Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket."— Előadás másolata:

1 Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában

2 Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket. A mindennapi életben már magánszemélyként is szükségünk van céginformációra: Milyen építési vállalkozóval építtetünk? Kitől bérelek autót? Visszahoz-e külföldről a választott utazási iroda?

3 CÉGTREND

4

5 Elgondolkodtató számok Óránként 4 cég szűnik meg Magyarországon. Minden 28. céget felszámolják egy éven belül. A cégek 30%-a megszűnik vagy felszámolás alá kerül az 5. születésnapja előtt. Az új cégek 77%-a kapcsolódik már létező cégekhez. (személy vagy cím) 138 címen 50-nél több felszámolás alatti vagy megszűnt cég van bejegyezve.

6 Társas vállalkozások kockázati szintjei db% AA cég működése kiegyensúlyozott, a fizetésképtelenség kockázata minimális57 0369,6% B A cég működése kiegyensúlyozott, a fizetésképtelenség kockázata átlag alatti.215 53236,5% CÁtlagot meghaladó fizetésképtelenségi kockázat; alapos vizsgálat indokolt203 59234,4% DKiemelten magas fizetésképtelenségi kockázat; nem ajánlott vagy nagyon alapos körültekintés indokolt114 98719,5% Összesen:591 147 100,0%

7 - naponta folyamatosan frissül, - a céget nem önmagában vizsgálja, hanem - a tulajdonosi kör egyéb vállalkozásainak, ill. - ágazatának egyéb szereplői figyelembevételével, - negatív és pozitív tényeket is tartalmaz - online bármikor, bárhol néhány kattintással elérhetők (PDA, tábla PC, okostelefon /Android, iOS/) Üzleti döntések meghozatala során mára nélkülözhetetlenné vált olyan céginformációs rendszer igénybevétele, mely

8 Ő sikeres vállalkozó?

9 Személyes kapcsolati háló

10 Újdonság: Opten Címkapcsolati háló Kapcsolati háló kiegészítője Címkapcsolatok Székhely szolgálatok Veszélyes címek Irodaház/ipari park Hajléktalanszálló Frekventált címek A frekventált címre bejegyzett vállalatok 40%-kal veszélyesebbek!

11 Nemcsak az új partnerek (versenytársak) feltérképezése fontos, hanem a régóta meglévőek folyamatos nyomon követése is. Megoldás = APAFI online partnerfigyelő rendszer heti üzenetküldés a változásokról

12 Ha kellő körültekintés nélkül, az információs lehetőségeket nem kihasználva szerződünk => kintlévőségeink lehetnek! A vállalkozók egyik legnagyobb dilemmája manapság: elvégezni, majd várni a fizetésre vagy el se vállalni a kockázatos munkát

13 Köszönöm figyelmüket! Somogyiné Sztanics Rózsa 70/330 5833 sztanics.rozsa@opten.hu


Letölteni ppt "Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket."

Hasonló előadás


Google Hirdetések