Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik."— Előadás másolata:

1 (Ohrady)

2 -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.

3 2011-es adatok szerint 1168 fő. Polgármester: Kubik József A képen a falu községi hivatala látható.

4 1252-ben a települést IV. Béla király a pozsonyi káptalannak ajándékozta. Szent István vértanú tiszteletére szentelt templomát 1933-ban építették, ekkor bontották le a korábbi gótikus templom maradványait is. 1996-ban renoválták. Egyik harangja 1482-ből származik. Márvány főoltára Mária Terézia szétvert és lebontott pozsonyi emlékműve talapzatának anyagából készült.

5  Böllérfesztivál  Falunap  Gyermeknap A képen látható a kultúrház, ahol megrendezik még az anyák napját, a karácsonyi ünnepséget és az Apáink örökségét. Ezeken a rendezvényeken az óvodások és az iskolások lépnek fel, valamint különböző programokkal várják a résztvevőket.

6 2013-ban hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos böllérfesztivált, amelyen versenybe szállhatnak a Csallóköz legjobb böllérei, hogy disznótoros ételek készítésében összemérjék tudásukat. A rendezvény bevételével a dunaszerdahelyi kórház sebészeti osztályát támogatják.

7

8

9 Mikulás eljöttével minden évben jár a,,Mikulás‘‘ a faluban, rénszarvasszán helyett lovaskocsi viszi őt. Körbejárja a falut, majd a kultúrháznál is édességet és madarint oszt a gyerekeknek.

10

11

12

13

14 Világi Gabriella IX.C


Letölteni ppt "(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések