Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution."— Előadás másolata:

1 International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution Mészáros Péter

2

3

4 Melyik magyar népdal? új stílusú előadásmód: tempo giusto hangsora: dúr sorszerkezete: A A 5 B A szövege: „éjfél körül”

5 d r m d f s l f m d d Én az éjjel nem aludtam egy órát, s l t s d’ r’ m’ d’ t s s hallgattam a régi babám panaszát. s l t s d’ r’ d’ l s d’ l s m r Éjfél után, seje-haj,kezdtem elszenderedni, d r m d f s l f m d d jaj, de bajos, ki egymást nem szereti.

6 Úgy meguntam ezt a legényt/leányt szeretni, de még jobban a gyűrűjét viselni. Csütörtökön, seje-haj, megmondom az anyjának, köszönöm a jóságát a fiának/lányának. Verje meg az Isten a te anyádat, mért csinálta, bolonduljak utánad. Zúgjál erdő, seje-haj, csendülj mező, falevél, szeresd babám, kit idáig szerettél.

7 Szivart szívtam, megégette a számat, más öleli az én kedves babámat. Más öleli, seje-haj, másnak ül az ölébe, más kacsingat a fekete szemébe. Széles a viz, keskeny a hid felette, Rólad babám minden gondot leveszem. Úgy felejtsem, sejehaj, hogy még eszembe sem jutsz, Jóságodért fizessen meg a Jézus.

8 Ime, milyen jó és milyen gyönyörűséges, ha együtt laknak a testvérek. 133. zsoltár

9 Ungala Ajazéjn Hinej- mátov Én az éjjel

10 Zsong a folyó a bendzsó remeg Oly búsan dalolnak a négerek És messze viszi a Mississippi a négerek bús dalát. Édesanyám én beteg vagyok Úgy fáj a szívem mert néger vagyok És messze viszi a Mississippi a négerek bús dalát Rabszolga volt a dédnagyapám És rabszolga lesz a dédunokám És messze viszi a Mississippi a négerek bús dalát

11 Tedd jó sorrendbe!

12

13 I. Az egek hirdetik Isten dicsőségét, az égbolt vallja kezének művét. A nap továbbadja a szót a másik napnak, az éj jelenti a hírt az éjnek. Nem beszéd ez, nem szó, hang nem hallható, a hír mégis terjed, szerte a világon, a szózat elhangzik a föld határáig. 19. Zsoltár 2-5 Válaszd ki, hogy melyik jellemzőbb a zenére! 1. disszonáns / jól hangzó 2. gyakran alakul át / lassan alakul át 3. ismétlődő / improvizatív 4. állandó lüktetés / laza tempókezelés STEVE REICH: TEHILLIM I.

14

15 Minimalizmus Miben?


Letölteni ppt "International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution."

Hasonló előadás


Google Hirdetések