Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. - Főnökétől azt a feladatot kapja, hogy egy számítógépes munkaállomáshoz az internetről letöltött árajánlatot.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. - Főnökétől azt a feladatot kapja, hogy egy számítógépes munkaállomáshoz az internetről letöltött árajánlatot."— Előadás másolata:

1 Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. - Főnökétől azt a feladatot kapja, hogy egy számítógépes munkaállomáshoz az internetről letöltött árajánlatot felhasználva szerezze be a szükséges alkatrészeket, és rakja össze azt. - Ismertesse a szerelés lépéseit, ügyeljen a feladattal kapcsolatos balesetvédelmi, munkavédelmi és tűzvédelmi szabályokra! - Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére!

2 Alkatrészek Ház: LC-POWER 652B (Szín Fekete, Tápegység 420W, Méret szabvány ATX) / Ft Alaplap: GIGABYTE GA-M720-US3 (- foglalat: AM2, AM2+, AM3 -támogatott processzorok: AMD Athlon64, AMD Athlon64 X2, AMD Phenom FX, AMD Phenom II, AMD Phenom X3, AMD Phenom X4, AMD Sempron - FSB: 5200 MT/s - memóriatípus: DDR2/1200 MHz/max. 16 GB - PCI Express csatlakozók: 1 x PCI Express 2.0 x16, 2 x PCI Express x1 - 4 x PCI csatlakozó - Bios: Phoenix/Award ) / Ft Processzor): AMD Athlon II X2 260 (Órajel: 2x 3,20 GHz, Hypertransport: 4000 MT/s, L2 cache: 2048KB, dobozos (ventilátorral) / Ft Ram: 4GB 1066MHz DDR2 RAM Geil Value Green Kit SPD:6 (2X2GB) / Ft Merevlemez: 8GB Silicon Power SSD-SATAII-SLC meghajtó / Ft 2TB Hitachi 7200rpm SATAII 32MB cache winchester HDS722020ALA330 / Ft Bill/egér: Logitech Cordless Desktop EX100 /6.490 Ft DVD-RAM: LG Electronics GH24NS50+SATA Kolink 50cm /4.125 Ft Ft Monitor: 42" LG M4213C 9ms LCD wide monitor / Ft Videókártya: ASUS Radeon ARES/2DIS/4GD5 - HD5870X2 4GB GDDR5 PCIExpress / Ft részár : Ft ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ Floppy: Samsung 1.44 floppy meghajtó fekete /4 155 Ft Nyomtató: HP DeskJet D2660 színes tintasugaras nyomtató (CH366B) /7 865 Ft Szkenner: Canon CanoScan LiDE110 szkenner / Ft Fejhallgató: Logitech Headset G330 mikrofonos fejhallgató /9 410Ft Web kamera: Logitech WebCam C120 webkamera /3 325 O perációs rendszer: Windows 7 Professional 32-bit HU 1pk OEM software /40315 Ft Program: AutoCAD 2011 / Ft részár: Ft Össz ár: Ft

3 balesetvédelmi, munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok A gyengeáramú villamos brendezés a villamos áramot nem munkavégzésre, hanem jelátvitelre használja (pl.:számítógép). Az információátvitelnél alapfeltételként jelentkezik a torzításmentesség Túláram az az áram, amely vezetékek esetén a vezetékek terhelhetőségére előírt áramerősségnél, gépek és készülékek esetén a névleges áramerősségnél nagyobb.

4 Érintésvédelem Az üzemszerűen alatt álló részek megérintéséből származó baleseteket megakadályozását célzó intézkedések összessége az érintés elleni védelem. A berendezések szükséges védelmét a szabvány, a termékszabványok előírásai határozzák meg. Az érintésvédelem célja, h intézkedésekkel megelőzze a villamos berendezések aktív részével való érintkezést (közvetlen érintésvédelem), valamint elhárítása a villamos berendezések üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de meghibásodás folytán feszültség (testzárlat) alá kerülő részének érintéséből származó veszélyeket (közvetett érintésvédelem).

5 A villamos gyártmányokban alkalmazott szigetelések a következők Alapszigetelés (üzemi szigetelés): az üzemszerűen vezető részeken az áramütés elleni alapvédelem része. Kiegészítő szigetelés (védőszigetelés): az alapszigetelés kiegészítése. Különálló szigetelés annak érdekében, h megakadályozza az áramütést az alapszigetelés meghibásodása esetén. Kettős szigetelés: együttesen tartalmazza az alap- és a kiegészítő szigetelést. jelölés: Megerősített szigetelés: az üzemszerűen vezető részeken alkalmazott, egyetlen szigetelőrendszer. Több olyan réteget is magában foglalhat, amelyet nem lehet egyenként alap- vagy kiegészítő szigetelésként vizsgálni

6 A villamos áram élettani hatásai A villamos áram vegyi hatása (a testnedvek elektrolitikus bomlása) nyomán az emberi szervezetben gázképződés jön létre, amely embóliához vezet A villamos áram égési sérüléseket okoz, amelyet előidézhet a testen átfolyó áram által kifejtett és az ellenállás mértékétől függő hőhatás (Joule-hő), valamint a villamos ívet kísérő hőmérséklet. A villamos áram élettani hatása a váratlan áramütés eredménye, és ez nagymértékben függ az egyén egészségétől.

7 Mindenki, mindenki disznót vág Dorogon Sanyi Disznót Vág


Letölteni ppt "Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. - Főnökétől azt a feladatot kapja, hogy egy számítógépes munkaállomáshoz az internetről letöltött árajánlatot."

Hasonló előadás


Google Hirdetések