Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
AZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK NEMZETGAZDASÁGI ELŐNYEI Knauf Insulation Kft Kanyuk László.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
Készítette: Gondos Borbála
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
„A kis- és középvállalkozások együttműködésének erősítése a szlovák-magyar határmenti régióban” Projekt indító konferencia Losonc, szept. 27. Időtartam:
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Tóth Péter Győr, május 4.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
Biztonságos, fenntartható és tiszta energia a Duna-medencében
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Dr. Bihari Péter BME Gépészmérnöki Kar oktatási dékánhelyettes
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Integrációs elméleti alapok, az integrációk típusai
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Egészségügyi Menedzserképző Központ
Mayer József Budapest február 27.
Természeti erőforrások
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban

Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
Környezet és Energia Operatív Program Energetikai pályázatai
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE (Ft)
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Élj ökosan – generációkon át II.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Baranya Megyei Önkormányzat
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
A program értékelése Kerekasztal beszélgetés
Energiahatékonysági és Megújuló Finanszírozási Program Erste Bank Hungary Budapest,
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai Osztálya

TAGSÁG Osztályelnök: Ferenczi Csaba Alelnökök: Dr. Léderer András Nagy József Erdész Gábor Elnökségi Tagok: Nagy Norbert Király György Hudák József Domonkos Miklós Szita Gábor

Az Európai Únió törekvéseinek megfelelően, a hazai energetikai és gazdasági viszonyok élénkítésének érdekében, megfelelő szakmai hozzáértéssel, a rendelkezésre álló technológiák alkalmazásával, valamint a politikai döntéshozó szervek felelős hozzáállásával Magyarország is felzárkózhat az Unió fejlett országaihoz. MEGÚJULÓ ENERGIÁT MINDENKINEK BIZTONSÁG MEGBÍZHATÓSÁG MINŐSÉG Megbízható szolgáltatók és kivitelezők. A legmagasabb EU biztonsági követelmények. MESZO Minőségi Tanusítvány a fogyasztók védelmében.

A rendelkezésre álló technológiák alkalmazása ott, ahol az lehetséges. MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG Megújúló Energiák A meglévő energiák helyes felhasz- nálása. Nincs zöldebb energia, mint az az energia amit nem használunk el, hiszen azt nem kell megtermelni. Energiahatékonyság

Köszönhetően a megújuló energiáknak és az energiafogyasztási kultúra kialakításának: csökken a CO 2 kibocsátás, a sugárzó és veszélyes hulladékok felhalmozása, a nyersanyagok esztelen felhasználása, egy élhetőbb, egészségesebb, biztonságosabb környezetben. MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG Megújuló Energiák Olcsóbb, tiszta energia, energiamegtakarítással a költségvetési hiány csökkenése munkahelyek termtése, felszabaduló pénzeszközök, működőképes gazdaság. Gazdasági fellendülés

Miközben a világon mindenütt rohamosan növekszik az energiaigény, a fosszilis energiahordozók és atomerőművek komoly veszélyeket tartogatnak. JELEN ÉS JÖVŐ Megújuló Energiák A Fukushimai katasztófát követően több nyugateurópai ország fontolgatja az atomerőművek felszámolását.

Józan ésszel, tanulva az eseményekből, alkalmazkodva a kor kihívásaihoz, közösen kell dolgoznunk egy élhetőbb és biztonságosabb jövőért! RAJTUNK MÚLIK

A megújuló energiákkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások minősítése, szakmai továbbképzés, konferenciák szervezése, energiahatékonysági tanácsadás. A MESZO TEVÉKENYSÉGEI Képző és minősítő programok Szakmai alapokra helyezett: Hazai és nemzetközi fejlesztések Technológiakutatás Megvalósítási tanulmányok Megtérülési számítások Megújuló energia tudásbázis

Folyamatos kapcsolatépítés a szakma hazai és nemzetközi képviselőivel, (fejlesztők, gyártók, kereskedők, szolgáltatók). Híd a szakma és a döntéshozó szervek között. Hazai és külföldi iparkamarákkal való együttműködés. A MESZO TEVÉKENYSÉGEI Kapcsolati rendszer A BKIK szakosztályainak közreműködésével hazai és EU pályázatok, Befektetőcsoportok felkutatása és közvetítése Pályázatfigyelés és finanszírozási segédlet

A jelenlévő döntéshozó hallgatóság figyelmébe! Szinte a világ minden pontján szerveznek megújuló energia és zöld konferenciákat. A Szakma képviselői, kutatók, tudósok, fejlesztők, folyamatosan felhívják a figyelmet a jelenlegi tarthatatlan helyzetre és kész megoldásokat, alternatívákat kínálnak. A fejlett és fejlődő országokban egyaránt, a döntéshozók és befektetők kezdik belátni hogy a Szakma képviselői nem hobbiból, kényelmi elfoglaltságból, hanem igazolt és alátámasztott meggyőződésük szerint, fáradtságot nem kímélve dolgoznak azon, hogy a biztonságos és gazdasági fellendülést, folyamatos energiaellátást biztosító Megújuló energiák széles körben elterjedjenek. Gondolkodj Globálisan, Cselekedj Lokálisan! KEZÜNKBEN A JÖVŐ

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai Osztálya Sürget az idő! Dönteni, lépni kell! MOST! Elérhetőségek: Telefon: +36 1/ Fax: +36 1/ Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.