Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,"— Előadás másolata:

1 TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők, korlátok Szabó László 2009

2 PROJEKTIRÁNYÍTÁS SZÁMÍTÓGÉPPEL Egyszerű szerkesztési lehetőségek

3 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: korlátok A korlátok típusai : 1. Rugalmas 2. Félig rugalmas 3. Rugalmatlan

4 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: korlátok 1.Rugalmas korlát: A rugalmas korlátokhoz nincs konkrét dátum rendelve. Az ilyen korlát beállításával kezdheti a tevékenységet minél korábbi vagy minél későbbi időpontban, mindaddig, amíg a tevékenység a projekt vége előtt befejeződik az ütemezés szerinti egyéb korlátok és tevékenységek közötti függőségek figyelembevételével.

5 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: korlátok 2.Félig rugalmas korlát:  Félig rugalmas korláthoz szükség van hozzárendelt dátumra, amely szabályozza a tevékenység legkorábbi vagy legkésőbbi kezdési, ill. befejezési dátumát. Az ilyen korlát lehetővé teszi a tevékenység tetszés szerinti időpontban történő befejezését, ha az megfelel a kezdési, ill. befejezési határidőnek.

6 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: korlátok 3.Rugalmatlan korlát:  Rugalmatlan korláthoz szükség van hozzárendelt dátumra, amely a tevékenység kezdési és befejezési dátumát szabályozza. Ez a korlát akkor hasznos, ha az ütemezésnek figyelembe kell vennie külső tényezőket, mint készülékek vagy erőforrások rendelkezésre állása, határidők, szerződés mérföldkövei vagy kezdési és befejezési dátumokat.

7 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: korlátok  Az ütemezés optimális rugalmasságának érdekében ajánlott a Project számára rugalmas korlátok használatának engedélyezése a kezdési és befejezési dátumok kiszámolásához a megadott időtartam (időtartam: Egy tevékenység teljesítéséhez szükséges, aktív munkával töltött idő összértéke. Ez általában azonos a tevékenység kezdetétől befejezéséig tartó munkaidővel, mely a projekt- és erőforrásnaptárakban van meghatározva.) és tevékenységfüggések (tevékenységfüggések: Két összekapcsolt tevékenység viszonya, a kezdő és a záró dátumaik közötti függés. A tevékenységfüggéseknek négy fajtája létezik: Befejezés-Kezdés [BK], Kezdés-Kezdés [KK], Befejezés-Befejezés [BB] és Kezdés- Befejezés [KB].) alapján. Csak akkor vegye fontolóra a tevékenységhez a korlát manuális beállítását, ha kikerülhetetlen korlátok állnak fenn, mint például egy áthelyezhetetlen dátumú esemény.

8 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: dátumok  Az ütemezés optimális rugalmassága érdekében javasolt, hogy engedje a Project programnak kiszámolni a kezdési és befejezési dátumokat a megadott időtartam és tevékenységfüggések alapján. Elháríthatatlan akadályok (például egy esemény dátuma) esetén megadhat a tevékenységhez konkrét kezdési vagy befejezési dátumot is.

9 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: dátumok Kezdési és befejezési dátum megadása 1. A Nézet menüben kattintson a Gantt-diagram parancsra. 2. Kattintson az ütemezett tevékenységre, majd a Tevékenység adatai gombra. 3. Kattintson a Speciális fülre. 4. Jelöljön ki egy korlát típust a Korlát típusa listából. 5. Ha nem a Minél később vagy Minél korábban típust választotta, akkor írja be a korláthoz a dátumot a Korlát dátuma mezőbe vagy jelölje ki a dátumot a naptárból.

10 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: határidők  Beállíthat határidőt (határidő: A tevékenység teljesítésének kívánt céldátuma. Ha a tevékenység túllépi határidejét, a Project egy jelzőt jelenít meg a tevékenységen.) egy tevékenység befejezési dátumának figyeléséhez anélkül, hogy rugalmatlan korláttal akadályozná az ütemezést. A Project szükség szerint frissíti az ütemezést, nyomon követi a határidőket és megjelenít egy jelet a jelző oszlopban, ha egy tevékenység a határidején túl fejeződik be.

11 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: határidők Határidő beállítása tevékenységhez: 1. A Nézet menüben kattintson a Gantt-diagram parancsra. 2. Kattintson arra a tevékenységre, amelyhez a határidőt rendeli. 3. Kattintson a Tevékenység adatai gombra, majd a Speciális fülre. 4. Írja be a határidő dátumát a Határidő mezőbe.

12 Egyszerű szerkesztési lehetőségek: A korlát típusának megváltoztatása  A tevékenységhez rendelt korlát típusát az Útmutató, illetve a Tevékenység adatai párbeszédpanelen vagy a Korlátdátumok táblázatban változtathatja meg.


Letölteni ppt "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések