Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önjáró szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Síktárcsás szecskázók

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önjáró szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Síktárcsás szecskázók"— Előadás másolata:

1 Önjáró szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Síktárcsás szecskázók
Technológia Önjáró szecskázó gépek Csoportosítás Dobrendszerű szecskázók Síktárcsás szecskázók Karbantartás Adapterek Szárzúzók Vissza a főmenübe

2 Szecskázásos termény-betakarítás célja szilázs készítése.
MENÜ Szecskázó gépek Technológia Szecskázó gépek feladata a növényi szárrészek egyenletes hosszúságban történő felaprítása és a szállítójárműre történő továbbítása. Szecskázásos termény-betakarítás célja szilázs készítése. Szecskázó gépek aprítást végző szerkezetei a szecskázó szerkezetek.

3 Szecskázó gépek Adapter Szecskázó szerkezet Tömörítő szerkezet Alapgép
MENÜ Szecskázó gépek Technológia Szecskázó gépek Adapter Szecskázó szerkezet Tömörítő szerkezet Alapgép

4 Szecskázó gépek csoportosítása
MENÜ Szecskázó gépek Csoportosítás Szecskázó gépek csoportosítása Vontatási mód szerint: függesztett, vontatott, Önjáró.

5 Függesztett szecskázó gép
MENÜ Szecskázó gépek Csoportosítás Függesztett szecskázó gép

6 Vontatott szecskázó gép
MENÜ Szecskázó gépek Vontatott szecskázó gép Csoportosítás

7 MENÜ Önjáró szecskázó gép Szecskázó gépek Csoportosítás

8 Szecskázó szerkezetek csoportosítása, a kések elhelyezése szerint:
MENÜ Szecskázó gépek Csoportosítás Szecskázó szerkezetek csoportosítása, a kések elhelyezése szerint: síktárcsás, dobrendszerű, önkidobós, dobóventillátoros, segédventillátoros.

9 Síktárcsás szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Síktárcsás szecskázók Síktárcsás szecskázó szerkezet Vágókés Síktárcsa a vágókésekkel

10 Síktárcsás szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Síktárcsás szecskázók Síktárcsás szecskázó szerkezet 1 2 1 Tömörítő hengerek 2 Síktárcsa a vágókésekkel 3 Ellenkés 4 Dobólapát 5 s = vágórés 5 3 4

11 Síktárcsás szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Síktárcsás szecskázók Működési elve A tömörítő hengerek összetömörítve az ellenkés fölött a függőleges síkban forgó tárcsa felé továbbítják a terményt. A forgó tárcsára sugárirányba szerelt vágókések az ellenkésnek ütköztetve végzik az aprítást. Az összeaprított terményt (szecskát) ugyan erre a tárcsára szerelt dobólapátok a kifúvó csatornába továbbítják. A szecska hosszúságát a tömörítő hengerek fordulatszámával és a vágókések számával lehet változtatni.

12 Síktárcsás szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Síktárcsás szecskázók Vontatott szecskázó gép

13 Síktárcsás szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Függesztett szecskázó gép Síktárcsás szecskázók

14 Síktárcsás szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Síktárcsás szecskázók Önjáró szecskázó gép

15 Dobrendszerű önkidobós szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű önkidobós szecskázó szerkezet

16 Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű önkidobós
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű önkidobós szecskázó szerkezet 1 2 1 Nyomógörgő 2 Szecskázó dob 3 Ellenkés Tömörítő hengerek 5 Vágókések 4 3 5

17 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Szecskázó dob Dobrendszerű szecskázók Ellenkés Vágókés Szecskázódob

18 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Vágórés

19 Dobrendszerű szecskázók Szecskázódob a vágókésekkel
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Szecskázódob a vágókésekkel

20 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Élező szerkezet Dobrendszerű szecskázók Köszörűkő

21 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Szerkezeti részei etető és tömörítő hengerek, szecskázó dob: dobtengely, késtartók, vágókések. ellenkés, dob palást, kifuvócsatorna, élező berendezés.

22 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Működése Az etető és tömörítő hengerek összetömörítik és a szecskázó dob felé továbbítják a terményt. Az ellenkés fölött sugárirányba beérkezett terményt a vágókések az ellenkésnek ütköztetve elvágják. A szecskát a vágókések a dobpalást mentén felgyorsítják és a kifúvó csatornába továbbítják. A szecska hosszúságát a tömörítő hengerek fordulatszámával és a vágókések számával lehet változtatni.

23 Dobrendszerű dobóventilátoros szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű dobóventilátoros szecskázó szerkezet 1 3 1 Tömörítő hengerek 2 Ellenkés 3 Szecskázódob a vágókésekkel 4 Zúzókosár 5 Dobóventillátor 2 4 5

24 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű önkidobós szecskázó szerkezet Szerkezete és működése megegyezik a dobrendszerű önkidobós szecskázó szerkezetével. A dobrendszerű szecskázó szerkezet által összeaprított terményt egy lapátos kivitelű dobóventillátor továbbítja a kifúvócsatornába. Ez a szecskázó-szerkezet zúzókosárral szerelhető fel, amely feladata a termény további aprítása.

25 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók A zúzókosár a szecskázó dob és a dobóventillátor közé szerelhető, nyílásának mérete változó. A dobóventillátoros szecskázó szerkezet áteresztő képessége nagyobb mint az önkidobósé. A szecska hosszúságát a tömörítő hengerek fordulatszámával és a vágókések számával és a zúzókosár cseréjével lehet változtatni.

26 Dobrendszerű segédventillátoros szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű segédventillátoros szecskázó szerkezet A dobrendszerű szecskázó szerkezet által összeaprított terményt a kifúvócsatorna közép-magasságában elhelyezett dobóventillátor továbbítja.

27 Dobrendszerű segédventillátoros szecskázó szerkezet
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Dobrendszerű segédventillátoros szecskázó szerkezet

28 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Önjáró szecskázó gép

29 8 soros kukorica adapterrel Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Önjáró szecskázó gép 8 soros kukorica adapterrel Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók

30 Dobrendszerű szecskázók
MENÜ Szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Önjáró szecskázó gép

31 Szecskázó szerkezetek karbantartása és javítása
MENÜ Szecskázó gépek Karbantartás Szecskázó szerkezetek karbantartása és javítása A tökéletes vágás feltételei az éles vágókések és a megfelelő nagyságú vágórés. Vágórés: ellenkés - vágókések távolsága 0-0,3 mm. Kopott vágókéseket a szecskázószerkezet fölé szerelt élező berendezéssel élezzük. Folyamatos üzem esetén a vágókéseket naponta élezzük.

32 Vágókések cseréjét mindig párosával végezzük a kiegyensúlyozás miatt.
MENÜ Szecskázó gépek Karbantartás Minden köszörülés után be kell állítani a vágórést az ellenkés állításával. Az ellenkés kopás esetén megfordítható vagy cserélhető. Sérült vágókéseket ki kell cserélni. Vágókések cseréjét mindig párosával végezzük a kiegyensúlyozás miatt. Vágókések cseréje után köszörüljük meg a késeket, majd állítsuk be a vágórést.

33 Önjáró szecskázó gépek A szecskázó gépek fő szerkezeti részei
MENÜ Szecskázó gépek Önjáró szecskázó gépek Önjáró szecskázó gépek szerkezeti felépítése és működése A szecskázó gépek fő szerkezeti részei 1. alapgép 2. adapterek Alapgép főbb jellemzői A motor kW a vezetőfülke mögött található. A járószerkezet első kerék hajtású és hátsó kerék kormányzású.

34 Önjáró szecskázó gépek
MENÜ Szecskázó gépek Önjáró szecskázó gépek A járószerkezet hajtása hidrosztatikus vagy mechanikus variátoros hajtás. Mindkét esetben a haladási sebesség a motor fordulatszámától függetlenül változtatható. A szecskázó szerkezet meghajtását közvetlenül a motorról kapja tengelykapcsolón keresztül. Az etető és tömörítő szerkezet valamint az adapterek meghajtásukat egy irányváltó hajtóművön keresztül kapják.

35 Önjáró szecskázó gépek
MENÜ Szecskázó gépek Önjáró szecskázó gépek A tömörítő hengerek fordulatszáma változtatható, amely meghatározza a szecska hosszúságát. A szecskázó szerkezetek beépített köszörülő berendezéssel vannak szerelve, amely mechanikusan (kézzel) vagy a vezetőfülkéből elektromosan működtethető. Korszerű szecskázó gépek adapterei fémdetektorral vannak ellátva amely fémes tárgy érzékelése esetén azonnal leállítja az etető és tömörítőszerkezet hajtását.

36 MENÜ Adapterek Szecskázó gépek Adapterek

37 Soros kukorica adapter
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Soros kukorica adapter Terelőkeret Forgó kések Füles láncok

38 Soros kukorica adapter
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Soros kukorica adapter 4 vagy 6 soros kivitelben készül. A szárterelő orrok a vágóegységekhez terelik a szárakat. Csillag alakú forgókések által elvágott szárakat füles láncok továbbítják az etető és tömörítő szerkezethez. A füles láncok fölött lévő terelőkeret behúzás közben előredönti a szárakat.

39 Soros kukorica adapter
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Rendfelszedő adapter Soros kukorica adapter Szántóföldi vágóasztal

40 Adapterek Az alapgép függesztő karjaira kapcsolhatók.
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Adapterek Az alapgép függesztő karjaira kapcsolhatók. Rendfelszedő adapter Renden lévő szálas takarmány felszedésére és továbbítására alkalmas. Rendfelszedő szerkezete vezérelt ujjas kivitelű magassága támasztókerékkel állítható. Munkaszélessége 2-3 m.

41 Szántóföldi vágóasztal
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Szántóföldi vágóasztal Pillangósok és fűfélék levágására és továbbítására alkalmas. Az adapter gyűjtővályús kialakítású alternáló mozgású kaszaszerkezettel van szerelve. Munkaszélessége 3-4 m. Csőtörő adapter Csőzúzalék készítésénél csövek letörésére és továbbítására alkalmazzák.

42 Sorfüggetlen vágóasztal
MENÜ Szecskázó gépek Adapterek Sorfüggetlen vágóasztal

43 Vágórotorok vágótárcsákkal
MENÜ Vágórotorok vágótárcsákkal Szecskázó gépek Adapterek

44 A növényi szárak összezúzása azért, hogy talajba dolgozható legyen.
MENÜ Szecskázó gépek Szárzúzók Szárzúzók Feladata A növényi szárak összezúzása azért, hogy talajba dolgozható legyen.

45 Függőleges tengelyű szárzúzó
MENÜ Szecskázó gépek Szárzúzók Függőleges tengelyű szárzúzó

46 Vontatott függőleges tengelyű szárzúzó
MENÜ Szecskázó gépek Szárzúzók Vontatott függőleges tengelyű szárzúzó

47 Vízszintes tengelyű szárzúzó
MENÜ Szecskázó gépek Szárzúzók Vízszintes tengelyű szárzúzó 1 2 3 1 Ellenpenge 2 Tépődob 3 Lengőkés


Letölteni ppt "Önjáró szecskázó gépek Dobrendszerű szecskázók Síktárcsás szecskázók"

Hasonló előadás


Google Hirdetések