Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda"— Előadás másolata:

1 Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda
„Ki a Lendva vizét issza, Vágyik annak szíve vissza” – tartja a népi bölcsesség „Ki a Lendva vizét issza, vágyik annak szíve vissza” – tartja a népi bölcsesség. Lendva a régió földrajzi elhelyezkedéséből adódó kereskedelmi és befektetési potenciál. A város Szlovénia észak – keleti részén található a magyar, a horvát és az ausztriai határ közelében. A mellette húzódó autópálya mindhárom országgal jó összeköttetést biztosít és természetesen Szlovénia belső nyugati területeivel is. Lakóinak száma 5000 fő körül mozog, de regionális (községi) székhelyéből adódóan ezer fő él a vonzáskörzetében.

2 Lendva Iroda megnyitó, 2013. április 16.
A legfiatalabb iroda a Kárpát Régió Üzleti Hálózatban a lendvai. Ünnepélyes megnyitójára április 16.– án került sor egy szakmai fórum keretén belül.

3 Lendva Lendva körzetében található vállalkozások:
VARIS ( kész fürdőszoba gyártása) LEK (gyógyszergyártás, kozmetika) NAFTA (olajipar, gépészet) ARTEX (raktár állványrendszerek) ILIRIJA (cipőápoló, kozmetikai termékek ) FILC (textilipar) ELEKTROMATERIAL (villamosság) LIPA, ELIZABETA (szállás, fürdő, turizmus) CARTAGO (lakókocsigyártás) - PLANIKA (cipőgyártás) A körzetben található vállalatokból van felsorolva néhány a kivetítőn, amiből látható a termelési skála széles, sok fajta iparág képviseli magát a térségben. A beszállító igény folyamatban van, talán ebben is lesznek lehetőségek.

4 Lendva Befektetési lehetőségek Szlovéniában
Szlovén – magyar kapcsolatok a gazdasági életben Kapcsolatbővítés Szlovéniában A kapcsolatépítés eszközei, területei Befektetési lehetőségek szerteágazóak, de elsősorban a kis- és közép vállalkozások számára úgy, hogy szlovéniai cég alapításával, vagy szlovén vállalkozással történő kooperációval. A Muravidéken kb. 17% a munkanélküliség, viszont a munkaerő képzetség jó. A kapcsolatépítés lehetőségeiben próbál a vállalkozásoknak segítséget nyújtani a KRÜH lendvai irodája, a HITA, a MKIK szlovén – magyar tagozata illetve a szlovén kamarák.

5 Kárpát Régió Üzleti Hálózat
Lendva Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda SI 9220 Lendva, Kranjec utca 4 Héra József Mobil: A lendvai iroda címét és elérhetőséget a záró oldalon láthatják. Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda"

Hasonló előadás


Google Hirdetések