Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás."— Előadás másolata:

1 TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás elmélete: pályakonstrukciós kísérletek támogatása Budapest, október 6. Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors szakmai tanácsadó

2 1849. Október 6.

3 (Ismét) arról, hogy mi is az az egyéni tanácsadás…
„Aki a jó tanácsot megveti S mindig csak a maga fejét követi: Sokszor drágán megadja árát, Egész életében vallja kárát.” (Bezerédj Amália , az első magyar gyermekkönyv szerzője)

4 Ez (volt) az

5 Rendszerszemléletben

6 S ma már ezek is azok

7 Korszakok mentorálás az agráriumban – kevés szakma, családi öröklődés és betanítás szakképzési tanácsadás (vocational guidance) nagyvállalati környezet, ipari szakmák, szakképzés intézményesülése és tömegesedése, városiasodás pályaorientáció (career counselling) multinacionális vállalatok, sok vezetési szint nagyvállalati tömeges fehérgalléros munkavállalás- életpálya = karrier létra globális gazdaság, vállalatok laposodása, életpálya nem azonos karrier létra, „önfoglalkoztatás”- szerű pályák, projektek, „önépítés” (self-construction) (Savickas, 2008)

8 életpálya-építési kompetenciák
Az életpálya-építési kompetenciák (CMS) „megszerzése képessé teszi az egyént arra, hogy összegyűjtsön, értelmezzen és szintetizáljon önismereti, oktatási és munkaerő-piaci információkat, valamint arra, hogy e szintézis alapján pályatervet készítsen, vizsgáljon felül vagy valósítson meg” (Sultana, 2011)

9 Kik a klienseim? (Huszár 2013)

10

11 Mit teszek mint tanácsadó?
Érdekképviselet

12 Career advocacy? a társadalmi mobilitáshoz való hozzáférés erőteljesen sérül. Ez a tény pedig felveti az egyéni tanácsadás egyik fő funkciójának, az (érdek)képviseletnek, pártfogásnak (advocacy) a megfelelőségét

13 Mit teszek mint tanácsadó? (II.)
Elérés

14 Outreach Alacsony küszöbű szolgáltatások Elérő programok
…Van köze a reintegrációs tanácsadáshoz? Saját példák?

15 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors szakmai tanácsadó
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors szakmai tanácsadó


Letölteni ppt "TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések