Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Állatok a ház körül  Állatok erdőn, mezőn  Földművelés régen és ma  A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Állatok a ház körül  Állatok erdőn, mezőn  Földművelés régen és ma  A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus."— Előadás másolata:

1

2  Állatok a ház körül  Állatok erdőn, mezőn  Földművelés régen és ma  A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus alkotásai segítségével.

3 Elszármazottak találkozója 2010. A Falunapi rendezvény kísérő programja. A szép számmal megjelent elszármazott polgárok találkozására, régi emlékek felelevenítésére lehetőséget nyújtó rendezvényre ez alkalommal meghívtuk a „Besenyszögért-díjas”, „Besenyszög Díszpolgára” és a Chiovini díjas diákokat is. Az ezekkel a kitüntetéssel rendelkező emberek Besenyszög Község közösségének –még, ha elszármazott is,- példamutató polgárai.

4 Szeretnénk ezekkel a meghívásokkal hagyományt teremteni. Vendégeink között számos intézmény és képviselőtestületi-tag is közöttünk volt. Az eseményen Balogh Zoltán polgármestertől beszámoló hangzott el az eltelt év alatti Besenyszögöt érintő változásokról. Betekintést nyújtottunk a Vehiculum-Ház besenyszögi hagyományok megőrzésére irányuló közgyűjteményi és múzeumpedagógiai munkájáról. A vendéglátást a Besenyszögért Alapítvány finanszírozta, az ezzel járó munkákat a muzeális intézmény munkatársai, a besenyszögi Kertbarátkör és nyugdíjas klub tagjai végezték.

5 Besenyszög régen és ma – Fotókban A fotó kiállítás a 30 évvel ezelőtti és a mai falukép összehasonlítására ad lehetőséget.

6 V. Falukutató tábor Kutatási témáink:  Jegyrendszer jelenségei Besenyszögön a II. vh. Idején.  1956-os események Besenyszögön.  Takarékszövetkezet, mint intézmény. Lakossági használatának története.  Régi besenyszögi énekes játékok

7 Paraszti Praktikák Programja  Szappanfőzés  Tehénfejés  Vajköpülés  Tejaltatás  Túrókészítés  Kenyér-, és lángos sütés  Vesszőhasítás  Szalmafonás

8 Játékok  Zúgattyú  Csúzli  Pergettyű  Babmalom  Gombozás  Ugráló Jancsi  Gumizás

9 Kézművesség  Égetett fakép készítése  Szálhúzásos terítő készítés  Díszek, használati tárgyak készítése drótból és rafiából  Írás, rajzolás mártós tollal  Hajókészítés parafa dugóból  Papírsárkány készítés  Nádsíp készítés  Köcsögduda készítés  Pásztorkunyhó készítése

10 MMP Csillagles a Múzeumok Nyári Éjszakáján. Előadó: Újlaky Csaba

11


Letölteni ppt " Állatok a ház körül  Állatok erdőn, mezőn  Földművelés régen és ma  A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések