Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. GYMSMKH 2 Idegenforgalmi főszezonban végzett kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységek ellenőrzése 2013 2013. június.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest Áfa  A legtöbbször ellenőrzött adónem, a legnagyobb adóbevételt adja – Közvetett, többfázisú  SZÁMLAELLENŐRZÉS  Adószám érvényessége,
Advertisements

Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
üzleti ajándék, támogatás áfa-ja,
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Karcag, november.
Szavatosság, jótállás, termékfelelősség
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
Jegyzői értekezlet április 12. dr. Rácz Vanda
EREDMÉNYKIMUTATÁS.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a évi XLVII. törvény alapján dr. Nagy Andrea Magdolna ügyvéd május 30.
1. Árfeltüntetés alapvető szabályai
A logisztikai rendszer részei
13. Tétel Szépségszalonjában kötelező jól látható helyen elhelyezni az árjegyzéket! Foglalja össze az Ön által ismert árképzési módokat! Mutassa be egy.
CLV Partners Ügyvédi Iroda
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
KÉSZ ÁTVERÉS AVAGYFOGYASZTÓAPÁCBAN?. ÁRUBEMUTATÓK SAJÁTOSSÁGA Kiállítás Kiállítás Vállalat Vállalat Termék Termék Gyakorlati bemutató Gyakorlati bemutató.
Állam munkavédelmi feladatai
A fogyasztók tájékoztatása
A fogyasztók tájékoztatása
Versenyjog és fogyasztóvédelem
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Fogyasztóvédelmi Felügyelősége Tipikus fogyasztói panaszok a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében április 3.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Mezőtúr, november.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Közegészségügy és egészségvédelem a vállalkozásokban
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel Siklósi Máté.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
1169/2011/EU jelölési rendelet
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
A kereskedelem szabályozásának változásai NFGM Dr. Komáromi Márta főovh. Köncse Tamásné tanácsadó BKIK október.
1 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége Horváthné Szendrei Szilvia felügyelőségvezető Miskolc, március 13.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Közösségi ügyletek és számlakorrekciók NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási.
Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya A vendéglátást érintő legfontosabb fogyasztóvédelmi.
Felkészülés a karácsonyi vásárokra 1. Bevezetés – adventi készülődés fontossága, kedvezményes figyelemfelhívások, reklámok, akciós ajánlatok, esetlegesen.
1 Roxer Egon osztályvezető Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály Aktuális jogszabályváltozások,
Kereskedelmi gyakorlatok megítélése a hatóságok joggyakorlatában dr. Dobó-Kocsis Veronika Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztály 2016.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Az üzlethelyiségen kívül kötött szerződések szabályozása Magyarországon és az EU-ban Osgyáni Anikó.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
E – Ügyintéző Bt. Küldetésünk: - Környezetvédelmi termékdíj és jövedéki szaktanácsadás, szakértés és ügyintézés.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
SIMANECZ TÜNDE FŐTANÁCSOS ADATSZOLGÁLTATÁS ELLENŐRZÉS BÍRSÁGOLÁS HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG.
Szavatossággal, jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások intézése, a gyakorlatban el ő forduló jogellenesen félrevezet ő tájékoztatások, az új PTK-nak.
A jövedéki adóról szóló évi LXVIII. törvény
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM JOGA
A közigazgatási eljárás II.
Általános forgalmi adó törvény 2017.
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
Met. módosítás július 01..
Az éttermi szolgáltatások Áfája
Elektronikus aláírás és iratkezelés
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
Fogyasztóvédelem Vevőszolgálati előadás 2017 Előadó: Lehotkai Péter.
Turizmusfejlesztési hozzájárulás Étkezőhelyi vendéglátás
A vendéglátó ipari tevékenység tükrében
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Közbeszerzési Hatóság
II. rész A kereskedelmi szakképesítésekről
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Előadás másolata:

Fogyasztóvédelmi Felügyelősége

GYMSMKH 2 Idegenforgalmi főszezonban végzett kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységek ellenőrzése június 3. – augusztus 30. I. Vendéglátó-ipari egységek (étterem, söröző, kávézó, cukrászda, teázó, pecsenyesütő, disco, bár stb.) II. Alkalmi rendezvényekre (fesztiválok, vásárok) kitelepült vendéglátó-ipari egységek és egyéb termékeket értékesítő kereskedelmi egységek (pl.: kerámia, bőr, textil és üveg kézműves termékek, játék stb.)

I.Vendéglátó-ipari egységek 1) Nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség teljesítése 2) Árfeltüntetés megfelelősége 3) Valótlan tájékoztatás az eladási- és egységárról, a kedvezmény mértékéről, létéről 4) Vásárló megkárosítása számolással 5) Mérőeszköz hitelessége 6) Helytelen mérés - valótlan tájékoztatás a termék tömegére, térfogatára vonatkozóan 7) Nyitvatartási idő 8) Vásárlók könyve 9) Dohánytermékek értékesítésére vonatkozó előírások betartása július 1-jéig 10) Fiatalkorúak dohány- és alkoholtermékkel történő kiszolgálása GYMSMKH

1) Nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség teljesítése Az adóalany köteles a termékértékesítéséről, szolgáltatásnyújtásáról a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője részére számla vagy nyugta kibocsátásáról gondoskodni. (ÁFA tv §) 2) Árfeltüntetés a)Általános követelmény Az Fgytv. 14. §-ában foglalt jogszabályi előírásoknak megfelelően a fogyasztót a megvételre kínált termékek eladási áráról, egységáráról, szolgáltatás díjáról: - egyértelműen, - könnyen azonosíthatóan, - tisztán olvashatóan, - forintban kifejezve kell tájékoztatni, illetőleg a feltüntetett árnak tartalmaznia kell - az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket. GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

b) Eladási- és egységár – (4/2009. (I.30.)NFGM-SZMM rendelet, Árrendelet) Az eladási árat, egységárát a terméken, annak csomagolásán, vagy a termékhez egyéb módon rögzítve, vagy közvetlenül a termék mellett elhelyezett egyedi árkiíráson, illetve a fogyasztó részére a megvenni kívánt termék kiválasztásakor könnyen hozzáférhető árjegyzéken kell feltüntetni (ideértve az étel-, illetve itallapot is).  vendéglátás keretében értékesített termék vonatkozásában árfeltüntetési kötelezettség lehetséges megvalósítási módjai tekintetében az egység üzemeltetőjét választási lehetőség illeti meg, mert az eladási árat vagy az egységárat kell feltüntetni. Pl.: almalé (2dl) 200 Ft /eladási ár/ vagy almalé 100 Ft/dl /egységár/  egyéb kereskedelmi tevékenység keretében értékesített termék vonatkozásában nincs választási lehetőség (pl.: ha kimérve kapható a tea, kávé, édesipari termék) Nem kell egységár, ha a termék 50 g, 50 ml, 5 cm alatti csomagolási egységű vagy méretű Nem kell egységár, ha a termék 50 g, 50 ml, 5 cm alatti csomagolási egységű vagy méretű GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

GYMSMKH nem megfelelő árfeltüntetés megfelelő árfeltüntetés

b) Felszolgálási díj  Ha a vállalkozás valamely termék forgalmazásával közvetlen összefüggésben nyújtott szolgáltatásáért külön díjat számít fel (így különösen a felszolgálási, szállítási, kiszállási díjat), a külön díjat a termék árának feltüntetésére vonatkozó szabályok szerint, az érintett termék árával együtt (ugyanazon árkiíráson vagy árjegyzéken) kell feltüntetni. (Árrendelet 6. § (2)) c) Külső ártájékoztató  Az olyan vendéglátóüzlet esetében, ahol a vendéget felszolgáló közreműködésével szolgálják ki, az üzlet étel- és italválasztékához kapcsolódó eladási árakat, illetve egységárakat bemutató árjegyzéket az üzlet bejáratán kívül, annak közelében is el kell helyezni. (Árrendelet 4/A. §)  külső és belső ártájékoztató egyezősége ! GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

3) Valótlan tájékoztatás az eladási- és egységárról, a kedvezmény mértékéről, létéről  megtévesztő tevékenységnek minősül, ha a vállalkozás az árlapon, ártájékoztatón, reklámban, szórólapon stb. a termék eladási áraként a ténylegesen fizetendő árnál alacsonyabb árat jelöl meg, vagyis a fogyasztó számára többletfizetési kötelezettség keletkezik. Pl.: Ártájékoztató szerint a pizza 1000 Ft, a számlán 1200 Ft szerepel, indok az az aznapi áremelés - megtévesztő !!!  megtévesztő tevékenységnek minősül, ha a vállalkozás az árlapon, ártájékoztatón, reklámban, szórólapon stb. az általa meghirdetett akciós eladási árnál magasabb áron értékesíti termékét, vagy a meghirdetett akció nem valósul meg Pl: Szórólap szerint: „Minden koktél 800 Ft” vagy „Korzika bárban a mai napon 50 %-os italakció”, a helyszínen kiderül, hogy kizárólag a sörre vonatkozik – megtévesztő!!! GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

4) Vásárlói megkárosítás számolással A jogsértő magatartás nem a tájékoztatás valótlanságában nyilvánul meg, hanem az eladó/pénztáros számolási hibája miatt következik be a fogyasztók megkárosítása. Pl.: a pénztáros a vásárlás során nem adja vissza a visszajáró összeget a fogyasztónak, kevesebbet ad vissza, vagy helytelenül számolja ki a fizetendő árat. 5) Mérőeszköz megléte, hitelessége  A vásárló részére tömeg, térfogat vagy egyéb mérték szerint forgalmazott terméket — a nettó tömeget, térfogatot vagy egyéb mértéket feltüntető eredeti csomagolásban forgalmazott termék kivételével — csak hatóságilag hitelesített mérőeszközzel történő lemérés után szabad kiszolgálni. (Ker.tv.23. § (2), mérésügyi tv. 6. § (1))  A tömegre, térfogatra értékesített termékeknél a kiszolgáláshoz használt mérleg hiteles, ha matricával ellátott és hitelesítési bizonyítványa van  űrmérce hiteles, ha hitelesítési jellel ellátott GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

Hiteles űrmérce Hiteles mérleg (matricával ellátott) Hiteles mérleg (matricával ellátott)

Mérlegek hitelessége:  Automatikus mérlegek 2 év  Anyagi mértékek (italkiszolgáló térfogatmérték) Korlátlan  Nem automatikus működésű mérlegek 2 év  Súlyok 2 év  hitelesítés a hitelesítés napjától számított azon a napon jár le, amely számánál fogva a kezdőnapnak megfelel. Pl.: a október 10-én hitelesített, 2 évenkénti hitelesítési kötelezettség alá tartozó mérleg hitelesítésének érvényessége október 10-én jár le. A lejárt mérlegek hitelesíttetéséről a vállalkozásnak kell gondoskodni !!! GYMSM Kormányhivatal Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hivatal 9022 Győr, Türr I. u / GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

6) Helytelen mérés esete étel vagy ital kiszolgálása esetén — valótlan tájékoztatás a termék tömegére, térfogatára vonatkozóan (pl. sült kolbász, savanyúság, édesipari termékek, röviditalok, üdítők stb.)  ha lemérés során a termék tömegébe a csomagoló anyag tömegét is belemérik, a kifizetésre kerülő termék tömegének mértéke növekszik a csomagoló anyagáéval. Ez esetben a fogyasztó az általa megvásárolni kívánt termék tömegére vonatkozóan valótlan tájékoztatást kap, amely következtében számára magasabb ár kerül felszámításra  ha kevesebb ital kerül a pohárba (mérőhengeres visszamérés)  ha nem a csomagolóanyag belemérése miatt, hanem egyéb okból kifolyólag kerül sor a kiszolgált mennyiségnél nagyobb tömeg megállapítására Pl.: mérleg nyelve még nincs nyugvó állapotban, kisebb súlypótló eszköz használata GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

csomagolóanyag belemérése során 37 Ft eltérés keletkezett csomagolóanyag belemérése során 37 Ft eltérés keletkezett hamis mérés esete: 2 dl helyett csak 1,6 dl a kiszolgált mennyiségű almalé

7) Nyitvatartási idő  A vállalkozó köteles az üzlet nyitvatartási idejéről és az abban bekövetkező változásokról a vásárlókat tájékoztatni. (Ker. tv 6. § (2) bekezdés b)) pl.: nem a kiírt nyitvatartási időben üzemel az egység 8) Vásárlók könyve  az üzletekben jól látható és könnyen hozzáférhető helyen a kereskedelmi hatóság által hitelesített, folyamatosan számozott oldalú vásárlók könyvét kell elhelyezni. (Ker. tv. 5. § (4))  A vásárlók könyvébe tett bejegyzéseket a kereskedő köteles érdemben 30 napon belül megválaszolni - ezt igazolni is kell !!!  A választ a hatóság 3 éven belül ellenőrizheti !!! GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

GYMSMKH Nem megfelelő helyen tárolt vásárlók könyve

9) 9) Dohánytermékek értékesítésére vonatkozó előírások betartása július 1-jéig (Ndtv. 5. § (5), 6. §)   Az üzlettéren belül történő forgalmazás esetén a dohánytermék elhelyezését az üzlet jellegét, kialakítását figyelembe véve az egyéb termékektől elkülönítve, önálló polcon vagy az üzlethelyiség erre a célra elkülönített részén kell megoldani.   A dohánytermékeket árusító üzlethelyiségben szembetűnően, kontrasztos háttérben, jól olvashatóan, tartósan, magyar nyelven az alábbi figyelmeztetést kell elhelyezni: „A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét!” vagy „A dohányzás halált okozhat!” GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

10 ) Fiatalkorúak dohány- és alkoholtermékkel történő kiszolgálása (dohány július 1-ig)  A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére dohányterméket és szeszes italt értékesíteni, illetve kiszolgálni TILOS !!! (Fgytv.) E korlátozás érvényesítése érdekében a vállalkozásnak vagy annak képviselőjénak kétség esetén fel kell hívnia a fogyasztót életkorának hitelt érdemlő igazolására! Az életkor megfelelő igazolásának hiányában a termék értékesítését, illetve kiszolgálását meg kell tagadni!  Fgytv. tehát nem csak a két termékfajta — védett korosztályba tartozó személy részére történő — értékesítését tiltja, de egyben fel is jogosítja az értékesítőt arra, hogy kétség esetén győződjön meg a vevő életkoráról. Az eladó a nagykorúság igazolása hiányában pedig köteles a termék értékesítését megtagadni.  A dohánytermék és szeszes ital fiatalkorú részére történő értékesítése, kiszolgálása objektív felelősséget alapoz meg, így az ellenőrző hatóság sem a cselekmény szándékosságát, sem felróhatóságát nem vizsgálja a fogyasztóvédelmi intézkedések alkalmazása során. GYMSMKH I. Vendéglátó-ipari egységek

II. Alkalmi rendezvényekre kitelepült kereskedelmi egységek (fesztiválokon, vásárokon vendéglátó-ipari és egyéb termékeket értékesítő kereskedelmi tevékenység pl.: kerámia, bőr, textil és üveg kézműves termékek, játék stb. 1)Kereskedőre vonatkozó adatok feltüntetése (Ker. tv.15. §) Közterületi értékesítés, alkalmi rendezvénytörténő árusítás során a kereskedő köteles feltüntetni nevét és székhelyét. 2) – 10) az I. pontban részletezett szempontok

GYMSMKH 19 Fogyasztóvédelmi Felügyelőség elérhetőségei  Igazgató: dr. Bedecs Valéria  Cím: 9022 Győr, Türr István u. 1.  Postacím: 9002 Győr, Pf.: 311.  Telefonszám:  Telefax:   Honlap:

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! dr. Opra Zsófia jogi munkatárs tanácsos Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége GYMSMKH Telefonszám: Honlap: