Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008."— Előadás másolata:

1 Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008 október Jedlik Oktatási Stúdió Kft. 232 oldal, bolti ár: 1995,- Ft Egy sikeres informatika érettségi vizsga olyan jártasságot tanúsít, melyet egyfelől a munkaerőpiac is elismer, másfelől egyre több felsőoktatási intézmény választható felvételi tárgyként is elfogad. A jeles középszintű eredmény ugyanis kiváltja az ECDL vizsgát, a sikeres emelt szintű vizsga pedig egyenes utat jelenthet a szakirányú felsőoktatási intézményekbe. Az érettségi vizsga részletes követelményeit miniszteri rendelet szabályozza: ez 2005 óta egységes elvárást jelent mind a gyakorlati, mind a szóbeli vizsgarészen. Könyvünkben azokat az ismereteket dolgoztuk fel, melyeket a jelöltektől a szóbeli vizsgabizottság kér számon a közép-, illetve az emelt szintű vizsgán. Arra törekedtünk, hogy a jelöltek általános képet kapjanak az elvárt anyagról, ezért nem egy konkrét tételsor mentén dolgoztuk fel az ismereteket. Az érdeklődők számára a kiadó honlapjáról ( teszünk elérhetővé egy konkrét tételsor mintát és az érettségi vizsgával kapcsolatos egyéb információkat.

2 Informatika érettségi feladatsor-gyűjtemény – Középszinten
Kiadványunk hasznos segítséget nyújthat mindazon tanulók számára, akik informatikából tervezik érettségi vizsgájukat. Ebben a kiadványban tíz feladatsor található a középszintű informatika érettségi gyakorlati követelményeihez igazodva, feladatsoronként egy-egy szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutató-készítési, adatbázis-kezelési és weboldal-készítési feladattal. A feladatok változatosak, témáikban színesek, s igyekeznek a hétköznapi informatikahasználat kihívásaiból meríteni. Kiadó: MRO Histo

3 A tankönyv erősen támaszkodik az ECDL Vizsgapéldatár (Kossuth Kiadó, 2003) és az Érettségire felkészítő feladatgyűjtemény - Informatika (Nemzeti Tankönyvkiadó, 2003, raktári szám: 81482) példáira. A könyvben szereplő feladatok mellett ezen példatárak használhatók a gyakorláshoz. A könyv Információtechnológiai alapismeretek fejezete az ECDL ugyanilyen című modulja mellett az érettségi információ és társadalom, kommunikáció, kódolás, illetve hardver-ismeretek témaköreit szintén tartalmazza. A legújabb hardvereszközök részletes ismertetése mellett kitér az adatvédelmi törvényre és a szerzői jogokkal kapcsolatos ismeretekre. Az Operációs rendszerek fejezet az operációs rendszerek általános, rendszerszemléletű áttekintését és ismertetését tartalmazza. A felhasználó számára kevésbé ismert, de nagyon hasznos fogalmak is szerepelnek benne, mint az üzenetkezelés vagy az objektumok csatolása és beágyazása. A Szövegszerkesztés fejezet értékes részét képezi a tipográfiai alapismeretek szoftverfüggetlen bemutatása. A fejezet kitér a stílusok használatára, amik nélkül legfeljebb egy-két oldalas dokumentumokat készíthetünk. A Táblázatkezelés fejezet ismerteti a különbséget a szövegszerkesztők, táblázatkezelők és adatbázis-kezelők táblázatai között. A képletek és függvények alkalmazását egy-egy fokozatosan bővülő feladaton keresztül mutatja be. A feladatok a tanterv előírásainak megfelelően kapcsolódnak a diákok mindennapjaihoz. . Az Adatbázis-kezelés fejezet az adatbázis-kezelő alkalmazások kezelésén túl kitér a relációs adatmodell elemeire. Foglalkozik az adatbázisok tervezésének alapjaival, ismerteti a normálformákat és a grafikus normalizálás egyszerű módját. Az ECDL és az érettségi vizsgakövetelményein túl tárgyalja az SQL elemeit, a kereszttáblás és módosító lekérdezéseket, az űrlapok kevésbé ismert vezérlőelemeit, a segéd- és csatolt űrlapok készítésének módját. Foglalkozik a többfelhasználós környezettel és az adatvédelem technikáival is. A Prezentáció – bemutatók készítése fejezet olyan objektumorientált szemléletmódot alkalmaz, mellyel nem csak a prezentációk kialakítását könnyítjük meg, de megalapozhatjuk a korszerű programozási ismeretek elsajátítását is. A fejezet bemutatja a vizsgakövetelmények között nem szereplő, de hasznos és látványos elemek (multimédia objektumok, akciógombok) alkalmazását, illetve a prezentációk készítéséhez szükséges stilisztikai, esztétikai alapismereteket. Az Információ és kommunikáció fejezet a vizsgakövetelményeken túlmenően ismerteti az Internethez való csatlakozás lehetőségeit, a böngészők ritkábban használt, de fontos szolgáltatásait és a weblapkészítés, a html-kód elemeit

4 Színes érettségi feladatsorok informatikából középszint - gyakorlati + CD - Könyv
Új, színes érettségi sorozatunk a középszintű érettségire való felkészülésben nyújt segítséget. A tizenkettő teljes feladatsorral modellezhető az érettségi vizsgahelyzet, mivel szerzőink, akik gyakorló tanárok, minden, érettségi vizsgán előforduló feladattípust bemutatnak. Külön ügyeltek arra, hogy a feladatsorok nehézsége, főbb jellemzői, pontozása, értékelése ne térjen el a hivatalos érettségi vizsgán megszokottól. A könyv mégsem követi szigorúan a hagyományos formát, mert igényes színes kivitelezésével, gazdag illusztrációjával vidámabbá teszi a felkészülés fárasztó perceit, és a kötet elején található módszertani útmutatóval, valamint a részletes magyarázatokkal bővített megoldókulccsal megkönnyíti a vizsgára való felkészülést.

5


Letölteni ppt "Holczer József: Informatika szóbeli érettségi Közép- és emelt szinten Harmadik, bővített kiadás Akkreditált középiskolai tankönyv Megjelenés: 2008."

Hasonló előadás


Google Hirdetések