Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú."— Előadás másolata:

1

2  Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú alaplapot kell vásárolni. Akkor az AMD Phenom II-es processzorok voltak az ár/érték bajnokok, mivel az Intel akkor 3 különböző foglalatot használt a processzoraihoz. Az alaplap amelyet vásároltam korábban jelent meg a processzornál, de támogatta azt egy BIOS frissítés után. Ő az ASUS M3A78. Minden benne volt ami nekem kellett, többek között AMD lapkakészlet és AM2+ foglalat, amely képes AM3 procik fogadására is.

3  Mivel a vásárláskor még a négymagosok igen borsos áron voltak a piacon, ezért a hárommagos kistestvér mellett döntöttem. Sokan nem tudják mik ezek a hárommagos processzorok. Ezek nem mások, mint a hibásan legyártott 4 magos modellek, melyekben az AMD letiltotta a hibás magot, és így eladja őket olcsóbban 3 magos processzorokként. Ő pedig az AMD Phenom II X3 710, melynek mindhárom magja 2,6 GHz-en ketyeg, és kétszintű gyorsítótárral rendelkezik, külön minden magnak.

4  Ami a RAM-ot illeti: a GeIL, 2 GB-os 1066 MHz- es tuning moduljaiból vásároltam 2 db-ot. Ezek igen jól teljesítenek, nem beszélve a lifetime garanciáról, amelyet a magyarországi forgalmazó 50 éves garanciának ítélt meg. Hát egy hosszabb emberélet ennél nagyobb idő intervallum, de szerintem ez sem rossz. :)  Összességében nagyjából mindenre elegendő, és a sebességével sincsenek gondok, 64 bites operációs rendszer futtatásához ideális.

5  Ha már ilyen jó teljesítményű gépet sikerült összehozni, játékra is legyen alkalmas. De nem elsődleges szempont volt, ezért nem csúcsmodellt választottam, hanem egy középkategóriás AMD Ati Radeon HD4830-as kártyát, mely egész biztatóan muzsikál a játékok alatt, sőt bizonyos szoftvereknél a HD (MKV) filmlejátszásnál is besegít a processzornak (nem mintha szüksége lenne rá, de így legalább HD filmnézés közben is lehet konvertálni :D).

6  Ez még régebbről maradt rám, egy 500 GB-os Samsung SATA2-es merevlemez. Igen jó sebesség jellemzi, és üzemi hőmérséklete is megengedi, hogy külön hűtés nélkül üzemelhessen a számítógépben, igaz a rendszerhűtő-ventilátor miatt a levegő egy része a HDD felett áramlik be a gépházba.


Letölteni ppt " Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések