Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az operációs rendszer. A számítógépet operációs rendszer működteti. Fő feladatai: 1. kezeli a számítógép hardver eszközeit (monitort, nyomtatót, stb.)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az operációs rendszer. A számítógépet operációs rendszer működteti. Fő feladatai: 1. kezeli a számítógép hardver eszközeit (monitort, nyomtatót, stb.)"— Előadás másolata:

1 Az operációs rendszer

2 A számítógépet operációs rendszer működteti. Fő feladatai: 1. kezeli a számítógép hardver eszközeit (monitort, nyomtatót, stb.) 2. Felügyeli a programok futását. 3. Kijavítja az előforduló hibákat. 4. Lehetővé teszi a kommunikációt a számítógéppel.

3

4 Néhány operációs rendszer 1.Windows 98, 2.Windows 2000, 3.Windows XP 4.Windows 7, 8, 8.1 5.Windows10 Windows család: Egyéb: 1.LINUX, 2.MS DOS, 3.UNIX

5 Az operációs rendszer csoportosítása megjelenés szerint 2, Grafikus 1, Szöveges: -M-MS DOS - UNIX -W-Windows - Linux

6 A kezelőfelület főbb részei

7 Az „Asztal” tulajdonságainak beállítása

8 Ellenőrző kérdések: Az operációs rendszert a hardver vagy a szoftverek csoportjába tudnád elhelyezni? Mi az operációs rendszer feladata? Megjelenésük, kezelőfelületük alapján milyen csoportra bonthatjuk az operációs rendszereket? Milyen fő részekből áll a Windows képernyője? Mi található a Tálcán? Sorold fel! Mi található az Asztalon? Mit nevezünk ikonnak?


Letölteni ppt "Az operációs rendszer. A számítógépet operációs rendszer működteti. Fő feladatai: 1. kezeli a számítógép hardver eszközeit (monitort, nyomtatót, stb.)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések