Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL."— Előadás másolata:

1 TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL

2 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - SZÜKSÉGLETEINK - Az elrejtettségi szükséglet (kötődési, kapcsolati szükséglet) - Az erkölcsi orientáció szükséglete - Az identitásszükséglet (önbecsülés-megőrzési, - erősödési igény) - Éretelmet, értelmességet találni az életben

3 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - ÖREGSÉG Megöregedtem- megőszültem...tisztázzuk a dolgainkat, a helyzetünket. A tényt tényként kezeli. Tudja, hogy ez az élet rendje. Elfogadás vagy tagadás? Nem az elvégzett munka által leszünk értékesek, hanem önmagunkban azok vagyunk!

4 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - HALÁL "Elköltözés"... - A sátor felszedése. Egy jobb hely keresése és megtalálása. - Kifogni az állatokat a kocsiból, az igából, ekétől...PIHENNI! - Hajózási kifejezés...eloldani a parttól a hajót. Elhagyni ezt a partot és a másik part felé elindulni. - A rabok szabadon bocsátása, amikor a bilincseket levették a kezükről és a lábukról.

5 TEST ÉS LÉLEK VILÁGA - RÁADÁS +1... az ember születésétől fogva hisz, de vallásos csak később lesz (lehet). +1... a végén ott van az univerzalizáló hit. +1... "Nekünk egy vezetőnk van, Jézus. Viszont szívesen leszek társad az úton, mert valójában én is kereső ember vagyok, csak kicsit hamarabb indultam el, és már ráleltem bizonyos dolgokra" (Németh Dávid)

6 Mi a (keresztyén) szociális munka? A gondoskodás nem szociális tevékenység, hanem személyes odafordulás a rászorulóhoz.


Letölteni ppt "TEST ÉS LÉLEK ÚTJA GONDOSKODÁS A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐ IDŐSEINKRŐL."

Hasonló előadás


Google Hirdetések