Rail Cargo Hungaria Lakáscélú hiteltörlesztés 2015.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
A látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó társasági adó kedvezmény szeptember 16. Hadas Ildikó mob:
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
A projektek megvalósítása I.
Személyi jövedelemadó & Általános forgalmi adó Sándor Zoltán 2010/2011/2.
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
A VÁLLAKOZÁSINDÍTÁS FELTÉTELRENDSZERE Megoldást kínálunk.
Szarvasné Vadászi Csilla
EHO módosítása szeptember 01-től. EHO mértéknövekedés 14% Külön adózó jövedelmekből: - vállalkozásból kivont - értékpapír kölcsönzésből - 25 illetve.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Vagyon-, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem Mezőgazdasági tevékenység adózása az Szja-ban.
Cafeteria 2011 Dr. Orbán Ildikó.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
ÁROP „Jogszabályok és folyamatok egyszerűsítésének koordinációja” kiemelt projekt Az Egyszerűsítési Program eredményei a Nemzetgazdasági.
Személyi Jövedelem Adó változása
SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ
Az áfa-törvény jövő évi változásai
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
2014. évi társasági adó törvény változások Készítette: Juhász Ágnes.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
Személyi jövedelemadó 2014 Guzmics Zsuzsanna Audit Service Kft. GGI INDEPENDENT MEMBER
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
(Horányi Márton) Lényegi változás nincs, pontosítások, értelmezések.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
1 A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható támogatások Székesfehérvár, január 29.
Társasági adó 2011, évi változások  Adókulcsváltozás 10% 500 M Ft-ig 19% 500 M Ft felett  Megszűnik a külföldi szervezet társasági adó-kötelezettsége.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Összehasonlító példák
PÉLDÁK.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A központosított illetményszámfejtő rendszer évi változásai
Bérek könyvelése Schalkhammer-Kenyeres Márta
E-ügyintézés az adózásban 2006.
SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Előadás másolata:

Rail Cargo Hungaria Lakáscélú hiteltörlesztés 2015

Rail Cargo Hungaria Jogszabályi háttér  évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról Jogalkotói szándék: január 1-től lehetőség nyílt a munkáltatók számára, hogy adó és járulékmentesen 5 évente 5 millió Ft-ig vissza nem térítendő támogatást nyújthassanak munkavállalóiknak lakáscélú hitelük törlesztéséhez is.  12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet a lakáscélú állami támogatásokról  A nemzetgazdasági miniszter 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelete az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól A támogatás nyújtásának szabályait tartalmazza, mely alapján a munkavállalónak kell beszereznie az igazolásokat az adómentesség megállapításához, a munkáltatónak kell megvizsgálnia és megállapítania az adómentességet.  évi CCXXXVII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról  évi CXIII. törvény a lakástakarékpénztárakról

Rail Cargo Hungaria Adómentességi kritériumok – a munkáltató vizsgálja A támogatás akkor tekinthető adó és járulékmentesnek, ha az alábbi 6 kritérium MINDEGYIKE teljesül. 1.a támogatás folyósítása hitelintézeten keresztül, annak évenkénti utólagos igazolása alapján 2.a támogatás összege összesen nem több, mint az ingatlan vételárának, vagy építés, bővítés és korszerűsítés esetén a költségvetés 30%-a 3.a folyósított támogatás összege 5 egymást követő évben nem több mint 5 millió Ft (ide értve a korábban adott egyéb lakáscélú munkáltatói támogatásokat is, akár több munkáltatótól kapottat is) 4.a hitel, amelynek a törlesztéséhez a munkáltató támogatást nyújt, lakáscélú (vásárlási, építési, bővítési, korszerűsítési célú, vagy ilyen hitel kiváltására nyújtott hitel, vagy ilyen hitelhez kapcsolódó gyűjtőszámla hitel) - felújítás nem lehet 5.a lakás - amelynek a megvalósításához a munkavállaló hitelt igényelt - a saját tulajdona, vagy abban haszonélvező, vagy amennyiben azóta eladásra került, akkor igazoltan a saját tulajdona volt ÉS megfelel a méltányolható lakás fogalmának (szobaszám, együttlakók tekintetében, vételárat / értéket nem kell vizsgálni) 6.a folyósított támogatást a munkavállaló a célszerinti hitel törlesztésére fordította AZ ELUTALT TÁMOGATÁS CSAK AZ ELUTALÁSÁNAK ADÓÉVÉBEN HASZNÁLHATÓ FEL ADÓMENTESEN!!!

Rail Cargo Hungaria Munkavállaló által benyújtandó dokumentumok a támogatás igényléséhez napnál nem régebbi igazolás a fennálló hiteltartozásról és annak összegéről, valamint az adósok köréről, -támogatás alapjául szolgáló hitelszerződés másolata, -tulajdoni lap, -ingatlan adatai, alaprajz, -együttlakók/együttköltözők okmánymásolatai (lakcímet igazoló hatósági igazolvány, dokumentumok, amelyekből megállapítható, hogy az együttlakók családtagnak minősülnek, -megelőlegező kölcsönszerződés (a munkavállaló hány gyermeket vállalt), -adásvételi szerződés, építés, bővítés esetén költségvetés, -használatbavételi engedély, -igazolás arról, hogy a korábbi munkáltató nyújtott-e és milyen összegben támogatást, -folyósítási adatok (számla az övé?) -nyilatkozatok – adatkezelés, felelősség.

Rail Cargo Hungaria Adó- és járulékfizetési kötelezettség 100 Ft-nyi NEM adómentes támogatás után Amennyiben a támogatás átutalását követő ellenőrzés során kiderül, hogy valamely feltétel nem teljesül, úgy a jogosulatlan támogatás 20%-kal növelt mértéke után adót és járulékot kell fizetnie a MUNKÁLTATÓNAK és MUNKAVÁLLALÓNAK egyaránt. Adóalap 120 Ft MUNKAVÁLLALÓ +20% adóalap korrekció MUNKÁLTATÓ 16% SZJA19,2 Ft 32,4 Ft27% EHO 10% nyugdíjjárulék12 Ft 100 FT TÁMOGATÁS 8,5% egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék 10,2 Ft1,8 Ft1,5% szakképzési h. Összesen41,4 Ft34,2 FtÖsszesen Állam bevétele: 75,6 Ft Bérjellegű kifizetés szabályai szerint kell eljárni!

Rail Cargo Hungaria Teljes körű banki szolgáltatás - OTP  Munkáltató szerződést köt a bankkal A BANK  megvizsgálja az adómentességi kritériumokat,  átutalja a támogatást,  tárgyévet követő év elején leigazolja a tárgyévi támogatás adómentes felhasználását,  tárgyévet követő év január 31-ig igazolásokat küld a munkáltatónak, illetve adatszolgáltatást a NAV-nak. TELJES ADMINISZTRÁCIÓS, ELJÁRÁSI, ÁTUTALÁSI ÉS IGAZOLÁSI FELADATKÖR ELLÁTÁSA GARANCIA VÁLLALÁSA MELLETT

Rail Cargo Hungaria Banki díjak, költségek Adómentességi feltétel vizsgálata (egyszeri): OTP Csoport által folyósított hitel esetén: Ft + ÁFA Idegen bank által folyósított hitel esetén: Ft + ÁFA Támogatás átutalásának díja (átutalásonként): OTP Csoport által folyósított hitel esetén: 3% Idegen bank által folyósított hitel esetén folyósítás hitelszámlára vagy központi elszámoló számlára: 4% folyósítás a hitelt nyújtó hitelintézetnél vezetett folyószámlára: 5%

Rail Cargo Hungaria Az új VBKJ elem bevezetésének kockázata  A jogosultsági feltételek banki vizsgálata az éves nyilatkoztatást követően történik. Amennyiben a keret jegyzését követően kiderül, hogy a munkavállaló nem teljesíti az adómentességi kritériumokat, a nyilatkozat év közbeni módosítására van szükség. Addig az érintett számára az összeg „le van kötve”  Az adómentességi feltétel vizsgálatának díja és az átutalások költségei a munkavállalót terhelik.  A támogatás 3-féle számlára utalható át. Amennyiben folyószámlára történik, a támogatás cél szerinti felhasználásának utólagos ellenőrzése szükséges, aminek magas a kockázata. Ebben az esetben a támogatás év végi egyösszegű utalása célszerű az adóbüntetés elkerülése érdekében.  A jogosultság elhúzódó vizsgálata miatt leghamarabb VI. hótól utalható a támogatás (a jegyzett összeg 7 hónapra elosztva utalható) – valóban lezajlik minden munkavállaló esetén a jogosultsági vizsgálat ig?  Amennyiben a támogatás munkáltatói utalását megelőző munkavállalói hiteltörlesztések miatt év végén túlfizetés mutatkozik a számlán, az összeg előtörlesztésre használható fel. Ennek költségeit a munkavállalónak kell viselnie.

Rail Cargo Hungaria Budapest, Váci út Rail Cargo Hungaria Zrt.