Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Június.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Június."— Előadás másolata:

1 Június

2 Technika, ének-zene, (művészettörténet), környezetismeret,
Formális oktatás Technika, ének-zene, (művészettörténet), környezetismeret, természetismeret óra Állatok a ház körül Állatok erdőn, mezőn Földművelés régen és ma A kékszakállú herceg vára – a történet zenei megismerése Kass János grafikus alkotásai segítségével.

3 Közösségi rendezvény Elszármazottak találkozója A Falunapi rendezvény kísérő programja. A szép számmal megjelent elszármazott polgárok találkozására, régi emlékek felelevenítésére lehetőséget nyújtó rendezvényre ez alkalommal meghívtuk a „Besenyszögért-díjas”, „Besenyszög Díszpolgára” és a Chiovini díjas diákokat is. Az ezekkel a kitüntetéssel rendelkező emberek Besenyszög Község közösségének –még, ha elszármazott is,- példamutató polgárai.

4 Szeretnénk ezekkel a meghívásokkal hagyományt teremteni.
Vendégeink között számos intézmény és képviselőtestületi-tag is közöttünk volt. Az eseményen Balogh Zoltán polgármestertől beszámoló hangzott el az eltelt év alatti Besenyszögöt érintő változásokról. Betekintést nyújtottunk a Vehiculum-Ház besenyszögi hagyományok megőrzésére irányuló közgyűjteményi és múzeumpedagógiai munkájáról. A vendéglátást a Besenyszögért Alapítvány finanszírozta, az ezzel járó munkákat a muzeális intézmény munkatársai, a besenyszögi Kertbarátkör és nyugdíjas klub tagjai végezték.

5 Kiállítás Besenyszög régen és ma – Fotókban
A fotó kiállítás a 30 évvel ezelőtti és a mai falukép összehasonlítására ad lehetőséget.

6 Tábor V. Falukutató tábor Kutatási témáink:
Jegyrendszer jelenségei Besenyszögön a II. vh. Idején. 1956-os események Besenyszögön. Takarékszövetkezet, mint intézmény. Lakossági használatának története. Régi besenyszögi énekes játékok

7 Paraszti Praktikák Programja
Szappanfőzés Tehénfejés Vajköpülés Tejaltatás Túrókészítés Kenyér-, és lángos sütés Vesszőhasítás Szalmafonás

8 Játékok Zúgattyú Csúzli Pergettyű Babmalom Gombozás Ugráló Jancsi
Gumizás

9 Kézművesség Égetett fakép készítése Szálhúzásos terítő készítés
Díszek, használati tárgyak készítése drótból és rafiából Írás, rajzolás mártós tollal Hajókészítés parafa dugóból Papírsárkány készítés Nádsíp készítés Köcsögduda készítés Pásztorkunyhó készítése

10 Vehiculum-Akadémia MMP Csillagles a Múzeumok Nyári Éjszakáján.
Előadó: Újlaky Csaba

11 Csoportkép


Letölteni ppt "Június."

Hasonló előadás


Google Hirdetések