Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA"— Előadás másolata:

1 Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA
II.Csoport A tanulók neve: Veres Róbert Dániel Papp Natália Pap Rúben 1 Pap Rúben 2 Dimény Jonathán VIII.C.Osztály A projekt témája: A Duna Delta ökoszisztémája

2 A Duna Delta ökoszisztémája

3 A Duna-delta 3446 km²-nyi területével Európa második legnagyobb deltatorkolata a Volga-delta mögött, Románia és Ukrajna területén. A Duna-delta délnyugaton a Dobrudzsai-fennsíkkal határos, északon a román–ukrán határt képezi, keleten a Fekete-tengerbe torkollik. Koordinátái: 45° N és 29° E. A Duna Pătlăgeanca mellett két ágra szakad: északon Chilia és délen Tulcea. A déli ág Ceatal Sf. Gheorghe mellett megint ketté szakad: Sulina és Sfântul Gheorghe (Szent-György).

4 Biotóp Éghajlata dominánsan kontinentális, amelyet a tenger mérséklő hatása befolyásol. Az éves átlaghőmérséklet 11 °C, az évi átlagos csapadék mm. Időjárásában alapvetően a tengeri áramlatok hatásai érezhetőek, így akár november végéig kellemes nappali hőmérséklet mellett horgászhatunk, bár az éjszakák már csípősek.

5 Biocönózis Összesen 1456 állatfaj lakja a vidéket. Több mint 300 madárfaj él a területen, amelyből 176 itt is költ. Érdemes kiemelni a 2500 párt számláló pelikán telepet, amely, egyedülálló Európában. A 45 édesvízi halfaj közül a legnagyobb testű a viza, amely régen míg a víz tisztasága megengedte, akár Budapestig is felúszott. Az 1473 fajt számláló növényvilág szintén értékes. Főleg a különböző élőhelyek társulásainak életbetartása fontos feladat. Az ún. úszó szigetek zsombékos, sásos növényzete nagyszerű legelőhely az itt élő háziállatok számára. A világviszonylatban is egyedülálló ha kiterjedésű a nádrengeteg

6 Tavirózsa Fekete gólya Pelikán Szürke gém Szürke gém Tavirózsa

7 Hogyan bontja meg az ember az ökológiai egyensúlyt
Az ember úgy bontja meg, és teszi tönkre az ökológiai egyensúlyt, hogy elpusztítja az állatokat, kivágja a fákat, környezetszennyező gyárakat épít.

8 Források


Letölteni ppt "Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések