Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BARBÁRSÁG VAGY MŰVÉSZET? KÖNYVFARAGÁS. Könyvtájképek - Guy Laramée Párhuzam a földrajzi erozió és az efemer természet meg a nyomtatott betű között. „Az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BARBÁRSÁG VAGY MŰVÉSZET? KÖNYVFARAGÁS. Könyvtájképek - Guy Laramée Párhuzam a földrajzi erozió és az efemer természet meg a nyomtatott betű között. „Az."— Előadás másolata:

1 BARBÁRSÁG VAGY MŰVÉSZET? KÖNYVFARAGÁS

2 Könyvtájképek - Guy Laramée Párhuzam a földrajzi erozió és az efemer természet meg a nyomtatott betű között. „Az irodalom világában elmerülni” mondat eddig átvitt értelemben létezett. A metaforikus kifejezés azonban testet öltött Guy Laramee könyvszobraiban. A 30 éves művészeti gyakorlattal rendelkező Laramée egyébként a hangszertervezésben, zeneszerzésben, éneklésben, festészetben, szobrászatban, színházi írásban-és rendezésben is jártas.

3 Festményeiben a sokszor megjelenített felhők meg köd nosztalgiát fednek fel az idő mulásának témáján belül. Ez a homály és köd vonza a szemet mivel felveti azt a kérdést hogy mi lehet a fátyol mögött?

4 Mi inspirálta az ötletet a könyv szobrokhoz? Fémekkel foglalkozó boltban dolgozott egy kézimunkán. Az egyik sarokban ott volt egy homokfuvó szekrény, amikor hirtelen az az ötlete támadt hogy berakjon oda egy könyvet. Ekkor jött az ötlet.

5 Mi befolyásolta a munkáinak nosztalgikus, efemer jellegét? Guy Laramée: “A munkám egzisztenciális. Olyan tájakat ábrázol amely derűt áraszt, de ez az a nyugalom, amelyhez akkor ér el az ember miután áthaladt egy élet-válságon. Lehet festeni egy virágot hobby-ból, de akkor is lehet festeni virágot mihelyt háborúból jöttél. Kivülről ugyanaz a virág, de valójában nem igazán.”

6

7

8

9 Brian Dettmer

10


Letölteni ppt "BARBÁRSÁG VAGY MŰVÉSZET? KÖNYVFARAGÁS. Könyvtájképek - Guy Laramée Párhuzam a földrajzi erozió és az efemer természet meg a nyomtatott betű között. „Az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések