Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik."— Előadás másolata:

1 NAGYKANIZSA KÖZPONTI RÓZSA ÓVODA ATTILA TAGÓVODA ZÖLD ÓVODA BÁZISINTÉZMÉNY

2 Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
Udvarunkat több éven keresztül sok virággal, bokorral, tujákkal alakítottuk egyre zöldebbé, „Zöld-szigetté” és „Madárbarát kertté”.

3 Kialakítottunk egy sövénylabirintust, kert- és tájépítő szakember irányításával, amit a gyerekek szívesen használnak bújócskázásra.

4 Növénysimogató és gyógynövényes fűszerkertünk komposztálóval, aszalóval illetve vízgyűjtő edénnyel. Tavasszal és ősszel a gyermekek naponta tevékenykednek itt.

5 „Jó gyakorlataink” egyike „Az újjáéledő óvodakertben rejlő lehetőségek”, változatos tevékenységeket tartalmaz.

6 Szedjük a kamillát és az érett bioparadicsomot.

7 Almaszüret a nagycsoportosokkal.
Dimbes-dombos udvarunk a Zalai-dombságot szimbolizálja, játékeszközei az egészséges életmódot szolgálják. Almaszüret a nagycsoportosokkal.

8 Másik „jó gyakorlatunk” a „Tudatos vásárlói szokások alakítása”, melynek során a gyermekek játékosan ismerkednek az egészségmegőrzés, a vásárlás és hulladékkezelés környezettudatos módjával.

9 A fenntarthatóságra nevelés jegyében már 2001-ben a város intézményei közül elsőként vezettük be a szelektív hulladékgyűjtést.

10 Harmadik „jó gyakorlatunk” „A múlt öröksége és a fenntarthatóságra nevelés” a közeli Kendli majorban valósul meg, melynek során a lakótelepi gyerekek sok-sok élménnyel gazdagodnak.

11 A néphagyományok, a hagyományápolás óvodánk egyik fő feladata, minden évben fellépünk a helyi rendezésű Pintyőke Fesztiválon. Az évkör jeles napjai mellett a hagyományos „Mesetarisznya” programunk keretében drámajátékos mesenappal ünnepeljük az Attila napot január 7-én.

12 Évente több rendezvényünk van a szülőkkel, mint pl
Évente több rendezvényünk van a szülőkkel, mint pl. a sportdélután, ahol a mozgásé a főszerep valamint a Környezetvédelmi játszódélutánok, melyek a szülők tudatformálását is szolgálják.

13 Címeink: 2004. Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának tagsága 2006. Zöld Óvoda cím és KOKOSZ tagság 2009. Zöld Zala díj, Zöld Óvoda Bázisintézményi felkérés 2014. Minősített Referenciaintézmény 2014. Örökös Zöld Óvoda tagság


Letölteni ppt "Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések