Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tanulás. Tanulási görbe  A tananyag pontosan reprodukált százaléka és a tanuláskor történő ismétlések száma közt ad összefüggést a következő matematikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tanulás. Tanulási görbe  A tananyag pontosan reprodukált százaléka és a tanuláskor történő ismétlések száma közt ad összefüggést a következő matematikai."— Előadás másolata:

1 Tanulás

2 Tanulási görbe  A tananyag pontosan reprodukált százaléka és a tanuláskor történő ismétlések száma közt ad összefüggést a következő matematikai modell:

3 Tanulási görbe

4 Feladat  Határozd meg az u(1), u(2), u(3), u(4), és u(5) értékét! Megoldás  Határozd meg a függvény monotonitását, és magyarázd meg a megoldást! Megoldás  Mi történik, ha ? Megoldás

5 x12345101520 u(x)50%73.7%82.1%86.5%89,1%94%96%97.2%

6 Megoldás  A függvény monoton növekvő.  Minnél többször ismételsz, annál többet megtanulsz!  Sokkal többet megjegyzel a tanulás elején, mint később.

7 Megoldás  A függvénynek vízszintes aszimptótája van, melynek egyenlete y=100.  Ez azt jelenti, hogy megfelelően nagyszámú ismétlés után szinte az egész tananyagot megtanulod. Kilép


Letölteni ppt "Tanulás. Tanulási görbe  A tananyag pontosan reprodukált százaléka és a tanuláskor történő ismétlések száma közt ad összefüggést a következő matematikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések