Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK 2014. május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: 978-963-9559-54-7) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK 2014. május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: 978-963-9559-54-7) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat."— Előadás másolata:

1 Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK 2014. május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: 978-963-9559-54-7) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat ZSKF

2 Konfliktus? Megoldás?

3 A „konfliktus”  emberi összeütközés(családba viszem:, munkahely, barátok, társadalom stb.konfliktusát)  latens, nyílt konfliktusok;  nem beszélik ki a problémát;  félreértik egymást;  Ismerik a másikat?

4 A jó család  Felismerem, hogy vannak problémák.  Légy készen arra, hogy változtass!  Tedd meg az első lépést.. Keressünk időt arra, hogy jó család legyünk!

5 Kommunikáció Mondd meg anyádnak/apádnak...”, „Mondd meg a fiadnak/a lányodnak...” (aki mellesleg az én lányom/fiam is...)  Egyszülős család  Mozaik család

6 Mediáció a két (vagy több) fél között kialakult konfliktust egy harmadik fél segítségével oldják meg.  együttműködő, nem erőből a megoldást;  nem zéró összegű játszmát.

7 Mediáció a családban  szülő-gyerek Ki legyen a harmadik (külső) személy? „Semleges” fél a családban? Lehet-e a nagyszülő mediátor?

8 Nagyszülő – unoka  „Hétköznapok” mások, nem a taposómalom!  A nagyszülő már túl van, amit a gyerekei éppen tanulnak, érett személyiség (bölcsebb?)  konfliktust kerülő/megoldó;  „dödörgés”; „sóderparti”.

9 Nagyszülő - unoka  Nem a szülő háta mögött!  Megtartja/magyarázza a szülők által alakított szabályokat!

10 A cél  Család erősítése.  Törekedjünk, hogy jó család (mást jelent másnak) legyünk. „Egy jól működő családban az egyének boldogabbak, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és tovább élnek, mint egy rosszul működőben illetve kapcsolat nélkül.”(Kopp – Skrabski 2006).

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK 2014. május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: 978-963-9559-54-7) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések