Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL."— Előadás másolata:

1 TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL

2 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - SZÜKSÉGLETEINK - Az elrejtettségi szükséglet (kötődési, kapcsolati szükséglet) - Az erkölcsi orientáció szükséglete - Az identitásszükséglet (önbecsülés-megőrzési, - erősödési igény) - Éretelmet, értelmességet találni az életben

3 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - ÖREGSÉG Megöregedtem- megőszültem...tisztázzuk a dolgainkat, a helyzetünket. A tényt tényként kezeli. Tudja, hogy ez az élet rendje. Elfogadás vagy tagadás? Nem az elvégzett munka által leszünk értékesek, hanem önmagunkban azok vagyunk!

4 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - HALÁL "Elköltözés"... - A sátor felszedése. Egy jobb hely keresése és megtalálása. - Kifogni az állatokat a kocsiból, az igából, ekétől...PIHENNI! - Hajózási kifejezés...eloldani a parttól a hajót. Elhagyni ezt a partot és a másik part felé elindulni. - A rabok szabadon bocsátása, amikor a bilincseket levették a kezükről és a lábukról.

5 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - RÁADÁS az ember születésétől fogva hisz, de vallásos csak később lesz (lehet) a végén ott van az univerzalizáló hit "Nekünk egy vezetőnk van, Jézus. Viszont szívesen leszek társad az úton, mert valójában én is kereső ember vagyok, csak kicsit hamarabb indultam el, és már ráleltem bizonyos dolgokra" (Németh Dávid)

6 Mi a (keresztyén) szociális munka? A gondoskodás nem szociális tevékenység, hanem személyes odafordulás a rászorulóhoz.


Letölteni ppt "TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL."

Hasonló előadás


Google Hirdetések