Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián"— Előadás másolata:

1 Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián
Káin és Ábel Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián

2 A kezdet Éva és Ádám együtt hált,eztán Éva terhes lett és megszülte Káint Ezt mondta:”Fiút kaptam az úrtól.” Utána megszülte Ábelt is

3 A két testvérről röviden
Ábel juhpásztor lett,Káin pedig földművelő Káin Ábel

4 Az áldozás Káin a föld gyümölcséből
Ábel az első szülött bárányokból vitt De az Úr csak Ábel áldozatára tekintett Káin haragos lett és lehorgasztotta a fejét Ekkor ezt mondta neki az Úr:”Miért gerjedtél haragra és miért horgasztottad le a fejed?Hiszen ha jól cselekszel,emelt fővel járhatsz. Ha pedig nem jól cselekszel ,a bűn az ajtó előtt leselkedik,és rád vágyódik,de te uralkodjál rajta.”

5 Ábel halála Egyszer ezt mondta Káin Ábelnek:”Menjünk ki a mezőre!”
Ekkor rátámadt és megölte

6 Káin megátkozása Ezt mondta az Úr Kainnak:”Mit tettél? Testvéred kiontott vére kiált hozzám a földről. Most azért légy átkozott, kiutasítva arról a földről, amely megnyitotta a száját, hogy befogadja testvéred kiontott vérét a kezedből. Ha a földet műveled, nem adja többé neked termőerejét. Bujdosó és kóborló leszel a földön.” Ekkor ezt mondta Kain az Úrnak:”Nagyobb a büntetésem, semhogy elhordozhatnám. Íme, elűztél ma erről a földről, el kell rejtőznöm színed elől, bujdosó és kóborló leszek a földön, és meggyilkolhat bárki, aki rám talál.” De az Úr ezt felelte:”Nem úgy lesz! Ha valaki meggyilkolja Kaint, hétszeresen kell bűnhődnie.” Ezért jelet tett az Úr Kainra, hogy senki se üsse agyon, ha rátalál.


Letölteni ppt "Készítette: Kovács Dávid és Madarász Krisztián"

Hasonló előadás


Google Hirdetések