Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

December.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "December."— Előadás másolata:

1 December

2 Kulturális rendezvény 110 éve született Chiovini Ferenc
A Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont az ünnepi rendezvénynek, melyen megemlékeztünk a besenyszögi iskola névadójáról, az Érdemes Művész és Munkácsy-díjas Chiovini Ferenc festőművészről, akinek életútja a helyi muzeális intézmény Chiovini Emlékszobájában végig követhető. Az ünnepség résztvevői a besenyszögi általános iskolai diákok, intézmények és civil szervezetek meghívottjai.

3 Üdvözölhettük az intézmények munkatársait, a Besenyszögért alapítvány önkéntes segítőit, a szereplő diákok szüleit. A vendégeket Kiss Ernőné iskolaigazgató köszöntötte. A megemlékezés fénypontjaként Chiovini Márta emlékezett vissza a Chiovini családra. Beszédében még addig nem hallott történeteket mesélt el magáról és családjáról. Balogh Zoltán polgármester zárszava után a megközelítőleg 100 vendéget „falusi ízek kóstolására” invitáltuk. Az ízek elkészítésében legnagyobb érdeme Danyi Imrének van, akinek felajánlott munkáját ez úton is köszönjük! Mindehhez az anyagiakat a Beseszögért Alapítvány nyújtotta.

4 Karácsonyi hangverseny
2009. december 20-án vasárnap órai kezdettel került megrendezésre a karácsonyi hangverseny a Wesniczky Antal Művelődési Ház nagytermében. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is nagy érdeklődéssel várta az előadást a közönség. A termet megtöltötték a községben élők, a szereplő gyerekek büszke szülei és nagyszülei, testvéreik, valamint mindenki más, aki egy kis meghittségre vágyott Karácsony közeledtével ezen a decemberi estén. Hosszú és alapos készülődés előzte meg ezt az estét, annak érdekében, hogy minden kedves jelen lévőt elkápráztathassanak a gyermekek és a felnőttek által előadott dallamok.

5 Az est megnyitásaként köszöntőt mondott Kiss Ernőné a Chiovini Ferenc Általános Iskola, Művészetoktatási Intézmény igazgatója, majd a műsorban fellépett a Chiovini Gyermekkórus és szólistái, a Chiovini Női Kamarakórus Molnár Melinda vezetésével, valamint idén vendégkórusként szerepelt a szolnoki Jubiláte Kórus, melynek karnagya Kómár István plébános és zenei kísérője Dr. Kas Zoltán. A három kórus önállóan és együtt is adott elő karácsonyi műveket, melyek nagy sikert arattak. A műsor utáni személyes beszélgetésekből kiderült, hogy elégedetten távozott a közönség a Művelődési Házból, valamint a Jubiláte Kórus is rendkívül jól érezte magát, meghatotta őket az itt élő emberek vendégszeretete és kedvessége. A további együttműködés reményében búcsúztunk el tőlük.

6 Műhelyfoglalkozások Nudli főzés Szalma fonás Cirokkalács készítés
Mézeskalács házikó készítése


Letölteni ppt "December."

Hasonló előadás


Google Hirdetések