Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Generációk és család.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Generációk és család."— Előadás másolata:

1 Generációk és család

2 Család Az ember legalapvetőbb szükséglete a pozitív emberi kapcsolatok megélése. Legelső kapcsolatunk az eredeti családunk tagjaival alakul ki, így a családi határok azok, amelyek a legerőteljesebben befolyásolják személyiségünk fejlődését.

3 Család Temperamentumbeli alapvonásainkat genetikailag örököljük. Az ezekre felépülő személyiségünk sok tulajdonságát a szüleinktől vesszük át. A szülői hatások az ember életútját is befolyásolják. Amit viszünk, azt tartjuk természetesnek, ahhoz igazodunk.

4 Család fogalma Család Különnemű, legalább két generációhoz tartozó személyek csoportja, amely reprodukálja önmagát. A tagok egymáshoz való viszonya vérségi vagy házassági/együttélési kapcsolaton alapul. A család meghatározó szerepet tölt be a társadalom fenntartásában, a tapasztalatok, szerepek és normák közvetítésében, a nevelésben.

5 Nagycsalád Nagycsalád
Több generáció (szülők, nagyszülők, gyerekek) együttélése. Szokás manapság kiterjesztett családról is beszélni, ebbe az oldalági együttlakó rokonok is beletartoznak.

6 Családmag (nukleáris család)
A házaspár, a házaspár gyerek(ek)kel, egy szülő gyermek(ek)kel. A több generációt tömörítő együtt élő nagycsaládokat a modernitás korától fogva egyre inkább a családmagok váltják fel.

7 Családfa (genogram) Családfa (genogram)
Segítségével feltárhatjuk nemzedékek, más szóval generációk egymás közötti kapcsolatát.

8 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Gombás Krisztina


Letölteni ppt "Generációk és család."

Hasonló előadás


Google Hirdetések