Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Piac és Profit - Pénzek a régióban 2013. február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Piac és Profit - Pénzek a régióban 2013. február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!"— Előadás másolata:

1 Piac és Profit - Pénzek a régióban 2013. február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!

2 Mi kell ma egy sikeres üzlethez, projekthez? Pénzforrás (pályázat, befektetők, saját tőke) Eszközforrás Humán erőforrás Megbízható partnerek! (beszállítók, vevők, kivitelezők) Megbízható partnerek, de honnan és hogyan?

3 Megbízható partner, de HONNAN? Egy lehetőség: Opten Céginformáció Kizárólag magyar tulajdonú cég, Több mint 17 éve a céginformációs piacon, Több ezer előfizető, köztük hitelbiztosítók, bankok, szolgáltatók, költségvetési szervek, Folyamatosan növekvő termékkínálat, egyedi igényeket is kielégítő szolgáltatások és árak! Vezető szerep a hazai céginformációs piacon!

4 Megbízható partner, de HOGYAN? Két lehetőség az Opten által… I.Speciális leválogatás a teljes magyar cégadatbázisból, pl: Meghatározott tevékenységi kör és árbevétel, Kizárólag pozitív minősítésű cégek (A-D), Meghatározott hitelkeret és pénzügyi mutatók, Kiváló kapcsolati rendszer, Korábbi sikeres pályázatok és közbeszerzések alapján.

5 II. Szűrési lehetőségek a Cégtár használatával Főtevékenység, tevékenységi körök, Régiók, megyék, kerületek, települések, Alaptőke, alapítás dátuma, Pénzügyi adatok és azok változásai, Létszámadatok alapján Eredmény: exportálható lista

6 MIÉRT? …épp az Opten? Magyarország az 1 millió vállalkozás országa! Minden évben annyi cég alakul, mint amennyi megszűnik! Szükséges az öngondoskodás! Széleskörű és megbízható a forrás! – referenciák! Minden információ egy helyen érhető el! Online felületen!

7 Érdekes arányok Felszámolás alá került cégek száma 2011-2012-ben: Végelszámolás alá került cégek száma 2011-2012-ben: Új cégek száma 2011-2012-ben: Törölt cégek száma 2011-2012-ben: Statisztika: 50 magánszemély majdnem 1000 céget döntött már felszámolásba, Eltiltva csupán 4 lett, a többiek bármikor új céget alapíthatnak és folytathatják tevékenységüket.

8 A Háló információi alapján kiderül, hogy: Létezik-e és milyen magánszemélyek állnak a cég mögött? Milyen egyéb cégkapcsolataik vannak? Milyen a valós pénzügyi helyzetük? Milyen a csődesélyük? Milyen a fizetési moráljuk? Kivel legyenek megkötve jogilag a szerződések? Mitől megbízható egy partner? I. Mi alapján kötök üzletet az Opten Kapcsolati Háló használatával?

9 A Kapcsolati Háló tulajdonságai Egy ábrán láthatók a cégvezetőkhöz és a tulajdonosi körhöz kapcsolódó egyéb vállalkozások, a cég nem önmagában, hanem tulajdonosainak előélete (sikeres/sikertelen cégek) ismeretében ítélhető meg, Címkapcsolatok és személyes kapcsolatok is megjeleníthetők, A cégeket kockázati szintek alapján színezi a háló (zöld, sárga, piros).

10

11

12

13 Cégvezetéstől eltiltott személy 2011. májusában

14

15 Mi alapján kötök üzletet Cégelemzés használatával? A Cégelemzés információi: átfogó objektív elemzés az adott cégről, A céget a vele azonos tevékenységet végző cégek közé helyezve vizsgálja, viszonyítja. Felhasználja a pénzügyi adatokat és összehasonlíthatóvá teszi az azonos tevékenységű cégek jellemzőivel (pl. a likviditás az adott ágazatban jellemzőtől jobb, vagy éppen elmarad) Tartalmazza az elemzés pillanatában rendelkezésre álló hivatalos és egyéb legális forrásból származó pozitív és negatív információkat, pl. ISO minősítés, vagy éppen NAV végrehajtás Kereskedelmi hitelkeret javaslat, Osztályozza a cég kockázati szintjét (csődveszélyét) >>> „A”- „D” kategória Pénzügyi mutatók és különböző forrásból származó pozitív, illetve negatív információk révén lehetővé teszi a cég kockázati pontjainak beazonosítását (pl. tulajdonosi kör, kifeszített likviditás, magas követelésállomány) Mitől megbízható egy partner? II.

16

17

18

19

20

21

22

23 ÉS, Hogyan követem meglévő kapcsolataimat? Partnerfigyelő és Követeléskezelő rendszerekkel! Hogyan változik a pénzügyi helyzete? Tettek-e közzé bármilyen negatív információt vele kapcsolatban? Változott-e a tulajdonosi kör, a cím, az alaptőke, az alkalmazotti létszám? Nyert-e EU-s pályázatot? Van-e kifizetetlen követelésem vele szemben?

24 Tehát a VÁLASZOK és MEGOLDÁSOK Árbevétel növelési lehetőség, ügyfélkör bővítés, – Marketing lista, Cégtár Kockázat csökkentés – Kapcsolati háló, Cégelemzés Partnerkövetés - APAFI Követeléskezelés – EOKR Bármikor, bárhol az interneten elérhető teljeskörű információk (akár okostelefon, tábla PC, laptop)! Naprakész frissességgel (napi többszöri frissítéssel)!

25 Köszönöm figyelmüket! Bak Boglárka 70/337 9433 bak.boglarka@opten.hu


Letölteni ppt "Piac és Profit - Pénzek a régióban 2013. február 7. Nézd meg kivel kötsz üzletet!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések