Felügyeleti rendszer Magyarországon, egyéb pénzügyi szereplők működése Előadó: Varga Csaba.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Advertisements

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok a GVH eljárásaiban
Reklámállítások megítélése Balogh Virág május 5.
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Koncepció MARKETING Cernat Kati Cernat Kati.
TŐKEPIACI ÜGYLETEK.
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
A pénzügyi felügyelés fő irányai a biztosítási szektorban. A jövő szabályozási kérdései és irányai Dr. Banyár József Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
Az üzleti terv.
BEFEKTETÉSI ALAPOK - FŐBB JELLEMZŐK
Foglalkoztatói nyugdíj
A bankrendszer helye a makrogazdasági folyamatokban
Forfaiting (forfetírozás)
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Miért fontos a fiatal korosztályok pénzügyi jártasságának fejlesztése? Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke október 6.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
„Nyugdíjrendszerváltás 2010” avagy jogfosztás a nép nevében Szikra Dorottya, ELTE TÁTK Lakner Zoltán, ELTE TÁTK.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
Az MNB tőkepiaci felügyelete és prioritásai
MNB – Felügyeleti integráció
MNB felügyeleti integráció
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Felügyelési tapasztalatok Konzultáció könyvvizsgálóknak Fülöp Tamás Pénztárak felügyeleti főosztálya.
Pénzügyi szervezetek felügyelete a válság időszakában XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Budapest, szeptember 3. Farkas Ádám PSZÁF Felügyeleti.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Az aktív jellegű bankügyletek: lízing, faktoring, forfeting, váltó!
Az egészségbiztosítás hatósági felügyelete Az Egészségbiztosítási Felügyelet helye, szerepe és eredményei.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
A bankbetétek védelme, az Országos Betétbiztosítási Alap működése. Egy konkrét eset bemutatása.
III. További finanszírozási alternatívák
Szanálási tervek, szanálhatósági vizsgálatok
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
Kormányzati Ellenőrzési Hivatal A magánnyugdíjpénztárak által a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadott portfóliókkal kapcsolatos gazdálkodás.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Biztos jelen, közös jövő!
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
A közigazgatási eljárás II.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
Üzleti terv bemutatása
Vállalati terv bemutató
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

Felügyeleti rendszer Magyarországon, egyéb pénzügyi szereplők működése Előadó: Varga Csaba

2 TARTALOM I.A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) II.A pénzügyi piacok szereplői III.A pénzügyi vállalkozások IV.A nyugdíjpénztárak V.A PSZÁF fogyasztóvédelmi tevékenysége

3 I. A PSZÁF története A PSZÁF kormányhivatal, tevékenységét a évi CXXXV. törvény alapján látja el. Alapításának időpontja: április 1. Előd szervezetei: –Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet –Állami Biztosításfelügyelet –Állami Pénztárfelügyelet

4 I. A PSZÁF alapvető feladatai (1) biztosítja a pénzügyi piacok megbízható, folyamatos és átlátható működését erősíti a pénzügyi piacok működése iránti bizalmat szolgálja a pénzügyi piacok tisztességes versenyen alapuló fejlődését

5 I. A PSZÁF alapvető feladatai (2) védi a piaci szereplők jogos érdekeit előmozdítja az információk hozzáférhetőségét, amelyekkel a fogyasztói döntések kockázata mérsékelhető aktívan vesz részt a pénzügyi bűnözés visszaszorításában

6 I. A PSZÁF tevékenysége engedélyezi pénzügyi szervezetek tevékenységének megkezdését értékeli és elemzi a pénzügyi piacokon, és a felügyelt intézmények működésében rejlő kockázatokat vizsgálatokat végez szükség esetén intézkedéseket hoz, beavatkozik közreműködik a fogyasztói panaszok intézésében

7 I. A PSZÁF stratégiai céljai (1) „hatékony felügyelet” – stratégia 2010-ig reagáló képesség folyamatos és tartalmi felügyelet szakmai összefüggések elemzése a felügyelet és a felügyelés nemzetközi jellegének erősítése

8 I. A PSZÁF stratégiai céljai (2) az uniós szabályozás implementálása a piac átláthatóbb működésének aktív befolyásolása a prudenciális és a piac felügyelési tevékenységek egyenértékűsége a stratégiai céloknak megfelelő erőforrás-felhasználás

9 I. A PSZÁF szervezeti felépítése A Felügyeleti Tanács legalább három, legfeljebb öt tagú testület elnökét az Országgyűlés választja hatéves időtartamra irányítja a szakmai munkát meghatározza a szervezeti felépítést A Felügyelet hivatala élén a főigazgató áll, akinek két helyettese van ellátja a felügyelt intézmények prudenciális felügyeletét felügyeli a pénzügyi piacok folyamatait

10 II. A pénzügyi piacok szereplői (1) A pénzpiacon: hitelintézetek szakosított hitelintézetek szövetkezeti hitelintézetek: o takarékszövetkezetek o hitelszövetkezetek pénzügyi vállalkozások

11 II. A pénzügyi piacok szereplői (2) A tőkepiacon: befektetési vállalkozások befektetési alapkezelők árutőzsdei szolgáltatók kockázati tőkealap-kezelők egyéb intézmények (BÉT, KELER)

12 II. A pénzügyi piacok szereplői (3) A biztosítási piacon: életbiztosítással foglalkozó biztosítók nem élet biztosítással foglalkozó biztosítók A pénztárpiacon: magánnyugdíjpénztárak önkéntes nyugdíjpénztárak önkéntes önsegélyező pénztárak önkéntes egészségpénztárak

13 II. A pénzügyi piacok szereplői (4) Pénzügyi vállalkozások – sokféle tevékenység: gépjármű finanszírozás ingatlan finanszírozás faktoring tevékenység (követelés vásárlás) flottafinanszírozás gépek, berendezések, IT eszközök lízingje haszonjármű-lízing hitelnyújtás záloghitelezés

14 III. A pénzügyi vállalkozások főbb jellemzői magas jövedelmezőség számuk magas és növekvő tevékenységük erősen specializált az üzleti volumen 86%-a a cégek harmadánál koncentrálódik a jelentősebbek valamelyik pénzügyi csoport keretein belül működnek

15 III. Gépjármű finanszírozás az ügyletek kétharmadát teszi ki az utóbbi időben csökkenő volumenű csökkenő kereslet, erősödő verseny a lazuló feltételek miatt az is vehet autót, aki nem engedheti meg magának a kockázat növekszik „Bár régi, de ki van fizetve.”

16 III. Ingatlan finanszírozás töretlenül bővülő üzletág lakossági ügyfelek esetében főként lakásfelújítás, illetve nagy értékű ingatlanok megszerzése a cél vállalkozói ügyfelek főként ingatlanfejlesztés céljából veszik igénybe nagyban függ az ingatlanpiac helyzetétől

17 III. Faktoring (követelés vásárlás) Folyó faktoring: A pénzügyi vállalkozás az ügyfél egy jövőben esedékes követelését vásárolja meg. Faktor Ügyfél Szállító Vevő 1. Termék, szolgáltatás 2. Számla 3. Megelőlegezés 5. Elszámolás 4. Vevői fizetések

18 III. Faktoring Lejárt követelések megvásárlása Az ügylet tárgya bizonytalan megtérülésű követelés. A követelés behajtás speciális ismereteket és sok energiát igényel A faktor fizet a követelésekért A vártnál nagyobb mértékű megtérülésen a felek szerződés szerint osztoznak

19 IV. Pénztárak Pénztárak: magánnyugdíjpénztárak önkéntes nyugdíjpénztárak önkéntes önsegélyező pénztárak önkéntes egészségpénztárak

20 IV. A magyar nyugdíjrendszer felépítése Nyugdíjreform 1997-ben: hárompilléres szerkezet I.pillér: Társadalombiztosítási nyugdíj államilag szervezett, mindenkinek kötelező munkáltatók és munkavállalók közösen finanszírozzák felosztó-kirovó elven működik (kifizetések a folyó befizetésből, tőkeképzés nincs) jelenlegi nyugdíjakat teljes egészében a TB fizeti, a jövőben a magányugdíjpénztár-tagok esetében kb. a nyugdíjak 2/3-át fogja fizetni

21 IV. Magánnyugdíjpénztárak II. pillér nem állami, hanem magánszervezésű pályakezdők számára kötelező (választás hiányában területi pénztár); mindenki csak egy pénztárnak lehet tagja magánnyugdíjpénztártagok párhuzamosan az I. pillérben (TB-ben) is tagok maradnak, magánnyugdíj a TB nyugdíjat részben helyettesíti kizárólag a munkavállalók finanszírozzák (munkáltató csak technikailag közreműködik) tőkefedezeti elven működik mellette garancialap működik (Pénztárak Garancia Alapja)

22 IV. Önkéntes nyugdíjpénztárak III. pillér nem állami, hanem magánszervezésű nem kötelező, teljes egészében az egyéntől függő öngondoskodási forma bárki lehet tag, aki elmúlt 16 éves A tag dönti el, hogy melyik pénztárba lép be, egyidejűleg több pénztár tagja is lehet tőkefedezeti elven működik

23 IV. Melyik pénztárat válasszam? A legfontosabb tényezők a költség és a hozam: Költség: pénztár alapszabályból ismerhető meg, hogy a pénztár a befizetés mekkora százalékát vonja le működésére Hozam: az éves adatok mellett ötéves adatok is érdemes nézni, mivel hosszú távú befektetés, így a teljesítmény is csak hosszabb távra értelmezhető az egyes pénztárak költség- és hozamadatai megtalálhatók a PSZÁF honlapján:

24 V. A fogyasztóvédelem jelentősége a pénzügyi szolgáltatások terén pénzügyi szektor gyors fejlődése folyamatos termékinnováció egyre nehezebben érthető termékek fogyasztók általános pénzügyi kultúrájának szintje, pénzügyi tudása eladósodottság mértékének növekedése SZOLGÁLTATÓKFOGYASZTÓK Érdek és információ aszimmetria

25 V. A PSZÁF feladatai a fogyasztóvédelem területén Részt venni: az érdek és információ aszimmetria feloldásában a fogyasztók tudatos döntéshozatali mechanizmusában a fogyasztó gazdasági érdekének védelmében … vagyis … a fogyasztóvédelem útján annak elérése, hogy a fogyasztó: tudatos fogyasztó és felelős piaci szereplő legyen

26 V. A PSZÁF fogyasztóvédelmi hatósági jogkörei A PSZÁF fogyasztóvédelmi hatóság is, ellátja a fogyasztóvédelmi hatóságok együttműködéséről szóló (EU) közösségi rendelet által meghatározott feladatokat: a fogyasztói hitellel, a fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekkel, a fogyasztói pénzügyi szolgáltatások távértékesítéssel történő forgalmazásával kapcsolatos egyes jogsértések tekintetében.

27 V. A PSZÁF jogalkalmazási lehetőségei, gyakorlata Nem rendelkezik közvetlen jogszabály-alkotási jogosultsággal, ezért a piaci szereplők befolyásolását a szabályozás egyéb eszközeivel kell megoldania Nagy hangsúlyt fektet a piaci önszabályozás és az együttműködés fejlesztésének elősegítésére, illetve ajánlások közreadására A különböző formában megjelenő nem kötelező jogi érvényű iránymutatásokat ad közre a piac átláthatóbb működését elősegítő normaalkotás elősegítése érdekében Jogszabályok módosítását kezdeményezheti

28 V. Az FT Ajánlás és a vezetői körlevél A PSZÁF szervezeti felépítése Felügyeleti Tanács piaci konzultáció FT Ajánlás Főigazgató Vezetői körlevél Tartalom: a PSZÁF jogalkalmazási gyakorlatának alapjait ismertető dokumentumok Hatály: a Felügyelet feladatkörébe tartozó ágazati törvények hatálya alá tartozó szervezetekre, személyekre terjednek ki Jogi hatály: kötelező erejük nincs

29 Köszönöm a figyelmet !