Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7. osztály Műveletek fájlokkal és mappákkal. Fájlok és mappák  Programok, dokumentumok tárolása.  Rendszerezés könyvtárakkal, mappákkal.  Tárolás háttértárolókon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7. osztály Műveletek fájlokkal és mappákkal. Fájlok és mappák  Programok, dokumentumok tárolása.  Rendszerezés könyvtárakkal, mappákkal.  Tárolás háttértárolókon."— Előadás másolata:

1 7. osztály Műveletek fájlokkal és mappákkal

2 Fájlok és mappák  Programok, dokumentumok tárolása.  Rendszerezés könyvtárakkal, mappákkal.  Tárolás háttértárolókon.  Operációs rendszer biztosítja az elvégezhető műveleteket.

3 Fájl- és mappaműveletek  Másolás.  Áthelyezés.  Törlés.  Átnevezés.  Elvégzésük a Windows Intéző vagy a Vágólap segítségével.

4 Kijelölés I.  Alkalmazása a műveletek elvégzése előtt szükséges.  Kijelölés listában egymás után: SHIFT gomb nyomva tartása mellett az egérrel az első és az utolsó elem nevére kattintunk.

5 Kijelölés II.  Kijelölés szórtan: A CTRL billentyűt nyomva tartva a kívánt elemek nevére kattintunk.

6 Másolás  Windows Intéző: A kijelölt elemeket a CTRL billentyű nyomva tartása mellett a „fogd és vidd” módszerrel az egérrel a kívánt mappába húzzuk.  Vágólap: A kijelölt elemeket MÁSOL paranccsal a vágólapra tesszük. Megnyitjuk a mappát ahova másoljuk és a BEILLESZTÉS paranccsal bemásoljuk.

7 Áthelyezés  Windows Intéző: A másoláshoz hasonlóan történik, csak vonszolás közben a SHIFT billentyűt tartjuk nyomva.  Vágólap: A MÁSOLÁS parancs helyett a KIVÁGÁS parancsot használjuk.

8 Törlés  A kijelölt elemeket a DELETE gombbal töröljük.  Használhatjuk a helyi menü TÖRLÉS parancsát is.

9 Átnevezés  Kijelöljük a kívánt elemet.  A helyi menü ÁTHELYEZÉS parancsát választjuk.  Begépeljük az új nevet.  ENTER gombbal zárjuk az átnevezést

10 Fájlok keresése I.  Ha nem emlékszünk egy állomány helyére az operációs rendszer keresési műveletét használjuk.  Kiválasztjuk a START menü KERESÉS almenüjének FÁJLT VAGY MAPPÁT? parancsát.

11 Fájlok keresése II.  Keresés: A név pontos beírásával. Helyettesítő karakterek használatával.


Letölteni ppt "7. osztály Műveletek fájlokkal és mappákkal. Fájlok és mappák  Programok, dokumentumok tárolása.  Rendszerezés könyvtárakkal, mappákkal.  Tárolás háttértárolókon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések