Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bevezetés - Vonalak. Koordinátarendszer Windows form x y Az y lefelé nő Transzformáció a hagyományosra x Eltolás y Ellentett és eltolás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bevezetés - Vonalak. Koordinátarendszer Windows form x y Az y lefelé nő Transzformáció a hagyományosra x Eltolás y Ellentett és eltolás."— Előadás másolata:

1 Bevezetés - Vonalak

2 Koordinátarendszer Windows form x y Az y lefelé nő Transzformáció a hagyományosra x Eltolás y Ellentett és eltolás

3 Új fogalmak using System.Drawing.Drawing2D; Hogy tudja kezelni a grafikus objektumokat Graphics g = CreateGraphics(); Grafikus objektum létrehozása Pen myPen = new Pen(Color.Blue, 1); Rajzeszköz létrehozása g.DrawLine(myPen,x1,y1,x2,y2) Vonal rajzolása

4 Új fogalmak g.SmoothingMode = SmoothingMode.AntiAlias; Élsímítás

5 Feladatok 1. Kössük össze A (150;10) pontot kössük össze a (450;10), (450;310) szakasz egymástól 10 távolságra lévő pontjaival, majd tegyük meg ezt a (150;310), (450;310) szakasz pontjaival is! 2. Belső pont A (150;10), (450;310) pontok által meghatározott téglalap egy belső pontját kössük össze a téglalap kerületének egymástól 10 egység távolságra lévő pontjaival! 3. Véletlen bolyongás Egy hangya a form közepéről indul. Egy időegység alatt legföljebb 3 egységet halad, jobbra vagy balra, föl vagy le. Szemléltessük az útját!

6 Feladatok 4. Módosítsuk úgy az 1. és a 2. feladatot, hogy a pontok távolsága ne 10 legyen, hanem egy tetszőleges egész szám, melyet a formon olvasunk be! Használjuk a numericUpDown vezérlőt ésszerű korlátozásokkal!


Letölteni ppt "Bevezetés - Vonalak. Koordinátarendszer Windows form x y Az y lefelé nő Transzformáció a hagyományosra x Eltolás y Ellentett és eltolás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések