út *** (korábbi neve: This Budapest Volga***) 1134 Budapest, Dózsa György út 65. A szálloda Budapest területén, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen van (Metro3, Dózsa György úti megálló)

Munkakörelemzés Először a feladatok meghatározása történik Majd ezt követi a feladatcsoportok meghatározása A fogalmazás mód, a sorrend az elemző munka során folyamatosan változhat

Az ún. „4” listákról A munkaszakértőktől elvárt általános szakmai ismeretek/tudások és képességek összessége (más foglalkozásnál, más munkakörnél is, amely rokon vele) – az ismeretek sorrendje nem számít (pl. munkavédelem, számítástechnika stb.) Dolgozói viselkedésformák / attitüdök / magatartásformák Munkavégzés közben felhasznált szerszámok, gépek, segédeszközök és anyagok (mit, mivel, hogyan, miért?) Várható jövőbeni tendenciák (környezetvédelem szerepének fontossága)

FEOR foglalkozások leírása Minden foglalkozás-, illetve munkakör-elemzés során el kell készíteni az adott foglalkozás leírását Fel kell sorolni a jellemző munkaköröket Javaslatot kell tenni, hogy az adott foglalkozás gyakorolható-e fogyatékkal élő személyeknek (mozgás, látás, hallás, tanulásban akadályozottak) Javasolt elkészítés: az elemzés végén, a 2. munkanapon

Útmutató A facilitátor felelőssége, hogy a foglalkozás-, illetve munkakörelemzés sajátosságainak megfelelően úgy irányítsa a műhelymunkát, hogy a munkaszakértők a foglalkozások feladatcsoportjait, feladatait, valamint a listák elemeit minél pontosabban határozzák meg. A facilitátor felelőssége, hogy úgy irányítsa az írnok munkáját, hogy a feladatcsoportok, feladatok és listaelemek rögzítése a kártyákra – a kódolás figyelembevételével – megfelelően történjen. A facilitátor felelőssége, hogy az írnoktól kapott fájlok ellenőrzését és korrigálását 2 napon belül hibátlanul végezze el és adja át kinyomtatva aláírva és lemezen (vagy -ben) a koordinátornak.

A foglalkozás-, illetve munkakör- elemzés végtermékei A facilitátor által nyomtatott formában aláírt és a koordinátornak elktronikusan is megküldött: Foglalkozás-, illetve munkakör-elemzési tábla (excel fájlban) ún. „4”-es lista (word fájl) A foglalkozás leírása, a jellemző munkakörök felsorolása (word fájl) Adatlap a műhelymunka résztvevőiről (word fájl) (Szervezeti ábra)

Nemzeti Szakképzési Intézet Nemzeti Fejlesztési Terv Programiroda 1087 Budapest, Berzsenyi u. 6. Tel.: Fax: