Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A BŰNESET.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A BŰNESET."— Előadás másolata:

1 A BŰNESET

2 Ádám és Éva élete Ádám és Éva voltak az ősei minden mai élőembernek. Ők ketten az Édenkertben éltek. Amelynek közepén állt a tiltott fa, amelynek gyümölcséből nem szakíthattak. Az Édenkert ezenkívül csodálatos és boldogsággal teli hely volt.

3 A Csábítás Évát mégiscsak érdekelte a tiltott fa gyümölcse. Ezt az érdeklődést használta ki a kígyó. Ez a kígyó a gonoszságra való csábítást fejezi ki a történetben.

4 A bűnbeesés Éva szakított a tiltott fa gyümölcséből a kígyó hatására, majd adott a férjének is. Ekkor megismerték, hogy mi a jó és a rossz.

5 Isten büntetése Isten megátkozta a kígyót aztán az embereket. Szenvedéseket kaptak az emberek büntetésül. De Isten még így is jóakaratú volt, mert felöltöztette Ádámot és párját, Évát. De a legfőbb büntetés az ember számára, hogy Isten bezárta az Édenkert kapuját.

6 Szenvedések részletesen:
Isten büntetése: Megátkozta Isten a kígyót azzal hogy a hasán járjon és port egyen és viszályt szított közte és az asszony között és az ő utódjaik között…. Az asszonyt azzal átkozta meg hogy megnöveli a terhessége fájdalmát. Az embert pedig azzal átkozta meg hogy szenvedjen miközben műveli a földjét fáradsággal dolgozon….


Letölteni ppt "A BŰNESET."

Hasonló előadás


Google Hirdetések