Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes."— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény,Diákotthon és Gyermekotthon

2 A Wikitanács eszközei A Wikitanács bármilyen eszközzel élhet, amit szükségesnek és elégséges mértékűnek talál ahhoz, hogy segítse a Wikipédiát céljai megvalósításában. Figyelmeztetés Eltiltás szerkesztéstől 1.eltiltás konkrét névtértől 2.részleges eltiltás feltételekkel 3.eltiltás a konkrét cikkektől 4.eltiltás a vitalapoktól 5.visszaállítások korlátozása 6.eltiltás feloldása Eltiltás szavazástól Tisztségviselők jogainak korlátozása/megvonása 1.az adminisztrátori, bürokrata-, IP-ellenőri, járőri, gondnoki jogok korlátozása 2.adminisztrátori, bürokrata-, IP-ellenőri, járőri, gondnoki jogosultság végleges megvonása, ehhez a szankcióhoz azonban a teljes Wikitanács minimum 4/5-ének szavazata szükséges.

3 Adminválasztás Ha adminisztrátori hozzáférésre van szükséged, akkor ezt a javaslat adminisztrátorok és más tisztségviselők megválasztására lapon teheted meg. A többi szerkesztő szavazással fogja eldönteni, hogy kapni fogsz azt adminisztrátori jogosultságot. Érdemes azután jelentkezni, ha a többiek már megismerik a nevedet számos szerkesztésed alapján, és úgy véled, hogy ismernek annyira, hogy dönteni tudjanak. Légy óvatos! Ha adminisztrátori jogot kaptál, akkor arra kérünk, hogy kiemelt figyelemmel és gondossággal alkalmazd ezeket, különösen a lapok, képek törlését és a szerkesztők blokkolását. Mielőtt bármit teszel, mindenképpen és fontos, hogy olvasd el az adminisztrátorok kézikönyvét!

4 A Wikipédia megjelent A magyar nyelvhez kapcsolódó első Wikipédia valamikor 2001. május 20. és szeptember 5. között jött létre, amikor szerkesztő kérésére Larry Sanger, az angol Wikipédia akkori koordinátora létrehozta; kb. 5 lapot tartalmazott és a felülete sem volt magyarra fordítva. 2003 áprilisában kezdeményezte Gervai Péter informatikus a magyar Wikipédia újabb változatának elindítását. A ma is működő, magyar felületű és magyar kezdőlappal bejelentkező nemzeti Wikipédia 2003. július 8-án indult el a http://hu.wikipedia.org/ címen.

5 IWIW, Facebook, Twitter, Myspace A közösségi portálok szerepe, fontossága és az internetes kommunikáció kezd nagy ütemben átalakulni. Közösségi portálon az emberek közösséget alkotnak. Van kifejezetten kisebb célközönségnek készült közösségi portál és természetesen kialakultak valamilyen oldalak is. A portálokra általánosan jellemző, hogy saját profilt hozhatunk létre, képeket, információkat oszthatunk meg, ismerősöket is gyűjthetünk.

6 Új szerkesztőknek Ha új vagy itt a Wikipédián, az oldalakat, rendszereket ajánljuk figyelmedbe. Itt soroljuk fel a közösségi segítségnyújtó fórumokat és a te személyedre szabott mentorálás elérhetőségét is. Természetesen további hiánypótló ötleteid várjuk a vitalapon! Régebbi szerkesztőknek A fent felsorolt intézmények természetesen nem működhetnek a közösség jelenleg aktív tagjai nélkül. Hogy ők hatékonyabban segíthessék az újak integrálását, és összegyűjtöttük számukra a lehetőségeket. Célunk az, hogy ha nem érzed magad új szerkesztőnek, te is támogasd az utánad jövők beilleszkedését, mert pontosan tudod, hogy min mennek keresztül. Célunk, hogy egy nyitott és befogadó közösség legyünk, és ledöntsük a részvételt akadályozó korlátokat!

7

8 Források A szöveget internetből másoltam a Wikipédiáról, de egy kicsit átvariáltam. A képeket saját kezűleg készítettem.


Letölteni ppt "Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések