Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
Víz világnapja 2014.
Földrajzi definíciók Mindenkinek !!!.
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
GYÓGYÍTÓ ÉS CSODATÉVŐ HELYEK VILÁGSZERTE
A Tisza szabályozása.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Magyarország Természeti Kincsei
A tundrától a trópusokig
Talpon maradni.
Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA
Pannonia Városai.
FÖLDRÉSZEK.
Cseh nyelvre fordította:
A Balaton földrajza.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Tisza-tó, mint vonzerő.
Készítette:Szőke Gréta
Balaton.
Világ legrégebbi még lakott városa
Csepel-szigeti parti szűrésű vízbázis
Varázslatos Székelyföld Székelyföld Románia közepén fekszik. Három megyéből áll: Marosból, Hargitából és Kovásznából.
Gerald Durrell és a Csatorna szigetek
Benkovics László, február 2013
Amerika Narancsík Eszter.
Etna Az Etna (szicíliai nyelven Muncibeddu,olaszul Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén,Atania.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
Magyarország.
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
GR. SC. CSEREY- GOGA CRASNA I. Csoport I. Csoport A CSOPORT TAGJAI : -Szigeti Katalin -Pap Paula -Székely Pál -Seres Szabolcs Osztály: VIII-C A projekt.
Törpeállamok.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Hortobágyi Nemzeti Park
Szlovénia.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
Viharjelzés hazánk tavain Biztonságban tavainkon.
Company Confidential 1 © 2005 Nokia V1-Filename.ppt / yyyy-mm-dd / Initials Közép-Amerika 1. A szárazföldi híd a „banánköztársaságok” földje – kivitel.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
A folyó élete.
Sági Dávid ELTE TTK FFI Geofizikai Tsz.
Készítette: Torma Bendegúz
Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda
régi magyar nevén: Veres-tó)
Un mare monument natural
Louvre Régen és napjainkban.
Készítette: Pacsmag Regina Környezettan BSc
MADAGASZKÁR a makik szigete
TENERIFE.
Készítette: Koleszár Gábor
Varázslatos Székelyföld
Magyarország vízrajza
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
CSODÁLATOS KÉPEK.
Amerika éghajlata.
Előadás másolata:

Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia határán. A nyugati rész Peru Puno nev ű régiójához tartozik, a keleti pedig Bolívia La Paz megyéjéhez. A tó átlagos mélysége 160 m, és a legnagyobb mélysége 280 m. A Balatonnál tizenháromszor nagyobb, és közel 4 ezer méter magasan fekszik. Több mint 25 folyó ömlik a tóba, és 41 sziget teszi változatosabbá. A szigetek közül némelyik s ű r ű n lakott.

Peruban a Titicaca-tó természetes szigetei mellett több kisebb úszó sziget is található, amelyek közül néhány Uro indiánok lakta. Ezek a szigetek és az Indiai-kunyhók nádból épülnek. Az Uro indiánok egy etnikai csoport, akik továbbra is beszélik a régi kecsua és ajmara nyelveket.

Nádsziget a Titicaca-tavon

Az U ro indiánok különleges vízi életformája - tudomásunk szerint - egyedülálló a világon, jóllehet nemegyszer találkoztunk már vízen lakó családokkal a Távol-Keleten is.

muzyka - El Sikuri - I Have A Dream