Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001. Mi az egészség?  EGÉSZ –SÉG,  TESTI – LELKI- JÓL LÉT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001. Mi az egészség?  EGÉSZ –SÉG,  TESTI – LELKI- JÓL LÉT."— Előadás másolata:

1 TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001

2 Mi az egészség?  EGÉSZ –SÉG,  TESTI – LELKI- JÓL LÉT

3 A mentálhigiéné = lelki egészségvédelem szerepe az egyén egészségében  Az ember testi – lelki jól léte érdekében  TETTEK  Személyiségünket és kapcsolat-rendszereinket fejlesztjük.  A lélek védelme és a lelki betegségek megelőzése.

4 A mentálhigiéné = lelki egészségvédelem szerepe az egyén egészségében  Ismerettel rendelkezzünk  testi és lelki folyamataink megértéséhez és szabályozásához,  azonosságtudatuk és társas szerepeik megfelelő ellátásához,  környezetükben kapcsolataik egyensúlyának megőrzéséhez,  életcéljaik eléréséhez.

5 A mentálhigiéné = lelki egészségvédelem szerepe az egyén egészségében Mivel foglalkozik a lelki egészségvédelem?  az életigenlő magatartások támogatása  lelki és testi egészségmegőrzés,  egészségvédelem,  az érzelmi teherbíró képesség növelése,  a méltó élethez való viszony kialakítása.

6 A mentálhigiéné = lelki egészségvédelem szerepe az egyén egészségében Mivel foglalkozik a lelki egészségvédelem?  az elmagányosodás és reménytelenség megelőzése,  a lelki tényezők nyomán kialakult betegségek megelőzése,  kezelésük támogatása,  önsegítés, közösségteremtés,  az emberek közötti összetartás erősítése, fejlesztése.

7 Mik kellenek a lelki egészséghez? ÖNMAGUNK ISMERETE KITARTÓ VAGYOK? Humoros vagyok? Másokat kritizáló vagyok? Érzékeny vagyok? Figyelmes vagyok? Haragtartó vagyok?NYÍLT VAGYOK? Támogató vagyok? Együttműködő vagyok?

8 Mik kellenek a lelki egészséghez? POZITÍV ÖNKÉP  Gondoljunk a jó tulajdonságainkra, miben vagyunk jók és sikeresek!  A kudarcainkat ne szégyelljük, hibázni szabad.  Gondoljuk át, hogy még egyszer ne történjen meg!  Kérjünk pozitív visszajelzéseket!  Mondjuk meg, ha másképp szeretnénk valamit, és fogadjuk el mások szempontjait. 10 July, 2014

9 Hogyan segítsünk magunkon lelki egészségünk fenntartása érdekében?  Bízzunk a magunk erejében, önerőnkben!  Keressük a minket támogató emberek társaságát!

10 Önsegítő technikák

11 Önsegítő csoportok 10 July, 2014  Nemadomfel! Együttes

12 Kik tartoznak az én támogató rendszerembe?  Család, párkapcsolat, barátok, kollégák


Letölteni ppt "TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001. Mi az egészség?  EGÉSZ –SÉG,  TESTI – LELKI- JÓL LÉT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések