Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sok elnevezését ismerjük a Tiszafának Tyzafa Tiszafa Tiszafeny ő Terny ő fa Terny ő tiszafa Ördögfa Méregfa Halálfa Tudományos név Népi elnevezések.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sok elnevezését ismerjük a Tiszafának Tyzafa Tiszafa Tiszafeny ő Terny ő fa Terny ő tiszafa Ördögfa Méregfa Halálfa Tudományos név Népi elnevezések."— Előadás másolata:

1

2 Sok elnevezését ismerjük a Tiszafának Tyzafa Tiszafa Tiszafeny ő Terny ő fa Terny ő tiszafa Ördögfa Méregfa Halálfa Tudományos név Népi elnevezések

3  A Tiszafaféléknek nyolc faját különítik el. A t ű level ű ek rendjébe nyitvaterm ő k osztályába tartozik. A Tiszafáról azt gondolták régebben az erdészek, hogy ki fog halni de parkokban kertekben annyira elterjedt, hogy kihalásától ma már nem kell tartani, ez lehet egyik oka hogy annak idején védetnek nyilvánították.  Az európai Tiszafa Jellemz ő i: - ellenálló fafaj - hosszú ideig él - árnyékt ű r ő faj - és a jó alkalmazkodó képessége.

4

5

6 Miért különlegesek?

7  A válasz határozottan IGEN !  Védeni kell ezt a 3 fát önmagáért, hiszen magasságuk és törzsük alapján nyilvánvaló, hogy ezek a fák történelmünk részei.Városban való elhelyezkedésük pedig rengeteg kisebb-nagyobb él ő lénynek nyújt menedéket, táplálékot és otthont.

8 Azért választottam ezt a természetvédelmi területet, mert a dédnagypapám kedvenc fája a tiszafa. Az ő általa írt könyv volt segítségemre ennek a feladatnak az elvégzésében. A Bakony Tiszafása című könyvet lapozgatva büszkeséggel töltött el, hogy dédunokája lehetek egy ilyen professzornak. Dr. Majer Antal


Letölteni ppt "Sok elnevezését ismerjük a Tiszafának Tyzafa Tiszafa Tiszafeny ő Terny ő fa Terny ő tiszafa Ördögfa Méregfa Halálfa Tudományos név Népi elnevezések."

Hasonló előadás


Google Hirdetések