ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Közösségi oldalak használata
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Mit csinálsz a szobádban
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
A NISZ Zrt. tudatosság növelő tevékenységei
Safer Internet Plus magyarországi programBudapest március 24. Az EU Safer Internet Plus magyarországi programja.
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Biztonságosabb Internet
Netikett Internetes bűnözés
Magyar Tudományos Akadémia
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Közösségi hálók Központi helyen aggregálva az ismerősök a Windows Liveról, Facebookról és Twitterről Csoportok Hogy még könnyebb legyen kiszűrni a.
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
1 Gyermekek adatainak védelme az internet világában Adatvédelmi Biztos Irodája Balatonalmádi szeptember 26.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Élet a facebookon: otthonteremtés vagy elidegenedés?
Szülői feladatok és eszközök a mai internetes és mobil fenyegetések világában Rakoncza Zsolt Norton lakossági és kisvállalati üzletágvezető.
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
Digitális világ – interaktív táblán
„Befoltozott háló” Szalai Annamária Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, elnök Balatonalmádi, szeptember 26. Jogalkalmazás és felelősségvállalás.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
Biztonságban van a gyerekünk a neten?
Emmt konferencia, Illyefalva 2006 szeptember 30. Internetes tanácsadás: Interneten keresztül, névtelenül, a Rogers-i személyközpontú pszichológia elveire.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
Online kortárs zaklatás
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
TAKÁCH-BATTA Zsuzsanna Valóban az vagyok, akinek mások mondanak?
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár.
Környezeti ártalmak, veszélyek Internetes bántalmazás Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus ELTE-PPK, Iskolapszichológia Tanszék Országos Gyermekvédelmi.
Az internet veszélyei a gyerekekre-szülői szemmel Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus Mózeskosár Egyesület április 26.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Érd utol a gyerekedet! szeptember Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal szakiskolás tanulók fejlesztésére 20 órás gazdagító szakköri program tapasztalatai Balatonalmádi Szabó.
– Letölthető változat –
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
GRASSROOTS Gyermekvédelem
Számítógépes bűnözés.
Internetes zaklatás fogalomtára ZMG december 12.
Játékszenvedély Készítette:ViniczayGábor Forrás:Wikipedia.
Közösségi oldalak használata
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Legyen Ön is Milliomos! A játék beállítása:
„Biztonságban lenni nem kell félnetek jó lesz” Alföldi István
Internetes bűncselekmények
Internet és kommunikáció
Videójátékok veszélyei
A diszfunkcionálisan működő család
Előadás másolata:

ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde

Az internet veszélyei - személy ellen irányuló cselekmények - Cyberbullying Formái  Más nevében küldött üzenetek  Rosszindulatú pletykák, célozgatások terjesztése  Kínos fotók, videók küldése  Szexuális zaklatás  Fenyegetés, ijesztgetés  Stalking – mások magánéletének követése, rombolása

Sexting A képek feletti kontroll elvesztése Cyberbullying – online megfélemlítés Szexuális zaklatás A témákhoz kapcsolódó videók

Nem kell megtenned! („ha nem teszed meg nem is szeretsz”) Ismerd a törvényt! Légy tisztában a következményekkel! Ha elküldöd, többé nem ellenőrzöd! Soha nem késő elmondani valakinek! Minél előbb kérd a képek/videók eltávolítását! Tanácsok:

Tippek a közösségi háló használatához  Használd az eszed, mielőtt közzéteszel!  Az online hírneved érték, ne rontsd el meggondolatlanul.  Ismerd és használd a biztonsági beállításokat!  Ne informálj túl!  Jobban jársz egy szűkebb, megbízható ismerősi körrel.  Nem mindenki az, akinek mondja magát.  Ne találkozz felnőtt kísérő nélkül interneten megismert személlyel!  Ha valaki fenyeget, zaklat a neten, mentsd el a bizonyítékot, blokkold az illetőt, kérj segítséget!  Másokkal ne tégy olyat, amit te sem szeretnél soha átélni!

Miért jó a számítógépes játék? Készségfejlesztő memória, gondolkodás, ügyesség, kreativitás, térérzékelés kooperatív készségek Szem-kéz koordináció

Mit, hogyan, mennyit? Életkornak megfelelő játékok Egyensúly Megfelelő adagban Ne csak számítógépes játékokat játszunk A számítógépen kívül is van világ. Barátok ismerősök, család.

Online függőség BETEGSÉG - a személy önállóan már nem képes kitörni Tünetek: A viselkedés beszűkülése – csak a gép előtt ül Elveszti a józan ítélőképességét Nem visel el másokat Egyedül van Elvonási tüneteket mutat ha nem gépezhet Kérjünk szakember segítségét!

Internet veszélyeiről és biztonságos használatáról gyerekeknek éves fiataloknak szülőknek oldalról tölthetők le.

Káros, nem kívánatos, illegális tartalmak

A kisebbek – véletlenül is könnyen belefuthatnak az interneten számukra kellemetlen, félelmetes, zavaró tartalmakba A szűrők csökkenthetik ennek esélyét, de nincs 100%-os szűrő Megoldás: tudatosítás, beszélgetés, támogatás, NEM tiltás Szűrőszoftverekről információkSzűrőszoftverekről információk – keressen rá!

Anonim módon jelenthető: Pedofil tartalom Zaklatás Rasszista, idegengyűlöletre uszító oldal Erőszakos tartalom Hozzájárulása nélkül sértő módon hozzáférhetővé tett tartalom Drogfogyasztást kínáló, fogyasztásra csábító oldal, felhívás, megkeresés A tartalmak eltávolításán jogi és informatikai szakemberek dolgoznak

A Safer Internet konzorcium  Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – Konzorcium-vezető, tudatosság-növelő központ  Kék Vonal Alapítvány - Helpline  Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.- (NISZ) – Hotline