Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES."— Előadás másolata:

1 LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN Dr. Csorbai Hajnalka, Opten - DiamondSoft

2 Egyszer volt hol nem volt…. 1 kis ország és benne 1 millió vállalkozó Közülük a gonosz sárkány évente minden 32-dik cégét szétrombolta Az élelmes vállalkozók rájöttek, hogy ha bajban levő cégüket odaadják a sárkánynak, akkor ebből igen jól profitálhatnak A cégüket védeni akaró vállalkozók viszont arra jöttek rá, hogy a probléma már nem is a sárkény, inkább a sárkányt kihasználó inkorrekt vállalkozók.

3 És akkor elnevezték az inkorrekt vállalkozókat fekete bárányoknak… Tanácsot ültek és eldöntötték, hogy igyekeznek elkerülni a fekete bárányokkal való üzletkötést. Követet küldtek a jósdába, ahonnan a követ egy varázsgömbbel tért vissza. Páran azt mondták: mi nem tehetjük meg, hogy ne üzleteljünk velük, nekünk minden fillérre szükségünk van… Sokukat aztán elvitte a lánctartozás szörny…

4 Mit tudott a varázsgömb? Megmondta melyik cégről mit lehet tudni: jól működik vagy bajban van? szemet vetett-e rá a sárkány? a vezetőinek volt-e már összetört cége? a cég címén gyakran jár-e a sárkány? milyen eséllyel kerül bajba cég? milyen összegig ajánlatos hitelezni őket?

5 A legsikeresebbeknek azonban még ez sem volt elég… Saját modellt építettek, hogy még biztosabban tudják kiszűrni a veszélyes cégeket. Néhány ágazat még saját negatív listát is létrehozott. Folyamatosan figyelték a partnereiket, hogy időben tudjanak lépni, ha valamelyikükre „baljós árnyak” vetülnek…

6 És tudják hölgyeim, uraim mi lett a mese vége? A fekete bárányok is fejlődtek, alkalmazkodtak az új helyzethez. Új álcájuk minden eddiginél jobb lett.

7

8 Tanulság Szükség van a probléma felismerésére Szükség van a kockázatok elemzésére. Ki kell használni az innovatív lehetőségeket. Az egész azonban semmit sem ér ha elfelejtjük, hogy SOSINCS VÉGE az üzleti evolúciónak!


Letölteni ppt "LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES."

Hasonló előadás


Google Hirdetések