Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly (1600- 1649) és II. Károly királyoktól (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Szentcsalád nyomában
Advertisements

Sheltie Standard (N. 88d) utolsó módosítás:
Kutyafajták tanulási képességének mérése
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
2008. januárjában a Szentendrei Árvácska lakói vagyunk, de már nagyon szeretnénk szerető otthonra lelni!!!
A Habsburg – ház.
„Á” alom African Red Devil RR Kennel Álomszép alom.
Egészségtan tizenéveseknek
Amit a Spanielekről tudni kell!
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Készítette: a Dalai Láma
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Kutya.
Zene: Amanda Lear ENIGMA Vilmos herceg és Kate Middleton 1900 vendéget hívott meg április 29-én tartott esküvőjükre a londoni Westminster.
Az alany az a mondatrész, amelyről megállapítunk valamit.
Kutyafajták Magyar terelőkutyák Készítette: Gyetvai Gábor - GYGQACI.
MEMSAAI.ELTE. Származási hely Németország Eredeti feladata Sok feladatra alkalmas Eredeti neve Deutsche Schäferhunde Angol neve German Shepherd Dog Eredete.
SABIAS QUE… Érdekességek… ILMS SABIAS QUE… Az emberi szív olyan erős nyomást képes kifejteni, hogy a vér akár 10 méter magasra is kilövellhetne.
A macska A macska megszólítása
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
Statisztika Érettségi feladatok
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Most van a nyulak hónapa!!!
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Mátyás király, az igazságos
Egy nőt nem nehéz boldoggá tenni...
Moliere 24/B.
Kutyaképzés klikkerrel
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Pumpus, a családi kutya gazdit keres!
2009. március. GAZDÁRA LENNE SZÜKSÉGEM IZIBE'! Mütyűr közepes-kis testű snaucer keverék kutyus. Utcai találmány, ez még bizony meglátszik alkatán, szőrén.
1. Szabadság és boldogság különféle értelmezése Dr. Skrabski Árpád főiskolai tanár Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kass János: Az Isten tenyerén.
Ahány gyermek, annyi út „A bolondság és a zsenialitás közötti távolság csak sikerben mérhető” Gönczi Károly.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Molnár András bemutatja. A DÁN KIRÁLYI KÖNYVTÁR RÉGI ÉPÜLETE – A SLOTSHOLMEN APRÓ SZIGETÉN.
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának, segélykiáltást hallott egy.
Csaták, hadvezérek, katonák
Első beadandó Név: Anger Zoltán EHA: ANZRAAI.ELTE
Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
Előírás minden kutyának, hogyan kell egy gyereket átölelni...
Alexander Fleming igaz története.
A kutyák.
Készítette: Jekő Kata és Tornyi Zita
Erzherzogin Maria Theresia Amalia Walpurga von Österreich
„Istenek eledele” A csokoládé.
Hideg mérsékelt öv - állatok
Borka 2 év körüli, kis termetű, ivartalanított keverék szuka kutya. Nagyon közvetlen, bújós, hízelgő kislány, nyugodt, jó idegrendszerrel. Pórázon szépen.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Egészséges életmód a születendő gyermek érdekében (az egészségtelen életmód, élvezeti cikkek használatának következményei a születendő.
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Közösségünk van egymással
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
Mátyás Király ( ) Ifjúkora:
Barangolások Angliában Shakespeare emlékek Stratfordban
Wolfgang Amadeus Mozart
Szakrális emlékek Tarjánban
A mi apró örömeink.
Az alkotmányos monarchia jellemzői Angliában
Statisztika Érettségi feladatok
Statisztika Érettségi feladatok
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Előadás másolata:

Cavalier King Charles spániel

Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó, apa és fia, olyannyira imádták a kis Charlie-kat, hogy a kutyák még a parlamentbe is beléphettek és állami fogadásokon is részt vehettek. A kutyák még a templomba is elkísérték a két királyt. Kicsi, spániel típusú kutyák egyébként már századok óta léteztek, az arisztokráciát ábrázoló festményeken rendszeresen felbukkannak ezek a kis kutyák is, a XV. és XVI. századi festményeken szinte mindig a királyi udvar családjainak gyermekeivel láthatók voltak.

Egy bizonyos new york-i Mr. Roswell Eldridge, aki a korabeli festményeken gyakorta ábrázolt, „eredeti” törpe spánielek rajongója volt, 1926-ban Angliába utazott, hogy kedvenceiből vásároljon magának. Megdöbbenéssel tapasztalta az imádott fajtájában végbement változásokat. Jelentős pénzdíjat tűzött ki egy régi típusú King Charles spánielért cserébe.

A „pályázati kiírás” idővel meghozta a kedvet és a tenyésztők Charlie-ból eredetiben rekonstruálják a fajtát. Munkájuk sikerrel járt és igen rövid idő alatt (1928-ra) életre hívták. A „régi-új” fajta – újjászületésének örömére – új nevet is kapott: Cavalier King Chalres spánielként vonult be a köztudatba.

Színváltozatai Blenheim = fehér-gesztenye színű foltokkal Black and Tan = fekete-cser színű jegyekkel ("King Charles" szín) Ruby = gesztenyevörös Tricolour = fekete-fehér- cser jegyekkel ("Prince Charles" szín)

Gyengéi füle (mint minden spánielnek könnyen begyullad) szeme (mivel nagy és kiugró, könnyen megsérülhet) súlya (hízásra hajlamos, ezért nem szabad túletetni) betegségei: leggyakoribb halálozási ok a szívbillentyű zavara. Rendszeresen kell ápolni és trenírozni. Hosszú szőrét rendszeresen fésülni kell főként a fül- szőrét kell rendszereden ápolni. Nyírni nem ajánlatos, mivel roncsolja a szőr minőségét. Trimmelni tilos. Ápolása

Jelleme Kedves, barátságos, alkalmazkodó természete miatt jól kijön a többi kutyával, és a macskákkal is hamar összebarátkozik. Igazi mindenes kutya: a gyerekek fáradhatatlan játszótársa, a hölgyek elegáns kísérője, a vadászok odaadó, megbízható segítője, a család bájos kedvence, és az idősek gyengéd, megértő társa. Marmagassága: cm Súlya: 5,4-8 kg Tulajdonságai

És az én törpém. (Luna)